ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χρήστος Δήμας πορτρέτο
Φώτο: Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας. Credits: Menelaos Myrillas / SOOC

Δήμας: Παραδόθηκε η νέα γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα στον Βόλο

Παραδόθηκε στη κυκλοφορία η νέα γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα Βόλου, αποκαθιστώντας το οδικό δίκτυο που είχε υποστεί ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα "Daniel" και "Elias" το 2023.

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε την Παρασκευή η νέα γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα του Δήμου Βόλου, στην ΠΕ Μαγνησίας. Το έργο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις αποκατάστασης υποδομών που υπέστησαν ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias» τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η κατασκευή της γέφυρας εντάσσεται σε εργολαβία που αφορά στα κατεπείγοντα έργα αποκατάστασης των οδικών υποδομών σε 293 σημεία στους Δήμους Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Βόλου και Ρήγα Φεραίου. 

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην περιοχή, με στόχο την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας και την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών

Κατά την τελετή των εγκαινίων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας δήλωσε: «Σήμερα δίνουμε στην κυκλοφορία τη γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα. Κλείνουμε μία πληγή που είχαμε από τον 'Daniel'. 

Το έργο υλοποιήθηκε στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε πει κι έχει περάσει λιγότερο από ένα έτος από τότε που είχαμε υπογράψει τις συμβάσεις για τα οδικά έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις θεομηνίες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Ο υπουργός τόνισε ότι η Πολιτεία επενδύει 1,3 δισ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τον «Daniel», αξιοποιώντας 600 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι παρεμβάσεις αφορούν συνολικά 1.007 σημεία σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Όπως σημείωσε ο κ. Δήμας, στόχος είναι όχι μόνο η αποκατάσταση της οδικής κυκλοφορίας, αλλά και η θωράκιση των υποδομών απέναντι σε μελλοντικά ακραία καιρικά φαινόμενα. 

«Παραδίδουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στον Δήμο Βόλου και στην τοπική κοινωνία μια νέα, σύγχρονη υποδομή καλύτερη από αυτή που υπήρχε όταν έγινε η καταστροφή», υπογράμμισε.

Χρηματοδότηση και τεχνικά έργα

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών 2021-2025. 

Για την αντιμετώπιση των υδραυλικών αστοχιών και την προστασία της γέφυρας, κατασκευάζονται έργα διευθέτησης της κοίτης του ρέματος «Αλιγαρόρεμα» συνολικού μήκους 588 μέτρων.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, εκτός από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Δήμα, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Δημήτρης Αναγνώπουλος, οι βουλευτές Μαγνησίας Χρήστος Τριαντόπουλος και Χρήστος Μπουκώρος, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων Άννα Μαρία Παπαδημητρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ηλεκτρικό αυτοκίνητο φόρτιση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα ενίσχυση 2 εκατ. σε 1.066 δικαιούχους του «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ»

Το Υπ. Υποδομών & Μεταφορών κατέβαλε νέα ενίσχυση 2.017.873,89€ σε 1.066 δικαιούχους του «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ», με τις περισσότερες πληρωμές σε φυσικά πρόσωπα. Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί σχεδόν 49 εκατ. ευρώ από το 2024.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: ΒΟΑΚ και νέο αεροδρόμιο φέρνουν τη νέα εποχή της Κρήτης

Ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Δήμας τόνισε τη σημασία των έργων ΒΟΑΚ και αεροδρομίου Καστελλίου για την ανάπτυξη και οδική ασφάλεια στη Κρήτη, επισημαίνοντας τη συνεργασία με τοπικούς φορείς και την πρόοδο των έργων τα τελευταία χρόνια.
Στέφανος Τζακίος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ταχιάος: Επίσκεψη στα έργα αναβάθμισης της Εγνατίας Οδού

Τα πρώτα έργα αναβάθμισης της Εγνατίας Οδού επισκέφθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, σε τμήματα μεταξύ Κλειδίου και Σίνδου και στο εργοτάξιο Αγίου Αθανασίου, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών.
ΟΑΣΑ νέα λεωφορεία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η μεγαλύτερη αναμόρφωση αστικών συγκοινωνιών από το Υπ. Μεταφορών

Στην εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών παρουσιάστηκαν τα σχέδια για ανανέωση του στόλου λεωφορείων και συρμών, ψηφιακές καινοτομίες και ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών. Παρουσία του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη.