ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης στηρίζει τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον Κ. Μητσοτάκη ότι απαξιώνει τα δημόσια πανεπιστήμια και προωθεί τα ιδιωτικά, ενώ ταυτόχρονα αγνοεί τη μεγάλη ακρίβεια και τα προβλήματα των πολιτών, παρά τις επιδοτήσεις και τις εξαγγελίες του.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει την ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι ο ίδιος επέλεξε να ξεκινήσει την κυριακάτικη τοποθέτησή του με ευχές και συμβουλές προς τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, ο κ. Μητσοτάκης έχει οδηγήσει σε απαξίωση τα δημόσια πανεπιστήμια, προωθώντας τη λογική «δεν έχουν σημασία τα μόρια, αν έχεις λεφτά», με στόχο –όπως αναφέρει– να επιτρέψει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά του κ. Μητσοτάκη στην τριτοβάθμια παιδεία: ότι πλέον μπορείς να πληρώνεις μια ζωή και για να σπουδάσεις», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση συνεχίζει με αναφορές στην ακρίβεια και στις κυβερνητικές πολιτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός «πρώτα φορτώνει με βάρη τους Έλληνες πολίτες και μετά φοράει το προσωπείο της φροντίδας για όσους υφίστανται τα αποτελέσματα της πολιτικής του». Ενδεικτικά, αναφέρεται η επιδότηση diesel, με το κόμμα να σημειώνει ότι «όλα τα pass που μοιράζει τα καταπίνει αμέσως η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια», για τις οποίες –όπως τονίζεται– δεν λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί επίσης τον πρωθυπουργό ότι «επιδοτεί την αισχροκέρδεια των διυλιστηρίων», σημειώνοντας πως τα κέρδη των εταιρειών είναι υπερβολικά υψηλά. «Πόσα εκατομμύρια πρέπει να φτάσουν τα κέρδη των εταιρειών για να αλλάξει πολιτική ο κ. Μητσοτάκης;» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Τέλος, η Κουμουνδούρου επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός «αποφεύγει να απαντήσει» σε ζητήματα που δεν τον συμφέρουν, όπως οι επιστολές της Ευρωπαίας Εισαγγελέα, η έρευνα που δείχνει ότι ένας στους δύο Έλληνες δεν θα πάει διακοπές, καθώς και η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για τα «δανεικά κι αγύριστα» της Νέας Δημοκρατίας. Το κόμμα καταλήγει ότι «το καταστροφικό έργο της διακυβέρνησης της ΝΔ πρέπει να λάβει τέλος» και καλεί σε «πλατύτερη δυνατή ενότητα της προοδευτικής παράταξης» ώστε, όπως αναφέρει, «η χώρα να γυρίσει σελίδα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ζητάμε ευελιξία για στοχευμένα μέτρα σε ευάλωτους πολίτες

Ο πρωθυπουργός τόνισε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι απαιτείται μεγαλύτερη ευελιξία στο δημοσιονομικό πλαίσιο για στοχευμένη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ ζήτησε επανεξέταση του ETS λόγω μεταβλημένων συνθηκών.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα μέτρα για καύσιμα και θέρμανση: Επίδομα 1.560€ και μειώσεις τιμών

Η κυβέρνηση θεσπίζει νέα μέτρα κατά της ενεργειακής κρίσης με μειώσεις στα καύσιμα και αύξηση 30% στο επίδομα θέρμανσης, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις υψηλές τιμές ενέργειας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην ατζέντα Μητσοτάκη στην Σύνοδο η στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Στην ενεργειακή κρίση, την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και το νέο ΠΔΠ εστιάζει η ελληνική ατζέντα στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Νέο βήμα στο μέλλον και θωράκιση απέναντι στην ενεργειακή κρίση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε τη μεγαλύτερη αυτόνομη μονάδα μπαταριών στην Ελλάδα, στις Νέες Καρυές Λάρισας, επισημαίνοντας τον στόχο για φθηνότερο ρεύμα και αποσύνδεση της τιμής από το φυσικό αέριο ως το 2030.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάρισα: Μητσοτάκης – Αγρότες για αφορολόγητο πετρέλαιο από 1η Νοεμβρίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με αγρότες στη Λάρισα, συζητώντας για το κόστος παραγωγής, το αφορολόγητο πετρέλαιο και το ΟΣΔΕ, τονίζοντας τη συνεχή επικοινωνία και τη στήριξη στις ανάγκες τους.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και ενεργειακός κόμβος

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης τονίζει τη σημασία της επίσκεψης Ρούμπιο στην Αθήνα, τη σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, την ενίσχυση της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου και τα οικονομικά οφέλη από στήριξη της βιομηχανίας και ευρωπαϊκές επενδύσεις.