ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σφύρα δικαστηρίου

Predator: Στις 11 Δεκεμβρίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τους 4 επιχειρηματίες

Στις 11 Δεκεμβρίου 2026 εκδικάζεται η έφεση των τεσσάρων επιχειρηματιών που καταδικάστηκαν πρωτοδίκως για την υπόθεση των υποκλοπών μέσω Predator.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2026 έχει οριστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η δίκη σε δεύτερο βαθμό των τεσσάρων επιχειρηματιών που καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε πολυετείς ποινές φυλάκισης για την υπόθεση των υποκλοπών μέσω του Predator.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα εξετάσει την έφεση των τεσσάρων κατηγορουμένων, οι εταιρείες των οποίων συνδέονται με το κακόβουλο λογισμικό. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο τους είχε επιβάλει στα τέλη Φεβρουαρίου ποινή φυλάκισης 126 ετών και οκτώ μηνών στον καθένα, εκ των οποίων εκτιτέα είναι τα οκτώ έτη.

Η απόφαση του δικαστηρίου να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση σημαίνει ότι, εφόσον η πρωτόδικη απόφαση επικυρωθεί, οι τέσσερις επιχειρηματίες —δύο Έλληνες και ένα ζευγάρι αλλοδαπών— θα υποχρεωθούν να εκτίσουν την ποινή τους. 

Η νέα δίκη θα βασιστεί στα στοιχεία που προέκυψαν από την πολύωρη ακροαματική διαδικασία του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, κατά την οποία ο πρόεδρος ζήτησε τη διεξαγωγή πρόσθετων ερευνών με επίκεντρο το ενδεχόμενο διάπραξης αδικήματος κατασκοπείας.

Νέες έρευνες και πιθανές ποινικές ευθύνες

Εκτός από την εισαγγελική έρευνα για κατασκοπεία, αναμένεται να διερευνηθεί και ο ρόλος εννέα συνεργατών των επιχειρηματιών, στελεχών των εταιρειών που εμπλέκονται με το Predator, οι οποίοι εξετάζονται ως πιθανοί συνεργοί.

 Παράλληλα, οι αρχές θα ελέγξουν και δύο ακόμη αδικήματα που σχετίζονται με τις καταθέσεις συγκεκριμένων προσώπων.

Η προκαταρκτική ποινική διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η περίοδος παραγραφής λόγω της πενταετίας. Σύμφωνα με νομικούς που υποστηρίζουν την κατηγορία, κάθε μέρα που περνά οδηγεί στην παραγραφή μιας ακόμη πράξης επιμόλυνσης ή απόπειρας επιμόλυνσης με το κατασκοπευτικό λογισμικό σε βάρος θυμάτων του Predator.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Δένδιας παρών στην εκδήλωση της πρεσβείας ΗΠΑ για τα 250 χρόνια

Ο Νίκος Δένδιας συμμετείχε στην εκδήλωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα για τα 250 χρόνια της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Χ.
Νίκη Κεραμέως ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νόμος για ίση αμοιβή και βαρέα υγειονομικών πέρασε από τη Βουλή

Η Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο για ίση αμοιβή φύλων και την ένταξη υγειονομικών στα βαρέα επαγγέλματα, με ψήφους μόνο από τη ΝΔ. ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΕΛ.ΛΥ δήλωσαν «παρών», ενώ ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας και ΝΙΚΗ καταψήφισαν.
Όχημα Πυροσβεστικής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

245 Ευρωπαίοι πυροσβέστες στην Ελλάδα για την αντιπυρική περίοδο

Συνολικά 245 Ευρωπαίοι πυροσβέστες από Γαλλία, Μολδαβία, Ρουμανία και Τσεχία θα εδρεύσουν φέτος στην Ελλάδα (Νέα Μάκρη, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) για τη δασοπυρόσβεση, στο πλαίσιο του UCPM, από 16 Ιουλίου ως 15 Σεπτεμβρίου.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Πλεύρη με εκπροσώπους ASEAN στο Υπουργείο Μετανάστευσης

Ο Θάνος Πλεύρης και η Σέβη Βολουδάκη συναντήθηκαν με εκπροσώπους χωρών ASEAN για την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα νόμιμης μετανάστευσης, εστιάζοντας στη δημιουργία ασφαλών και οργανωμένων διαύλων προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ερχόμαστε να ενώσουμε, όχι να διχάσουμε τη χώρα

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο διχασμό, ασκώντας κριτική σε πολωτικές δηλώσεις της ΝΔ. Ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει την ενότητα και υπογράμμισε πως το πραγματικό δίλημμα στις εκλογές αφορά την κοινωνική δικαιοσύνη.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς: Σε όλη τη χώρα κατανέμονται 600 νέοι πυροσβέστες

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας η κατανομή των 600 νέων πυροσβεστών σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες.