ΓΔ: 2708.37 0.02% Τζίρος: 55.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:28:38
Φώτο: ΑΠΕ

Κ. Μητσοτάκης: Να εκμεταλλευτούν οι επιχειρήσεις τα χρηματοδοτικά εργαλεία

Είναι σημαντικό να στείλει η Ευρώπη μήνυμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης ώστε να βγούμε από την κρίση του κορονοϊού όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, τόνισε ο πρωθυπουργός από την Κέρκυρα.

Έκκληση στους παραγωγικούς φορείς και στις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου να εκμεταλλευτούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που δίνει η κυβέρνηση έκανε ο πρωθυπουργός από την Κέρκυρα την οποία και επισκέπτεται. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε οτι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Στην αναγκαιότητα της αλληλεγγύης και της οικονομικής στήριξης της Ευρώπης, καθώς και στα αναπτυξιακά έργα του νησιού αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύντομης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων παρόντων του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκης, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, της περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Ρόδης Κράτσα Τσαγκαροπούλου και των αντιπεριφερειαρχών του Ιονίου.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή η Ευρώπη συνολικά να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης, ώστε να βγούμε από την κρίση του κορονοϊού όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Είπαμε ότι πάμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε από τη φετινή τουριστική περίοδο, βάζοντας πρώτα την ασφάλεια των επισκεπτών, αλλά και των κατοίκων των τουριστικών περιοχών, σε πρώτη προτεραιότητα και για αυτό και επιμένουμε πάρα πολύ ότι τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, όπως αυτά έχουν δοθεί από τους ειδικούς πρέπει να τηρούνται ακόμη περισσότερο τώρα που αρχίζουμε να υποδεχόμαστε περισσότερους επισκέπτες. Αυτό θα γίνει ακόμη πιο έντονο στα Ιόνια νησιά όταν θα ανοίξουν με τη Μεγάλη Βρετανία από τις 15 Ιουλίου, όπου θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των επισκεπτών» είπε ο πρωθυπουργός ενώ μίλησε και για την ενίσχυση των Υγειονομικών Περιφερειών της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης οτι «έχουμε ενισχύσει τις Υγειονομικές Περιφέρειες και το νοσοκομείο της Κέρκυρας και σε συνεννόηση με τον υπουργό Υγείας θα τοποθετήσουμε ένα καινούργιο μοριακό αναλυτή στην Κέρκυρα, που θα έχει τη δυνατότητα εξέτασης 500 τεστ την ημέρα».

Απευθυνόμενος στους παραγωγικούς φορείς με τους οποίος θα έχει συνάντηση έκανε έκκληση να εκμεταλλευτούν τα «εργαλεία» που τους δόθηκαν από την κυβέρνηση ώστε να στηρίξουν τους εργαζόμενους τους.

« Η στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν αυτή την περίοδο, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για εμάς, όπως και πάρα πολύ μεγάλη σημασία έχει για εμάς η προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων. Έχουμε δώσει στις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου όλες τις δυνατότητες και τη μέγιστη δυνατή ευελιξία για να μπορέσουν να αναδιατάξουν το προσωπικό τους , λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες σχετικά μειωμένου τζίρου. Δεν θέλουμε να απολυθούν άνθρωποι σε τουριστικές περιοχές. Κάνω έκκληση στους ξενοδόχους του νησιού να εκμεταλλευτούν αυτά τα εργαλεία ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό να ξαναμπούν κανονικά στο ταμείο ανεργίας και να ξαναμπούν στην κανονική δραστηριότητα του 2021, όταν με το καλό θα έχουμε αφήσει πίσω μας αυτή την περιπέτεια» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του στην Περιφέρεια αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά έργα για τα απορρίμματα, το νερό, αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως «είναι ντροπή η εικόνα που αντίκρισε στο Αχίλλειο». «Είναι προσωπική μου δέσμευση το έργο αυτό που σώσαμε την τελευταία στιγμή της απένταξής του από το κοινοτικό πλαίσιο, θα το “τρέξουμε” και θα τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός μετά την Περιφέρεια είχε συνάντηση με τους δημάρχους του νησιού, στο Παλιό Δημαρχείο της Κέρκυρας San Giacomo, ενώ θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Αμέσως μετά θα έχει συνάντηση με εμπορικούς φορείς του νησιού στο Επιμελητήριο της Κέρκυρας.

Το απόγευμα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και μετά θα μεταβεί στο μουσείο του Ιωάννη Καποδίστρια. Η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα θα ολοκληρωθεί με την παρουσία του σε εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών του Kassiopi Project στον Ερημίτη, στην Κασσιόπη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδόθηκε ο νέος χώρος Κεραμεικού – Παρουσία Μητσοτάκη, Μενδώνη

Με παρουσία Μητσοτάκη και Μενδώνη εγκαινιάστηκε το έργο προσβασιμότητας στον Κεραμεικό, που αναδεικνύει τον αρχαιολογικό χώρο και διατηρεί το ιστορικό τοπίο, ενώ ο πρωθυπουργός μίλησε για τη διαχρονική αξία της Δημοκρατίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Η Κρήτη βουλιάζει από τουρίστες, όχι μετανάστες»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη ειδικής διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών προς Κρήτη και ανακοίνωσε δομή προσωρινής φιλοξενίας στο Ηράκλειο, σημειώνοντας πως απαιτούνται υποδομές και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Λιβάνου: Παράδειγμα οι σχέσεις μας

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, εξήρε τις ιστορικά άριστες σχέσεις με την Ελλάδα, τονίζοντας τη σημασία συνεργασίας σε οικονομία, πολιτισμό και τουρισμό, και εξέφρασε τη βεβαιότητα για συνεχή στήριξη της Ελλάδας στον Λίβανο.
Μετρό Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εγκαινιάστηκε η επέκταση προς Καλαμαριά

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε στα εγκαίνια της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά πως με 5 νέους σταθμούς το μετρό μεταμορφώνει την πόλη, μειώνει την κυκλοφορία και ενισχύει τον τουρισμό.
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο Δευτέρα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

Με ευρεία θεματολογία, το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει τη Δευτέρα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζητώντας για το «Ελλάδα 2.0», την ακρίβεια, τη νέα σχολική χρονιά, τη νησιωτικότητα και τα νέα πλαίσια για τουρισμό και ΑΠΕ.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστρία: Η Ελλάδα πρότυπο μεταρρυθμίσεων και προστασίας συνόρων ΕΕ

Ο καγκελάριος της Αυστρίας τόνισε την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας και τα κοινά συμφέροντα με την Αυστρία, αναφέροντας την ανάγκη για ανταγωνιστικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη και μείωση ενεργειακού κόστους στην Ευρώπη.