ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία

Κυρ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Ρεαλιστική και κοστολογημένη η στήριξη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ τόνισε ότι τα μέτρα στήριξης είναι κοστολογημένα, εντός στόχων της ΕΕ και προϊόν καλής πορείας της οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι η δημοσιονομική σταθερότητα είναι αδιαπραγμάτευτη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στο πλαίσιο της 90ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το αν τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε επαρκούν για τις ανάγκες των κοινωνικών ομάδων ή αν αποτελούν μέρος ενός προεκλογικού πακέτου.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η χώρα είναι σε θέση να διανέμει στους πολίτες πρόγραμμα στήριξης και μέρισμα ανάπτυξης επειδή η απόδοση της οικονομίας τα τελευταία χρόνια το επιτρέπει». Υπογράμμισε πως η δημοσιονομική συνέπεια έχει αποκατασταθεί, η φοροδιαφυγή αντιμετωπίζεται, ενώ η ανάπτυξη κινείται σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «έχουμε περισσότερα έσοδα τα οποία μπορούμε να επιστρέψουμε στους πολίτες πάντα εντός των δημοσιονομικών στόχων». Τόνισε επίσης ότι το πλαίσιο στήριξης που εξήγγειλε είναι αυστηρά κοστολογημένο και κινείται εντός των ορίων που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η τήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας αποτελεί μη διαπραγματεύσιμο στόχο. Επισήμανε πως καμία παρέμβαση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πλήρως την ακρίβεια, αλλά το πρόγραμμα στήριξης είναι ρεαλιστικό, κοστολογημένο και υλοποιήσιμο εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως το πρόγραμμα παρέχει ουσιαστική στήριξη σε πολλές κοινωνικές ομάδες, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Σημαντική η πρόοδος της χώρας στο κράτος δικαίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο κράτος δικαίου, επικαλούμενος την αυστηρότητα και τα θετικά σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχετική της έκθεση.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Νέες προσλήψεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης

Είκοσι νέοι υπάλληλοι ανέλαβαν καθήκοντα σε κρίσιμες υπηρεσίες της ΑΔΜΘ, καλύπτοντας ελλείψεις σε Θεσσαλονίκη και άλλους νομούς. Ο Γρ. Γαλαμάτης τόνισε τη σημασία βελτίωσης της ποιότητας και της ταχύτητας εξυπηρέτησης.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη Μητσοτάκη για πρόοδο αναπτυξιακού νόμου και οικονομικό μετασχηματισμό

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, με επίκεντρο την πρόοδο του αναπτυξιακού νόμου, τονίζοντας τη σημασία του για βιομηχανία, αγροδιατροφή, άμυνα και την ενίσχυση εξωστρέφειας και επιχειρηματικότητας.
Θοδωρής Λιβάνιος πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Λιβάνιου με Γραμματείς Αποκεντρωμένων στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης

Στη ΔΕΘ, ο υπ. Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος συζήτησε με γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για τον νέο κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ίδρυση υπηρεσίας εποπτείας ΟΤΑ, δίνοντας έμφαση στη στελέχωση και τις αρμοδιότητές τους.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Κριτική σε Τσίπρα για αποδοχή κοινωνικής πολιτικής Μητσοτάκη

Η Νέα Αριστερά επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως στη συνέντευξή του επιβεβαίωσε την απουσία ριζοσπαστικών προτάσεων και αποδέχεται το αυστηρό πλαίσιο Μητσοτάκη, ενώ συμφωνεί με την αμυντική πολιτική της κυβέρνησης.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Το Thess INTEC μεταμορφώνει και αναβαθμίζει τη Θεσσαλονίκη

Ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί υπεύθυνη και σοβαρή πολιτική, με μέτρα στήριξης 2,2 δισ. ευρώ που ωφελούν πολλές κοινωνικές ομάδες, στηρίζοντας εισόδημα, επενδύσεις, κοινωνική πολιτική και ενεργειακή αυτονομία.