ΓΔ: 2373.21 -0.52% Τζίρος: 231.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Παραδοσιακός οικισμός Σέρρες

Σέρρες: Νέα έργα ύδρευσης με πόρους άνω των 11 εκατ. ευρώ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί δύο έργα ύδρευσης σε Σέρρες και Παραλίμνι, άνω των 11 εκατ. ευρώ, για ασφαλές και επαρκές πόσιμο νερό.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά στη χρηματοδότηση έργων για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ποσότητας του πόσιμου νερού στις Σέρρες και στο Παραλίμνι του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, μετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από την Περιφερειάρχη Αθηνά Αηδονά. Τα δύο έργα εντάσσονται στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και διαθέτουν συνολικούς πόρους άνω των 11 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο έργο αφορά στη «Βελτίωση της ποιότητας και διασφάλιση της ποσότητας πόσιμου νερού στον Δήμο Σερρών». Στο πλαίσιό του προβλέπεται η κατασκευή νέων αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους 11,5 χιλιομέτρων, που θα ενισχύσουν το δίκτυο και θα βελτιώσουν την παροχή νερού στους κατοίκους.

Το δεύτερο έργο επικεντρώνεται στην αντικατάσταση του ακατάλληλου υδατόπυργου στην κοινότητα Παραλιμνίου του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης και την εξασφάλιση ασφαλούς πόσιμου νερού.

Η κ. Αηδονά δήλωσε ότι αξιοποιούνται αποτελεσματικά οι ευρωπαϊκοί πόροι για έργα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Τόνισε επίσης ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα διασφαλίσουν την ποιότητα και την ποσότητα του πόσιμου νερού για χιλιάδες πολίτες.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος υπογράμμισε πως «τα δύο έργα κρίνονται απολύτως απαραίτητα για να εξασφαλιστούν η καλή ποιότητα και η επάρκεια του πόσιμου νερού όχι μόνο για τώρα, αλλά και για το μέλλον».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευεξία εργαζομένων υπολογιστή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Παιδιών-Εφήβων στη Θεσσαλονίκη

Η 4η ΥΠΕ αποκτά Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, για παιδιά και νέους έως 18 ετών με ψυχικές ή αναπτυξιακές δυσκολίες. Η λειτουργία της μονάδας θα χρηματοδοτείται για τα επόμενα δύο χρόνια.
Πλατφόρμα έξυπνης πόλης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

400 εκατ. ευρώ για τεχνολογία στους δήμους - Επιστρέφει η «Έξυπνη Θεσσαλονίκη»

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε έργα 400 εκατ. ευρώ για τεχνολογικές λύσεις στους δήμους, παρουσίαση νέας ιστοσελίδας με 9.000 ανοικτά δεδομένα και αναβίωση του έργου «Έξυπνη Θεσσαλονίκη», προωθώντας τη βιώσιμη ψηφιακή ανάπτυξη.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αηδονά: Να ενισχυθούν τα Περιφερειακά Προγράμματα στο νέο ΕΣΠΑ

Η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά, ζήτησε ενίσχυση των ΠΕΠ στο νέο ΕΣΠΑ 2028-2034, τονίζοντας τη σημασία των ευρωπαϊκών πόρων και του έγκαιρου σχεδιασμού για την ομαλή μετάβαση στη νέα προγραμματική περίοδο.
Πάρκο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλονίκη για την προστασία του Thess INTEC

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίνει 3 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στο Thess INTEC και την είσοδο της Περαίας, με αποστραγγιστικές τάφρους, καθαρισμό ρέματος και βελτίωση υποδομών, αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ.