ΓΔ: 2602.41 -0.64% Τζίρος: 254.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Οικογενειακή ασφάλιση προστασία

Εκδήλωση για θρησκευτική διπλωματία σε κόσμο σε μετάβαση

Εκδήλωση για τον ρόλο της θρησκευτικής διπλωματίας στον σύγχρονο κόσμο διοργανώνουν AHEPA Χολαργού και συνεργαζόμενοι φορείς στις 31/3/2026 στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης, με ομιλητές από στρατηγική, εκκλησία και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Με επίκεντρο τον ρόλο της θρησκευτικής διπλωματίας στη σύγχρονη διεθνή σκηνή, το Τμήμα AHEPA HJ-10 «Περικλής» Χολαργός, σε συνεργασία με τα Τμήματα HJ-53 «Πρωτέας», HJ-56 «Μιλτιάδης» και το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Θρησκεία, ισχύς και διάλογος: Η θρησκευτική διπλωματία σ’ έναν μεταβαλλόμενο κόσμο».

Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα της AHEPA Hellas, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου 2026 και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού (Περικλέους 55).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της διοργάνωσης, «σε μια εποχή έντονων γεωπολιτικών αναταράξεων και ανακατατάξεων, η θρησκευτική διπλωματία αναδεικνύεται σε ένα ισχυρό εργαλείο άσκησης ήπιας ισχύος (soft power) και διαλόγου. Διακεκριμένοι ομιλητές από τον χώρο της στρατηγικής, της εκκλησίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας θα αναλύσουν πώς η πίστη και οι θρησκευτικοί θεσμοί επηρεάζουν τις διεθνείς σχέσεις και τη σταθερότητα στον 21ο αιώνα».

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ο Αλκιβιάδης Στεφανής, Στρατηγός εα, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, τ. υπουργός Εθνικής Άμυνας, Διοικητής Αγίου Όρους, ο Επίσκοπος Σαλώνων Ιγνάτιος, Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος στις σχέσεις με τις άλλες Εκκλησίες, καθώς και ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας ΕΚΠΑ.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Αρχιμανδρίτης Αρίσταρχος Γκρέκας, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΕΚΠΑ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγιο Φως κερί τελετή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερό Σκήνωμα Αγ. Γεωργίου & εγκαίνια νέου ναού στο Ιωνικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Σήμερα στις 17:00 μεταφέρεται το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου στον νέο ναό του στο Ιωνικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Θα ακολουθήσουν τα θυρανοίξια και πανηγυρικός εσπερινός από τη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας.
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Συνάντηση Χαμενεΐ με τον επικεφαλής της ανώτατης αρχής ασφαλείας

Ο αγιατολάχ Μοτζταμπά Χαμενεΐ, που είχε καιρό να εμφανιστεί δημόσια, συνάντησε τον Μοχσέν Ρεζαΐ. Συζήτησαν για την ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ και τη διπλωματία με γειτονικές χώρες, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις συλλήψεις για επίθεση σε εκκλησία στην Ιορδανία

Οι αρχές της Ιορδανίας συνέλαβαν τρεις υπόπτους για την πολύνεκρη επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στο χωριό Χαμούντ, με 9 νεκρούς και 25 τραυματίες. Οι συλληφθέντες τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

O Tραμπ αγωνιά για τις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ

Ο Τραμπ επιχειρεί να συσπειρώσει τους Ρεπουμπλικανούς ενόψει εκλογών με οικονομικές υποσχέσεις και έμφαση σε θρησκευτικά και ταυτότητας ζητήματα. Υπόσχεται 5.000 δολάρια ανά πολίτη και 250 εκατ. για 5.000 νοσηλευτές σε δομές ηλικιωμένων.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ιστορική η συμφωνία για Μονή Σινά, διασφαλίζει τον χαρακτήρα της

Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ιστορική τομή» τη συμφωνία με την Αίγυπτο για τη Μονή Σινά, διασφαλίζοντας τον ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της. Έδωσε συγχαρητήρια και τόνισε το ενωτικό μήνυμα όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Μενδώνη: Η επέτειος 35 ετών Πατριαρχίας Βαρθολομαίου και η σημασία της

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τίμησε τα 35 χρόνια διακονίας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τονίζοντας την πνευματική, πολιτιστική συμβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη διατήρηση της Ορθόδοξης παράδοσης και του Ελληνισμού.