ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Παύλος Μαρινάκης ομιλία

Μαρινάκης: Ο Μητσοτάκης ταύτισε το όνομά του με το πολιτικό θάρρος

Ο Παύλος Μαρινάκης τίμησε με ανάρτησή του τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας το πολιτικό του θάρρος, τη φιλελεύθερη πορεία του και τις μεταρρυθμίσεις που πρότεινε πριν την κρίση.

Με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα ετών από τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης προχώρησε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτίοντας φόρο τιμής στην πολιτική του διαδρομή και την παρακαταθήκη που άφησε.

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «ταύτισε το όνομά του με την έννοια του αληθινού πολιτικού θάρρους». Όπως σημείωσε, αντιτάχθηκε στην πολιτική του «δώσ' τα όλα», η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, σε μια περίοδο κατά την οποία «κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει».

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον εκλιπόντα πρώην πρωθυπουργό «γνήσια φιλελεύθερο πολιτικό», επισημαίνοντας ότι είχε επιχειρήσει να προωθήσει μεταρρυθμίσεις δεκαετίες πριν από την οικονομική κρίση. Οι πρωτοβουλίες αυτές, όπως ανέφερε, αναγνωρίστηκαν αργότερα ως αναγκαίες για τη χώρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε ιδιαίτερα σε μία από τις τελευταίες δημόσιες ομιλίες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την οποία χαρακτήρισε πολύτιμη πολιτική παρακαταθήκη. Ειδικότερα, παρέθεσε τη φράση του πρώην πρωθυπουργού ότι «κάθε εποχή έχει τις δικές της μάχες και τα δικά της μέτωπα», υπογραμμίζοντας την προτροπή του προς τις νεότερες γενιές να μην επιχειρούν να αναβιώσουν τους αγώνες του παρελθόντος, αλλά να επιλέγουν το δικό τους «μετερίζι» και τη δική τους πορεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο και ήλιος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καύσωνας στην Ελλάδα: Ποιες περιοχές πλήττονται από υψηλές θερμοκρασίες

Η Ελλάδα βιώνει τον πρώτο ισχυρό καύσωνα του καλοκαιριού με εκτεταμένη διάρκεια. Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία αναμένεται να σημειώσουν τα υψηλότερα θερμόμετρα, με θερμοκρασίες άνω των 40°C έως τα μέσα της εβδομάδας.
Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης συγχαίρει τον Πετρούνια για το χάλκινο μετάλλιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγχάρηκε μέσω ανάρτησης τον Λευτέρη Πετρούνια για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ζάγκρεμπ, εκφράζοντας την περηφάνια του για την επιτυχία του Έλληνα αθλητή.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στους Χράνους Μεγαλόπολης

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση στους Χράνους Μεγαλόπολης Αρκαδίας. Επιχειρούν 32 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων, 7 οχήματα, 3 αεροσκάφη και συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου από την αυτοδιοίκηση.
Εναέρια παραλία Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

21 Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Υποβρύχιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η 21η Αυγούστου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Υποβρύχιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, αναγνωρίζοντας τη μακρά ναυτική παράδοση και τα μοναδικά ενάλια μνημεία της Ελλάδας στη Μεσόγειο.
Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΟΜ: Κανένα μόσχευμα δεν χάθηκε από έλλειψη αίματος, δηλώνει ο Άδ. Γεωργιάδης

Ο ΕΟΜ, μέσω ανάρτησης του Υπ. Υγείας στο Χ, διαβεβαιώνει ότι ποτέ δεν χάθηκε μόσχευμα λόγω έλλειψης αίματος και πως οι μεταμοσχεύσεις προτεραιοποιούνται, ενώ ενισχύει τη σημασία της διαρκούς αιμοδοσίας και προσφοράς οργάνων.