ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χέρι με ψηφοδέλτιο κάλπη
Φώτο: Shutterstock

Στις 26 Απριλίου οι επαναληπτικές εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Στις 26 Απριλίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις αρχαιρεσίες του 2022.

Οι επαναληπτικές εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) για την ανάδειξη των οργάνων Διοίκησης θα διεξαχθούν στις 26 Απριλίου, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, στις 25 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας με αυστηρή και απαρέγκλιτη ερμηνεία, σε πλήρη συμμόρφωση με το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Υπενθυμίζεται ότι, με την υπ’ αριθμ. 2402/2025 απόφαση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ, δεν επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών της 18ης Δεκεμβρίου 2022 για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς διαπιστώθηκε μη νόμιμη συμμετοχή Ιατρικών Συλλόγων που δεν είχαν αποδεδειγμένα τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, γεγονός που οδήγησε στην ανάγκη διεξαγωγής νέων εκλογών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλικό τρένο υψηλής ταχύτητας
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Σύσταση στους ευάλωτους να μην ταξιδεύουν λόγω καύσωνα

Ο επικεφαλής της SNCF κάλεσε τις ευάλωτες ομάδες να αποφύγουν τα ταξίδια με τρένο κατά τον καύσωνα, τονίζοντας τον κίνδυνο προβλημάτων λόγω υψηλών θερμοκρασιών που μπορούν να επηρεάσουν το σιδηροδρομικό δίκτυο.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΕΚΑΒ αποκτά 250 νέα ασθενοφόρα τους επόμενους μήνες

Ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, υπογράμμισε ότι ο στόλος των ασθενοφόρων έχει ενισχυθεί, με 250 νέα οχήματα να έρχονται, ενώ τόνισε τη μεγάλη ανταπόκριση για τις 1.131 θέσεις ιατρών, χάρη σε βελτιώσεις στους όρους εργασίας.
Θερμόμετρο με ήλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός για καύσωνα σε 35 γαλλικά διαμερίσματα από αύριο

Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία έθεσε 35 διαμερίσματα σε κόκκινο συναγερμό καύσωνα ενόψει της Γιορτής της Μουσικής, ενώ η κυβέρνηση απαγόρευσε το αλκοόλ στις σχετικές εκδηλώσεις των περιοχών αυτών για λόγους προστασίας.
Νίκος Παπανδρέου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπανδρέου: Αλκοόλ, τσιγάρο και social media προκαλούν ίδιο εθισμό

Ο Νίκος Παπανδρέου ζήτησε στο Ευρωκοινοβούλιο άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του εθισμού παιδιών και νέων στα social media, τονίζοντας ότι πρέπει να θεωρούνται εξίσου επιβλαβή με το αλκοόλ και το τσιγάρο.
Μέτε-Μάριτ Νορβηγίας κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Η πριγκίπισσα της Νορβηγίας ανάρρωσε μετά από μεταμόσχευση πνεύμονα

Η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας υποβλήθηκε σε επιτυχημένη μεταμόσχευση πνεύμονα και θα μείνει στο νοσοκομείο για εβδομάδες, όπως αναφέρουν γιατροί του Όσλο. Η 52χρονη πάσχει από πνευμονική ίνωση από το 2018.
Μέτε-Μάριτ Νορβηγίας κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: Επιτυχής μεταμόσχευση πνεύμονα για την πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ

Η πριγκίπισσα της Νορβηγίας Μέτε-Μάριτ υποβλήθηκε σε επιτυχημένη μεταμόσχευση πνεύμονα και αναρρώνει μετά τη διάγνωση πνευμονικής ίνωσης το 2018, μιας σπάνιας και μη αναστρέψιμης πνευμονικής νόσου.