ΓΔ: 2706.65 0.15% Τζίρος: 245.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Εφημερίδες πρώτης σελίδας
Πολλαπλά πρωτοσέλιδα ελληνικών εφημερίδων με πολιτικές και κοινωνικές ειδήσεις.

Πολιτικές αιχμές, ενεργειακή ανησυχία και αγροτικές κινητοποιήσεις στα φύλλα

Τα πρωτοσέλιδα εστιάζουν στην κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, τις αναταράξεις στην ενέργεια και τα αγροτικά μπλόκα. Οικονομική αβεβαιότητα, πολιτικές αιχμές και κοινωνικές πιέσεις κυριαρχούν στην ειδησεογραφία.

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων αποτυπώνουν το κλίμα που επικρατεί στην πολιτική και οικονομική σκηνή της χώρας, με αιχμές για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα ενεργειακά ζητήματα.

Η οικονομική αβεβαιότητα και τα προβλήματα στην αγορά ενέργειας βρίσκονται στο επίκεντρο. Η «Ναυτεμπορική» κάνει λόγο για "τελευταία ευκαιρία για την ευρω-οικονομία", ενώ τα «Νέα» αναλύουν τα πλεονεκτήματα των «πορτοκαλί τιμολογίων» και πότε συμφέρουν τους καταναλωτές που αναζητούν φθηνότερο ρεύμα.

Στο πολιτικό πεδίο, οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζονται έντονα. Τίτλοι όπως "Ντύθηκε νέος...μεσσίας ο Αλέξης" (Απογευματινή), "Ο γνωστός παλιός ΣΥΡΙΖΑ!" (Δημοκρατία) και "Ο παλιός Τσίπρας με όλο τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ" (Ελεύθερος Τύπος) καταδεικνύουν την κριτική που δέχεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις παραμένουν στην επικαιρότητα, με τον «Ριζοσπάστη» να τονίζει πως "δυναμώνουν τα μπλόκα και η αλληλεγγύη", ενώ το «Ποντίκι» επισημαίνει "μπλόκα και θυμός" στους δρόμους.

Παράλληλα, η «Εστία» αναφέρεται σε "ενόχληση Αθήνας-Λευκωσίας για την έγερση ανατολικού ζητήματος", ενώ η «Καθημερινή» δίνει βήμα σε προσωπικές ιστορίες με τον τίτλο "Είχα εννιακόσια ζώα, έμεινα με δύο σκυλιά". Η «Εφημερίδα των Συντακτών» επισημαίνει την ανάγκη για "μια νέα μεταπολίτευση", ενώ το «Kontra» τονίζει πως "σοκ δημοκρατίας χρειάζεται η Ελλάδα".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η συλλογική μνήμη διαρκεί περισσότερο απ' όσο νομίζει ο Τσίπρας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολίασε ειρωνικά τη δήλωση Τσίπρα ότι δεν εξυπηρέτησε συμφέροντα ως πρωθυπουργός και ανέφερε πως αναμένει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα στη συνέχεια της συνέντευξης.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Αξιωματική αντιπολίτευση όποιος βγαίνει δεύτερος στις εκλογές

Μετά από 28 χρόνια προσωρινής λειτουργίας, τα περιφερειακά κανάλια αποκτούν άδεια και σταθερότητα εργασίας. Το κράτος θα καλύψει τη μετάβασή τους σε HD για τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Χρειαζόμαστε πολιτική αλλαγή, όχι απλή εναλλαγή προσώπων

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε πως το βασικό πρόβλημα είναι ότι τα ισχυρά funds, τράπεζες και ολιγοπώλια δεν φορολογούνται επαρκώς, ενώ το ΠΑΣΟΚ προτείνει φορολόγηση υπερκερδών και όχι αύξηση φόρων στη μεσαία τάξη.
Αστικά ακίνητα Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Ο φόρος 1% θα αφορά μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία

Ο Γιώργος Παππάς διευκρίνισε ότι η «Πατριωτική Εισφορά» αφορά μόνο το πλουσιότερο 1% των Ελλήνων και επιβάλλεται σε μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία, όχι σε προσωπικά κοσμήματα, ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις.
Αντώνης Σαμαράς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Οι εξαγγελίες Τσίπρα, το ίδιο έργο ξανά

Ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε πως ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε μεταρρυθμίσεις που είχε σταματήσει ως πρωθυπουργός, ενώ δεσμεύτηκε να καταργήσει πολιτικές που ο ίδιος θέσπισε, μιλώντας χωρίς όραμα στη ΔΕΘ, επαναλαμβάνοντας αυταπάτες.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Μητσοτάκης και Τσίπρας χαμηλώνουν πολύ τον πήχη για τη χώρα

Ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε πως Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν προσφέρουν λύσεις, ενώ κατηγόρησε την ΕΛΑΣ ότι αντιγράφει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε βασικά θέματα όπως ενέργεια και στεγαστικό, με αδύναμο κοινωνικό πρόσημο.