ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βασιλική Λαζαράκου πορτρέτο
Φώτο: Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Β. Λαζαράκου: Τρίτη θητεία για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο ΔΣ του IOSCO

Η Βασιλική Λαζαράκου επανεξελέγη ομόφωνα ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Επιτροπής του IOSCO στο ΔΣ του Οργανισμού για τρίτη φορά, για τη διετία 2026-2028, επιβεβαιώνοντας τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας διεθνώς.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με επικεφαλής την πρόεδρό της Βασιλική Λαζαράκου, επανεξελέγη ομόφωνα από τα μέλη της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Επιτροπής (European Regional Committee) του Διεθνούς Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς (International Organization of Securities Commissions - IOSCO), ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Επιτροπής στο Διοικητικό Συμβούλιο του IOSCO για τρίτη συνεχόμενη θητεία, που θα καλύπτει τη διετία 2026-2028.

Ο IOSCO, με έδρα τη Μαδρίτη, αποτελεί το βασικό φόρουμ διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των εποπτικών αρχών κεφαλαιαγοράς και αναγνωρίζεται ως ο κορυφαίος διεθνής φορέας θέσπισης προτύπων για τις αγορές κινητών αξιών. 

Ο Οργανισμός αριθμεί πάνω από 200 μέλη σε περισσότερες από 100 χώρες, εκπροσωπώντας περισσότερο από το 95% των παγκόσμιων κεφαλαιαγορών.

Στόχος του είναι η ανάπτυξη, προώθηση και διασφάλιση της εφαρμογής διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων για την εποπτεία των κεφαλαιαγορών, ενώ συνεργάζεται στενά με άλλους διεθνείς οργανισμούς και θεσμικούς φορείς για την ενίσχυση της σταθερότητας και διαφάνειας των αγορών.

Η Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Επιτροπή, που διαθέτει 52 μέλη, αποτελεί μία από τις τέσσερις περιφερειακές επιτροπές του IOSCO και εστιάζει σε ζητήματα που αφορούν τις αγορές κινητών αξιών στην Ευρώπη, προωθώντας τη συνεργασία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των εποπτικών αρχών της περιοχής.

Η κ. Λαζαράκου δήλωσε: «Η επανεκλογή μας αποτελεί σημαντική αναγνώριση της εμπιστοσύνης των μελών της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Επιτροπής και ενισχύει περαιτέρω τον ρόλο της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. 

Η συμμετοχή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του IOSCO για τα επόμενα δύο έτη συνιστά ιδιαίτερη τιμή και ταυτόχρονα αυξημένη θεσμική ευθύνη. 

Δεσμευόμαστε να διαδραματίσουμε ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στην προώθηση ενός εποικοδομητικού διαλόγου, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση και υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών που θα ενισχύσουν περαιτέρω την ανθεκτικότητα και την αναπτυξιακή προοπτική των αγορών της ευρωπαϊκής περιφέρειας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Τα διδάγματα της Διακήρυξης του Schuman παραμένουν διαχρονικά

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, τόνισε τη σημασία της Διακήρυξης Schuman, υπογραμμίζοντας πως οι αξίες συνεργασίας, ειρήνης και αλληλεγγύης παραμένουν διαχρονικές για την ΕΕ.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η ΕΕ πρέπει να λειτουργεί ως ασπίδα για τα κράτη-μέλη της

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να προστατεύει τα κράτη-μέλη της, εφαρμόζοντας το άρθρο 42 παρ. 7 της Συνθήκης, και χαρακτήρισε την Ένωση πρότυπο διακρατικής συνεργασίας, γεννημένο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στρατιωτικό φορτηγό ΕΛΒΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες συνεργασίες της ΕΛΒΟ με Rheinmetall και Κοπελούζο στον αμυντικό τομέα

Η ΕΛΒΟ επιδιώκει δυναμική επιστροφή στην αμυντική βιομηχανία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, προχωρώντας σε συμφωνίες με τη γερμανική Rheinmetall MAN και τον Όμιλο Κοπελούζου για την παραγωγή στρατιωτικών οχημάτων και υποσυστημάτων.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Η Θράκη είναι πρότυπο ευρωπαϊκής συνεργασίας και ανάπτυξης

Ο Επίτροπος Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε την αξία των ευρωπαϊκών έργων στη Θράκη, ιδιαίτερα στον Έβρο, για ενίσχυση συνόρων, ασφαλέστερες μετακινήσεις και την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού άξονα που συνδέει Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία.