ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αλέξης Χαρίτσης ομιλία Βουλή
Φώτο: ΑΠΕ

Χαρίτσης: Η ύφεση δεν είναι μπροστά μας, βρισκόμαστε ήδη σε ύφεση

«Ριζική αλλαγή πορείας για τη χώρα, με μια δύναμη αποτροπής του νεοσυντηρητικού χειμώνα που μας οδηγεί η ΝΔ», δηλώνει ο Αλ. Χαρίτσης στο «Βήμα της Κυριακής».

Την αναγκαιότητα για «ριζική αλλαγή πορείας για τη χώρα» υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» και τις βασικές του προτεραιότητες που είναι «στήριξη του κόσμου της εργασίας, προστασία του εισοδήματος των πολιτών, ενίσχυση των επιχειρήσεων με ρευστότητα».

«Δεν λέμε ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις. Αλλά δεν υπάρχουν και μόνο τα αδιέξοδα στα οποία μας οδηγεί ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ότι «είχε εξαντλήσει την θετική παρακαταθήκη των 12 συνεχόμενων τριμήνων ανάπτυξης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τον Οκτώβρη του 2019, πολύ πριν την πανδημία του κορονοϊού». Προσθέτει ως προς αυτό ότι «η ύφεση δεν είναι μπροστά μας. Βρισκόμαστε ήδη σε ύφεση.  Και αυτό δεν το λέει ο ‘υπερβολικός' ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα πρόσφατα στοιχεία  της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία είχαμε μείωση του ΑΕΠ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, το τελευταίο του 2019 και το πρώτο του 2020».

Σχετικά με το πακέτο στήριξης από την Κομισιόν, ο κ. Χαρίτσης το χαρακτηρίζει «χρήσιμη υπόμνηση της επιστροφής της πολιτικής» και «εναλλακτική στον αδιέξοδο, όπως αποδεικνύεται, δρόμο της λιτότητας και του χάσματος μεταξύ βορρά και νότου». Παράλληλα όμως προειδοποιεί ότι «αν η κυβέρνηση χρησιμοποιήσει το πακέτο στήριξης ως λεφτόδεντρο για κάθε λογής ημέτερους, όπως κάνει συστηματικά, τότε σύντομα και θα αποδειχθεί ανεπαρκές και θα μας οδηγήσει σε νέου τύπου μνημόνια».

Για τα κόκκινα δάνεια σημειώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει τις τράπεζες να στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να νομοθετήσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για το ιδιωτικό χρέος, «όπως αυτό που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα  προβλέπει την προστασία της κύριας κατοικίας αλλά και συγκεκριμένες ρυθμίσεις για το σύνολο των δανειοληπτών».

Ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος του κόμματος αναφέρει ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβόμαστε τις διαφορετικές προσεγγίσεις, τις αντιλαμβανόμαστε ως όρους για το γόνιμο διάλογο». Σημειώνει πως αυτή που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας είναι η απάντηση όλων στο ερώτημα: «θα μετατρέψουμε την απλή αναλογική, αυτό το σημαντικό εργαλείο διαμόρφωσης προγραμματικού διαλόγου και συνεργασίας σε απτή δύναμη αποτροπής του νεοσυντηρητικού χειμώνα στον οποίο μας οδηγεί η Νέα Δημοκρατία;».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη σύγκληση επιτροπής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αποπληρωμή χρέους

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών για την πρόωρη αποπληρωμή χρέους 13 δισ. ευρώ, προτείνοντας αναστολή έως να εξεταστούν εναλλακτικές. Συμμετοχή ζητείται από Μητσοτάκη, Πιερρακάκη και τα κόμματα.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: «Δίνετε 13 δισ. για να αποπληρώσετε φθηνό χρέος»

Ο Νίκος Παππάς, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αμφισβητεί την οικονομική λογική της πρόωρης αποπληρωμής χρέους 13 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση, τονίζοντας το χαμηλό κόστος των παλαιών δανείων έναντι υψηλότερων επιτοκίων σήμερα.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι δικαιοσύνη και δημοκρατία»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπενθυμίζει με ανάρτησή της τη ψήφιση του Τρίτου Μνημονίου πριν 11 χρόνια από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, τονίζοντας τον ρόλο του σημερινού πρωθυπουργού και δηλώνοντας ότι θα υπερασπίζεται πάντα το δίκαιο.
σημαία ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και την πολιτική παράταξη του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τονίζοντας τη συνεπή και μακρόχρονη προσφορά του στην πολιτική ζωή της χώρας.
Ελικόπτερο κατάσβεσης πυρκαγιάς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Συλλυπητήρια για τις νέες απώλειες από τις πυρκαγιές

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εκφράζει συλλυπητήρια για τον θάνατο των δύο χειριστών ελικοπτέρου στη Ψάθα και των πυροσβεστών σε Ρέθυμνο και Γύθειο, τονίζοντας την ανάγκη πλήρους διερεύνησης των αιτιών και λήψης μέτρων για αποτροπή νέων τραγωδιών.