Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή το πρόσφατο αιματηρό επεισόδιο στην Καλαμαριά, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για άμεσα αποτελέσματα από τις ενέργειες της Πολιτείας.
Μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης για την Ψηφιακή Δικαιοσύνη που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ο κ. Φλωρίδης απάντησε σε σχετική ερώτηση, επισημαίνοντας ότι η Ελληνική Αστυνομία και προσωπικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ασχολούνται ενεργά με το ζήτημα της οπαδικής βίας.
Ο Υπουργός τόνισε ότι έχουν ήδη καταγραφεί θετικά αποτελέσματα εντός και περιμετρικά των γηπέδων, ωστόσο παραδέχθηκε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν φαινόμενα που εκδηλώνονται εκτός αθλητικών χώρων, με τραγικές συνέπειες. Όπως ανέφερε, «Υπάρχουν περιστατικά που εξελίσσονται μακριά από τα γήπεδα και έχουν τόσο τραγικά αποτελέσματα».
Ο κ. Φλωρίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το φαινόμενο θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω θα αντιμετωπιστεί και στη Θεσσαλονίκη το φαινόμενο αυτό. Πιστεύω σε λίγο θα εξαρθρωθεί το σύμπαν εδώ».