ΓΔ: 2738.35 1.05% Τζίρος: 638.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
vlasis
ΦΩΤΟ: Nick Paleologos / SOOC

Κ. Βλάσσης σε υποψηφίους Πανελλαδικών: Πίστη και καθαρό μυαλό στη «μάχη»

Ο υφυπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Βλάσης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους των Πανελλαδικών, τονίζοντας τη σημασία της αυτοπεποίθησης και της προσήλωσης στους στόχους, και υπενθυμίζοντας ότι πάντα υπάρχουν νέες ευκαιρίες.

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, ο υφυπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Βλάσης, απηύθυνε ευχές επιτυχίας στους υποψηφίους, καλώντας τους να προσεγγίσουν τη διαδικασία με αυτοπεποίθηση, επιμονή και προσήλωση στους στόχους τους.

«Μετά από χρόνια προσπάθειας, καλείστε τώρα να δώσετε τη ”μάχη” σας με πίστη στις δυνατότητές σας και καθαρό μυαλό», ανέφερε ο υφυπουργός, επισημαίνοντας ότι οι εξετάσεις αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία, χωρίς όμως να είναι η μοναδική διαδρομή για την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη κάθε νέου. 

Όπως σημείωσε, η ζωή προσφέρει συνεχώς νέες δυνατότητες και προοπτικές για όσους συνεχίζουν να εξελίσσονται, να διεκδικούν και να προχωρούν μπροστά.

Σε μήνυμά του, ο κ. Βλάσης υπογράμμισε τη σημασία της συνέπειας, της καλλιέργειας γνώσεων και χαρακτήρα, καθώς και της δύναμης να διαμορφώνει κανείς το μέλλον που επιθυμεί. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ρόλο των οικογενειών και των εκπαιδευτικών, που στέκονται στο πλευρό των μαθητών με αγάπη και στήριξη, επισημαίνοντας πως «η ενθάρρυνση και η ψυχραιμία είναι το πιο πολύτιμο στήριγμα σε αυτή την απαιτητική δοκιμασία».

Κλείνοντας, ο υφυπουργός Παιδείας ευχήθηκε σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία και δύναμη, τονίζοντας ότι το μέλλον ανοίγεται μπροστά τους και τους περιμένει να το κατακτήσουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Από Παρασκευή ξεκινούν τα τελευταία δρομολόγια ΑμεΑ

Από Παρασκευή ξεκινούν τα τελευταία σχολικά δρομολόγια για 150 μαθητές ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη, με 28 βαν και 64 οδηγούς/συνοδούς. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλύπτει το κόστος έως το τέλος της χρονιάς, παρά τις δυσκολίες.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΝΕ: Η ταξική πολιτική ευθύνεται για τους μη εγγραφέντες στα ΑΕΙ

Η ΚΝΕ καταγγέλλει πως 400 επιτυχόντες δεν γράφτηκαν φέτος στο Πανεπιστήμιο Πατρών λόγω υψηλού κόστους σπουδών και στέγασης, ενώ χιλιάδες ακόμη φοιτητές σε όλη τη χώρα εγκαταλείπουν λόγω οικονομικών δυσκολιών.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέχρι 50% έκπτωση στα εισιτήρια πλοίων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Έως 50% εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, και συχνά και στα οχήματα, θα ισχύουν για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς το σχολικό έτος 2026-2027, με πρωτοβουλία των Υπουργείων Παιδείας και Ναυτιλίας και τη συμμετοχή μεγάλων εταιρειών.
Τεχνητή νοημοσύνη χρηματιστήριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία συνεργασίας Κεφαλαιαγοράς με UNIC Athens Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Ελλάδας και το UNIC Athens υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για κοινές δράσεις στην εκπαίδευση, την έρευνα και την επαγγελματική κατάρτιση στον χώρο των χρηματοοικονομικών αγορών και της καινοτομίας.
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοπρατείται το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα στα Γρεβενά

Σε διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα στα Γρεβενά, με 13,85 εκ. ευρώ προϋπολογισμό, συγχρηματοδότηση ΕΕ και ΕΣΠΑ, και ολοκλήρωση έως το 2029. Το έργο περιλαμβάνει σύγχρονο εξοπλισμό.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αποχαιρετισμός της Έλσας Γαλανίδου-Μπαλφούσια από την ΠΟΕ

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αποχαιρετά με θλίψη την Έλσα Γαλανίδου – Μπαλφούσια, σπουδαία λαογράφο και ερευνήτρια του ποντιακού Ελληνισμού, που έφυγε από τη ζωή στα 94 της χρόνια.