ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
Φώτο: ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Στις Βρυξέλλες για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Με πρωτοβουλία της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του Κώστα Αρβανίτη, το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «142 χρόνια» του Στέλιου Κούλογλου προβάλλεται στις Βρυξέλλες.

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου, «142 χρόνια», θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, στις 18:30, στον κινηματογράφο Cinema Vendôme. Η προβολή πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της LEFT, Κώστα Αρβανίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «η ταινία αναδεικνύει λιγότερο γνωστές πτυχές της μεταναστευτικής κρίσης, εστιάζοντας στις περιπτώσεις προσφύγων και μεταναστών που καταδικάζονται σε πολυετείς ποινές φυλάκισης ως διακινητές, επειδή βρέθηκαν να κρατούν το τιμόνι σκαφών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς την Ελλάδα, συχνά εξαναγκασμένοι από τους πραγματικούς διακινητές».

Το ντοκιμαντέρ έχει ήδη αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Παρισιού και Βερολίνου, το βραβείο «Edward Snowden», καθώς και τιμητική διάκριση στο Festival Internazionale Segni della Notte της Ιταλίας.

Επιπλέον, το «142 χρόνια» απέσπασε το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο διεθνές φεστιβάλ Zeichen der Nacht στο Βερολίνο, επιβεβαιώνοντας τη διεθνή αναγνώριση του έργου του Στέλιου Κούλογλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Καβάλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πάσχα στην Καβάλα: Ιστορικά μοναστήρια και φυσική ομορφιά

Στη βόρεια Ελλάδα, το Πάσχα μεταμορφώνεται σε μια βαθιά πνευματική εμπειρία. Μονές σε Χαλκιδική, Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη γεμίζουν φως και κατάνυξη, ενώ η φύση και η παράδοση ζωντανεύουν το μήνυμα της Ανάστασης.
Κόκκινα πασχαλινά αυγά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πασχαλινά έθιμα σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες το Πάσχα γιορτάζεται με μοναδικά έθιμα που διατηρούνται άθικτα μέσα στους αιώνες. Το παραδοσιακό φαγητό είναι αρνί ή κατσίκι γεμιστό, ενώ στη Ρόδο λέγεται «καππαμάς» και μαγειρεύεται τη Δευτέρα του Πάσχα.
Λουλούδια και κεριά μνήμης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΣΑΤ: Συγκίνηση για τον θάνατο του Νίκου Παπαδάκου

Ο ΠΣΑΤ ανακοίνωσε με λύπη τον θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Παπαδάκου στα 56 του, από καρδιακό επεισόδιο. Εργάστηκε σε σημαντικά ΜΜΕ, τιμήθηκε πρόσφατα για το βιβλίο του και ήταν ενεργός στα κοινά του Συνδέσμου.
Επιτάφιος Αγίου Νικολάου Ραγκαβά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή: Το μαύρο φιλί της άνοιξης στον θόλο του Πάσχα

Κατά τη Μεγάλη Παρασκευή, το φως υποχωρεί και η φύση γεμίζει αντιθέσεις ζωής και θανάτου. Η ακολουθία του Επιταφίου αναδεικνύει το ανθρώπινο όριο μπροστά στον πόνο, ενώ η νύχτα βυθίζεται στο πένθος και στην αγωνία της απώλειας.
Κωνσταντίνος Τασούλας γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Σύρο ο Κ. Τασούλας για την Ακολουθία του Επιταφίου και την Ανάσταση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας θα παραστεί αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, στην Ακολουθία του Επιταφίου στην Ερμούπολη Σύρου και το Μεγάλο Σάββατο στην Αναστάσιμη Ακολουθία στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Ποσειδωνίας.
Κόκκινα πασχαλινά αυγά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραδοσιακός εορτασμός του Πάσχα στη Ζάκυνθο με μοναδικά έθιμα

Το Πάσχα στη Ζάκυνθο γιορτάζεται με κατανυκτική ατμόσφαιρα, ξεχωριστά έθιμα και παραδόσεις που προέρχονται από τη μακρόχρονη πορεία του νησιού, με ιδιαίτερες ακολουθίες, χορωδίες και φιλαρμονικές όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα.