ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Λεβέντης βουλή
Φωτογραφία: Ομιλία Λεβέντη Βασίλη στη Βουλή. Credit: Nick Paleologos / SOOC

Αποχαιρετισμός στον Βασίλη Λεβέντη από φίλους, συγγενείς και συνεργάτες

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Βασίλη Λεβέντη, το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στο Κοιμητήριο Πανοράματος Βούλας. Παρόντες φίλοι, συγγενείς και πρώην συνεργάτες τον αποχαιρέτησαν.

Φίλοι, συγγενείς και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν το μεσημέρι τον Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος πέθανε την Τρίτη, 1 Ιουλίου. Η εξόδιος ακολουθία για τον πρόεδρο της Ένωσης τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα, στο Κοιμητήριο Πανοράματος Βούλας, όπου οι παρευρισκόμενοι τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία.

Ο Βασίλης Λεβέντης γεννήθηκε το 1951 στη Μεσσήνη Μεσσηνίας. Ήταν Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στη Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτακτορικό αγώνα. Το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ, με το οποίο όμως διαφώνησε το 1981, επιλέγοντας να χαράξει ανεξάρτητη πολιτική πορεία.

Το 1982 κατήλθε ως υποψήφιος δήμαρχος Πειραιωτών, ενώ δύο χρόνια αργότερα συμμετείχε στις ευρωεκλογές με το Οικολογικό Κόμμα. Το 1986 διεκδίκησε τη δημαρχία της Αθήνας.

Τον Ιούνιο του 1989 συνεργάστηκε με τη Νέα Δημοκρατία χωρίς να εκλεγεί. Το 1990 ίδρυσε τον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 67», ο οποίος μετέπειτα μετονομάστηκε σε «Κανάλι 40» και Extra Channel.

Το 1992 ίδρυσε την Ένωση Κεντρώων, η οποία εισήλθε στη Βουλή το 2015, με τον ίδιο να καταλαμβάνει την έδρα της Β’ Αθηνών, όπου υπηρέτησε έως τις 11 Ιουνίου 2019.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θέλουμε τον συλλογικό πλούτο σε ατομική ευημερία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στην Κατερίνη ότι στόχος είναι ο συλλογικός πλούτος να μετουσιωθεί σε ατομική ευημερία, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο παροχολογίας ενόψει εκλογών και δεσμεύτηκε για στήριξη ενόψει δύσκολου χειμώνα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στόχος μας ο συλλογικός πλούτος να φέρει ατομική ευημερία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνη τόνισε τη σημασία να μετατραπεί ο συλλογικός πλούτος σε ατομική ευημερία, αποφεύγοντας την παροχολογία και δεσμεύτηκε να στηρίξει την κοινωνία ενόψει δύσκολου χειμώνα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση στο Λιτόχωρο για την ένταξη του Ολύμπου στα Μνημεία UNESCO

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Λιτόχωρο, τόνισε τη συμβολική σημασία του Ολύμπου και δήλωσε πως η ένταξή του στη λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO αποτελεί δικαίωση της παγκόσμιας και πολιτισμικής του αξίας.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ κοντά στη Χαλανδρίτσα, αναστάτωση στην Πάτρα

Σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18:25 στην Πάτρα, τα Καλάβρυτα και περιοχές της Αχαΐας, με επίκεντρο κοντά στη Χαλανδρίτσα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.
Καλάθι τροφίμων πληθωρισμός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση 0,2% στον πληθωρισμό τροφίμων με θετική συμβολή από το ΥΠΑΝ

Η Ελλάδα είναι μία από τις τέσσερις χώρες της Ευρωζώνης με αρνητικό πληθωρισμό στα τρόφιμα (-0,2% τον Σεπτέμβριο), σύμφωνα με τη Eurostat, κάτι που αποδίδεται στην Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών σε 1.740 προϊόντα.
Σημαίες Ελλάδας Βουλγαρίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστρέφουν 48 εκκλησιαστικά κειμήλια από Βουλγαρία στην Ελλάδα

Επιστρέφουν στην Ελλάδα 48 εκκλησιαστικά κειμήλια από τη Βουλγαρία, ενώ η χώρα μας παραδίδει ανθρωπολογικό υλικό που αφορά τον Σαμουήλ, σύμφωνα με συμφωνία συνεργασίας. Η τελετή θα γίνει 3/10 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.