ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ξεκινά αύριο η διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ 2028-2034 στο πλαίσιο του ΕΠΕΣ

Αύριο, Τρίτη 21 Απριλίου, ξεκινά η διαβούλευση του ΥΠΑΑΤ για τη νέα ΚΑΠ 2028-2034, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, υπό την προεδρία του Μ. Σχοινά, με χαιρετισμούς από Κ. Χατζηδάκη και Γ. Οικονόμου.

Η επίσημη έναρξη της διαδικασίας διαβούλευσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) με τα μέλη της Εταιρικής Σχέσης για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2028-2034 θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 21 Απριλίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Την εκδήλωση θα προεδρεύσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην εναρκτήρια συνεδρίαση που θα γίνει στο ξενοδοχείο Grand Hyatt θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής για τον συντονισμό της διαπραγμάτευσης του επόμενου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) 2028-2034, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης ο Πρόεδρος της «Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη μελέτη των προβλημάτων και την επεξεργασία προτάσεων για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα», κ. Γιάννης Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, τα μέλη της Εταιρικής Σχέσης θα ενημερωθούν για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το νέο ΠΔΠ 2028-2034 από τον Σύμβουλο στην Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης για θέματα ΠΔΠ, Κωνσταντίνο Μουσουρούλη.

Επιπλέον, εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. (DG Agri) θα παρουσιάσει τη νέα ΚΑΠ 2028-2034, αναδεικνύοντας τις βασικές κατευθύνσεις και προτεραιότητες.

Τέλος, τα μέλη της Εταιρικής Σχέσης θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους σχετικά με τις προτάσεις της Ε.Ε. για τη νέα ΚΑΠ, τόσο κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνεδρίασης όσο και στη συνέχεια, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης λειτουργίας της εταιρικής σχέσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλατεία Συντάγματος Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φοιτητική συγκέντρωση στο Σύνταγμα για στέγαση και κόστος σπουδών

Στο Σύνταγμα πραγματοποιείται συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων, που στήνουν κατασκήνωση διαμαρτυρίας για το υψηλό κόστος σπουδών και στέγασης, διεκδικώντας στήριξη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αύριο σειρά παίρνουν οι μαθητές.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Προστασία πολιτών από παράνομες υπεκμισθώσεις ζητά

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για τις παράνομες υπεκμισθώσεις που μετατρέπουν διαμερίσματα σε «υπνωτήρια» στο κέντρο της Αθήνας, τονίζοντας τη σημασία της ασφάλειας στις πολυκατοικίες και την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρούμπιο: Η Ελλάδα χρειάζεται πρέσβη με απόλυτη στήριξη Τραμπ

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο τόνισε ότι η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος και αξίζει ισχυρό πρέσβη, τονίζοντας πως η αλλαγή στην αμερικανική πρεσβεία δεν υποβαθμίζει τις σχέσεις. Η επιλογή νέου πρέσβη βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.