ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: ΑΠΕ

ΓΕΕΘΑ: Αμετάβλητες οι θέσεις των τουρκικών πλοίων

Πηγές του ΓΕΕΘΑ σχολίασαν πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τις οποίες παρακολουθούν μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη», σχολίασαν αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, με αφορμή πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τις οποίες παρακολουθούν μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Νωρίτερα, σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Bild, ανέφερε πως η γερμανίδα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ απέτρεψε την τελευταία στιγμή χθες το βράδυ θερμό επεισόδιο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. 

Παράλληλα, το Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσε το πρωί Navtex που ακυρώνει την τουρκική αναγγελία ερευνών του τουρκικού Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ αντίστοιχη κίνηση έχει γίνει και από την Κύπρο, για τα τμήματα που την αφορούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαχητικό αεροσκάφος F-35
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία στην Τουρκία για τα F-35 μετά την ήττα Τραμπ στο Κογκρέσο

Η ενίσχυση των Δημοκρατικών στις αμερικανικές εκλογές ανησυχεί την Τουρκία, που φοβάται δυσκολίες στις σχέσεις με ΗΠΑ και προώθηση αιτημάτων της. Ο τύπος κάνει λόγο για «συντριβή Τραμπ» και αβεβαιότητα για το μέλλον των τουρκο-αμερικανικών σχέσεων.
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Παπαδοπούλου: Η Τουρκία εταίρος, όχι κυρίαρχος, για τη Βρετανία

Η υφυπουργός Εξωτερικών Αλ. Παπαδοπούλου τόνισε από το LSE ότι η Ελλάδα επιδιώκει διάλογο με την Τουρκία, αλλά δεν θα δεχθεί αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και επισήμανε τη γεωπολιτική σημασία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Προχωρά χωρίς υποχωρήσεις η διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Η κυβέρνηση προχωρά στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου χωρίς άδεια από την Τουρκία, τόνισε ο Π. Μαρινάκης. Διαχωρισμός Καραμανλή-Σαμαρά και προαναγγελία νέων μέτρων στήριξης για τα νοικοκυριά απέναντι στην ενεργειακή κρίση.
Τηλεοπτικός σταθμός στούντιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι βασικές ειδήσεις της σημερινής ημέρας

Διπλωματική ένταση Ελλάδας-Τουρκίας για το τουρκολιβυκό μνημόνιο σημειώθηκε σε συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ υπό την ελληνική προεδρία, ενώ τρία άτομα συνελήφθησαν για φονική έκρηξη στην Πλάκα και συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προφυλακίστηκε.