ΓΔ: 2593.57 -0.90% Τζίρος: 244.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο

Μαρινάκης: Αξιωματική αντιπολίτευση όποιος βγαίνει δεύτερος στις εκλογές

Μετά από 28 χρόνια προσωρινής λειτουργίας, τα περιφερειακά κανάλια αποκτούν άδεια και σταθερότητα εργασίας. Το κράτος θα καλύψει τη μετάβασή τους σε HD για τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη νομοθέτηση για την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια διαδικασία που καθυστέρησε 28 χρόνια. Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Κρήτη TV» και τη δημοσιογράφο Νικολέτα Σφακιανάκη, επί σχεδόν τρεις δεκαετίες οι σταθμοί λειτουργούσαν σε καθεστώς προσωρινής λειτουργίας, το οποίο ανανεωνόταν κάθε χρόνο από τον εκάστοτε αρμόδιο υπουργό ή υφυπουργό, διατηρώντας σε «ομηρία» εργαζόμενους και εργοδότες.

Ο ίδιος σημείωσε ότι με το νέο πλαίσιο επιτυγχάνεται ο διαχωρισμός των νόμιμων καναλιών, που τηρούν τη νομιμότητα και επενδύουν στην ποιότητα, από εκείνα που καταστρατηγούν τους κανόνες. «Οι θέσεις εργασίας παρατείνονταν ανά έτος χωρίς σταθερότητα, ενώ δεν ξεχώριζε η ήρα από το στάρι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη μετάβαση των περιφερειακών καναλιών σε σήμα υψηλής ευκρίνειας (HD), ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι το κράτος θα καλύψει το κόστος της μετάβασης για τα επόμενα τρία χρόνια, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των σταθμών.

Πολιτικές αναφορές και αντιπαράθεση

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα σχετικά με το κόμμα ΕΛΑΣ, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αξιωματική αντιπολίτευση είναι το κόμμα που έρχεται δεύτερο στις βουλευτικές εκλογές, υπογραμμίζοντας πως «αυτή τη στιγμή αξιωματική αντιπολίτευση είναι το ΠΑΣΟΚ» λόγω των εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση Τσίπρα, υποστήριξε ότι «σε τέσσερα χρόνια επέβαλε ή αύξησε 30 φόρους, αποφυλάκισε το βαρύ έγκλημα με τους ποινικούς κώδικες και έφερε την Ελλάδα τελευταία στην ανάπτυξη στην ΕΕ». Όπως είπε, «στο τέλος της ημέρας όλους θα μας κρίνουν οι πολίτες».

Δημοσιονομικός χώρος και φορολογία

Για τον δημοσιονομικό χώρο, ο κ. Μαρινάκης απέρριψε την κριτική περί υπερφορολόγησης, εξηγώντας ότι η αύξηση των φορολογικών εσόδων προέρχεται από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη συνολική ανάπτυξη. «Μέρος του πλεονάσματος επιστρέφεται στην κοινωνία μέσω φοροελαφρύνσεων και μόνιμων μέτρων», σημείωσε.

Αναφορικά με τον 13ο μισθό, δήλωσε ότι αν και όλοι οι πολιτικοί επιθυμούν μέτρα που ανακουφίζουν τους πολίτες, προέχει η σωστή προτεραιοποίηση. «Ολόκληρος ο 13ος μισθός κοστίζει 2,5 δισ. ευρώ, ενώ ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος το 2027 εκτιμάται στο 1 δισ. ευρώ», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προτιμά να στηρίξει περισσότερους πολίτες μέσω ευρύτερων παρεμβάσεων.

Η μάχη κατά της ακρίβειας

Τέλος, για το ζήτημα της ακρίβειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια συνεχή και δύσκολη μάχη που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες. «Κανείς δεν μπορεί να πει ότι κερδήθηκε αυτή η μάχη», είπε, προσθέτοντας ότι η αντιμετώπιση της ακρίβειας βασίζεται σε δύο άξονες: την αύξηση των εισοδημάτων και τους αυστηρούς ελέγχους στην αγορά με επιβολή προστίμων σε όσους αισχροκερδούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η συλλογική μνήμη διαρκεί περισσότερο απ' όσο νομίζει ο Τσίπρας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολίασε ειρωνικά τη δήλωση Τσίπρα ότι δεν εξυπηρέτησε συμφέροντα ως πρωθυπουργός και ανέφερε πως αναμένει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα στη συνέχεια της συνέντευξης.
Εφημερίδες πρώτης σελίδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικές αιχμές, ενεργειακή ανησυχία και αγροτικές κινητοποιήσεις στα φύλλα

Τα πρωτοσέλιδα εστιάζουν στην κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, τις αναταράξεις στην ενέργεια και τα αγροτικά μπλόκα. Οικονομική αβεβαιότητα, πολιτικές αιχμές και κοινωνικές πιέσεις κυριαρχούν στην ειδησεογραφία.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντοκιμαντέρ της Αριστεράς: Νέα πρόταση για πολιτική επικοινωνία

Η ΕΛΑΣ παρουσιάζει τριλογία ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει τη δημιουργία της, προσεγγίζοντας την πολιτική με νέα αφηγηματική γλώσσα, κινηματογραφικές τεχνικές και τη ματιά νέων δημιουργών, χωρίς κλισέ και με έμφαση στην αυθεντικότητα.
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Η πολιτική προστασία δεν είναι χώρος για φθηνές αντιπαραθέσεις

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή δηλώσεις του, τονίζοντας πως δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για τις απώλειες σε Μάτι και Μάνδρα και αμφισβητώντας την ειδικότητά του στα θέματα πολιτικής προστασίας.
Αλέξης Τσίπρας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ρωμανός: Ο Τσίπρας συγκρούστηκε μόνο με τα συμφέροντα της μεσαίας τάξης

Ο Νίκος Ρωμανός, διευθυντής Ψηφιακής Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού, τόνισε στο OPEN ότι το rebranding του Αλέξη Τσίπρα ήταν «πεταμένα λεφτά» και οι υποσχέσεις του παραμένουν ίδιες με το παρελθόν, χωρίς να εξυπηρετούν τη μεσαία τάξη.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Υπάρχουν σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές για τον μεγάλο πλούτο

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως η κλιματική κρίση πλήττει Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπάρκεια στην πυροπροστασία και επιλογή επενδύσεων του ΔΕΔΔΗΕ, σημειώνοντας πως το Ταμείο Ανάκαμψης αξιοποιήθηκε λανθασμένα.