ΓΔ: 2582.1 -0.83% Τζίρος: 343.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Λογότυπα ελληνικών οργανισμών
Λογότυπα ελληνικών υπουργείων, Ταμείου Ανάκαμψης, και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0.

200.000 ευρώ για έργα προστασίας σε πυρόπληκτες περιοχές Ρεθύμνου

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε 200.000 ευρώ για μελέτες και έργα αντιπλημμυρικής και αντιδιαβρωτικής προστασίας στα πυρόπληκτα Σακτούρια και Γιαννιού Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, έπειτα από καταστροφικές πυρκαγιές.

Χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ ενέκρινε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής και αντιδιαβρωτικής προστασίας στις πυρόπληκτες περιοχές των Σακτουρίων και του Γιαννιού, στον Δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Οι συγκεκριμένες δράσεις κρίθηκαν αναγκαίες λόγω της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς που σημειώθηκε στις 29 Ιουλίου, η οποία οδήγησε σε σημαντική απώλεια βλάστησης και αύξηση του κινδύνου πλημμυρικών και διαβρωτικών φαινομένων, ιδιαίτερα ενόψει της επικείμενης περιόδου βροχοπτώσεων.

Η χρηματοδότηση ακολούθησε αυτοψία που πραγματοποίησαν στις πληγείσες περιοχές ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, Γεώργιος Παπαδόπουλος, και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου, Νίκος Βολτυράκης. Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας αξιολογήθηκε η κατάσταση μετά την πυρκαγιά και εντοπίστηκαν οι περιοχές όπου απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη έγκαιρης θωράκισης των οικισμών, των υποδομών και του φυσικού περιβάλλοντος. Οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν με ταχύτητα, ώστε οι απαραίτητες ενέργειες να υλοποιηθούν πριν από την έναρξη έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, τόνισε πως «η φωτιά μπορεί να έσβησε, όμως η απώλεια της βλάστησης δημιουργεί νέους κινδύνους, ιδιαίτερα ενόψει των βροχοπτώσεων». Υπογράμμισε, επίσης, ότι προτεραιότητα αποτελεί η ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών, ώστε να προληφθούν περαιτέρω ζημιές.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η όλη διαδικασία δρομολογήθηκε κατά την παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη, στον Δήμο Αγίου Βασιλείου και την επίσκεψή του στις πυρόπληκτες περιοχές. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τα στελέχη των δασικών υπηρεσιών για την άμεση ανταπόκριση και τη συνεργασία τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

153.000 ευρώ για έργα ύδρευσης στα πυρόπληκτα Σακτούρια Ρεθύμνου

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 153.000 ευρώ για νέα δεξαμενή, δίκτυο ύδρευσης και αντλιοστάσιο στα Σακτούρια Ρεθύμνου με στόχο την ενίσχυση της υδροδότησης στην πυρόπληκτη περιοχή και τη στήριξη των κατοίκων.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

400.000 ευρώ για αποκατάσταση υποδομών στον Δήμο Σφακίων

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 400.000 ευρώ για την αποκατάσταση υποδομών στον Δήμο Σφακίων μέσω του προγράμματος φυσικών καταστροφών 2026-2030, με έμφαση στην ενίσχυση του αγροτικού οδικού δικτύου που επλήγη από την κακοκαιρία.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρέθυμνο: 1,5 εκατ. ευρώ για έργα σε πυρόπληκτες περιοχές Αγ. Βασιλείου

Χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου, στοχεύοντας στην αποκατάσταση δικτύων ύδρευσης, άρδευσης και οδοποιίας στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά του Ιουλίου.
λογαριασμός ρεύματος ενέργεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Θετική η ενίσχυση 95 εκατ., αλλά ζητούμενο η μείωση του ενεργειακού κόστους

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως η ενίσχυση 95 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία έρχεται καθυστερημένα, τονίζοντας το διαρκές πρόβλημα του ενεργειακού κόστους για την ανταγωνιστικότητα. Ζητά διαρκείς λύσεις και σταθερή ενεργειακή πολιτική.