ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο

Κριτική Κώστα Τσουκαλά στην κυβέρνηση για διαχείριση ευθυνών και στρατηγική

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγόρησε την κυβέρνηση για διάχυση ευθυνών και επιθέσεις στη Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας την αλα καρτ στάση της ΝΔ. Κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη να δώσει εξηγήσεις για τα ρουσφέτια και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για «διάχυση ευθυνών, αποπροσανατολισμό, ενοχοποίηση αντιπάλων και διαστρέβλωση της πραγματικότητας». Όπως δήλωσε μιλώντας στο Open, η κυβέρνηση επιλέγει αυτή τη στάση «γιατί είναι πανικόβλητη».

Ο κ. Τσουκαλάς επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία για «επιθέσεις» στελεχών της εναντίον της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Υπενθύμισε ότι «είναι η ίδια κυβέρνηση που όταν εμείς είπαμε ότι μπορεί να βελτιωθεί η δικαιοσύνη, διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους λέγοντας ότι είναι ιερό τοτέμ».

 «Η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη που είναι πάλι Έλληνες δικαστικοί ξαφνικά δεν είναι», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε κάποιους, όπως ο πρωθυπουργός, που από τη θέση του ελεγχόμενου υποδεικνύουν την ταχύτητα που πρέπει να γίνει η διαδικασία». Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον κ. Γεωργιάδη, σημειώνοντας ότι «απροκάλυπτα επιτίθεται στη δικαιοσύνη». 

Κατά τον κ. Τσουκαλά, «είναι σαφές πόσο αλά καρτ είναι και ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη από τη Νέα Δημοκρατία».

Αναφερόμενος στις «κυβερνητικές επιθέσεις» προς την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τη συχνότητα αποστολής δικογραφιών, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η ροή των δικογραφιών είναι αντίστοιχη με τη ροή των πληροφοριών που λαμβάνουν οι δικαστικές αρχές για να προχωρήσουν». 

«Νομικοί είμαστε, δεν το ξέρουμε ότι δεν πάνε ποτέ όλες μαζί οι δικογραφίες; Ανακαλύψαμε την πυρίτιδα», πρόσθεσε.

«Δεν θα πω ούτε ότι είναι αθώοι ούτε ότι είναι ένοχοι. Ελέγχονται. Το γεγονός όμως ότι 20 βουλευτές ελέγχονται δεν είναι και για να το υπερηφανευόμαστε», επισήμανε ο κ. Τσουκαλάς.

Αιχμές για Γεωργιάδη και αναφορές σε πελατειακές πρακτικές

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης «είναι σε παραλήρημα γιατί του ζητήσαμε όσα καταγγέλλει -ότι είναι αποδέκτης ρουσφετιών, δήλωσε ότι κάνει ρουσφέτια-, να μας ενημερώσει και ποιος του ζήτησε και τι απάντησε».

 «Ενδεχομένως πρέπει να δούμε αν αυτά πρέπει να τα ελέγξει και η δικαιοσύνη για να δούμε αν υπάρχει παρανομία», πρόσθεσε.

Απαντώντας στις «επιθέσεις» του κ. Γεωργιάδη προς το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσουκαλάς σχολίασε ότι «αντί να τα λέει στον κ. Ανδρουλάκη που δεν έχει κυβερνήσει, να ρωτήσει τον κ. Λοβέρδο, τον κ. Φλωρίδη και τον κ. Χρυσοχοΐδη».

 «Μπορούμε και εμείς να του θυμίσουμε τι γινόταν πριν 50 χρόνια, θυμάται τη δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ότι έκανε τα περισσότερα ρουσφέτια από όλους;», ανέφερε.

«Μόνο κάποιοι φανατικοί παίρνουν στα σοβαρά τον κ. Γεωργιάδη», είπε, προσθέτοντας ότι «με κάθε δήλωσή του υπενθυμίζει ότι μαζί με τη διαφάνεια πρέπει να επιστρέψει και η σοβαρότητα στην πολιτική ζωή».

Κλείνοντας, ο κ. Τσουκαλάς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει κάνει το ρουσφέτι καθημερινότητα» και ότι «μετά την οικονομική κρίση, η Νέα Δημοκρατία επανέφερε τη χώρα στις χειρότερες εργοστασιακές ρυθμίσεις πελατειασμού».

 «Αυτή η κυβέρνηση είναι συνώνυμη με τον πελατειασμό. Τώρα που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, μας μιλά για το 1980 και το 1990. Αυτό αναδεικνύει τη γύμνια της», υπογράμμισε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: Μειώνουμε χρέος, εξοικονομούμε 30 εκατ. ευρώ σε τόκους ετησίως

Ο Κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε πρόωρη αποπληρωμή χρέους 12,84 δισ. ευρώ, τονίζοντας τα οφέλη για την οικονομία, με σημαντική μείωση τόκων και δημοσιονομικό χώρο για πολίτες και ανάπτυξη. Υπολογίζεται όφελος 2,6 δισ. στην επταετία.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Η κυβέρνηση να αξιοποιήσει ευελιξίες για κοινωνική πολιτική

Ο Νίκος Παππάς τόνισε πως η κυβέρνηση ψεύδεται για τα δημοσιονομικά περιθώρια, ζητώντας δημόσια συζήτηση με το οικονομικό επιτελείο και επαναλαμβάνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την πρόωρη αποπληρωμή φθηνού, ρυθμισμένου χρέους.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Νέα σκάνδαλα διαφθοράς απειλούν τον Ζελένσκι

Οι ουκρανικές υπηρεσίες κατά της διαφθοράς διεξάγουν επιχείρηση κατά βουλευτών και προεδρικών συμβούλων για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων 150 εκατ. χρίβνια, περιλαμβάνοντας προεδρικό αξιωματούχο και πρώην βουλευτή, χωρίς να δοθούν ονόματα.
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκης Σκέρτσος: Υπεύθυνη διαχείριση και μείωση του δημόσιου χρέους

Ο Άκης Σκέρτσος ανέλυσε σε ανάρτησή του την κυβερνητική απόφαση για πρόωρη αποπληρωμή χρέους και επέκρινε την αντιπολίτευση για τη στάση της, εστιάζοντας στα διδάγματα της κρίσης χρέους.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: «Δίνετε 13 δισ. για να αποπληρώσετε φθηνό χρέος»

Ο Νίκος Παππάς, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αμφισβητεί την οικονομική λογική της πρόωρης αποπληρωμής χρέους 13 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση, τονίζοντας το χαμηλό κόστος των παλαιών δανείων έναντι υψηλότερων επιτοκίων σήμερα.