ΓΔ: 2593.57 -0.90% Τζίρος: 244.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Στις Βρυξέλλες για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Με πρωτοβουλία της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του Κώστα Αρβανίτη, το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «142 χρόνια» του Στέλιου Κούλογλου προβάλλεται στις Βρυξέλλες.

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου, «142 χρόνια», θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, στις 18:30, στον κινηματογράφο Cinema Vendôme. Η προβολή πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της LEFT, Κώστα Αρβανίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «η ταινία αναδεικνύει λιγότερο γνωστές πτυχές της μεταναστευτικής κρίσης, εστιάζοντας στις περιπτώσεις προσφύγων και μεταναστών που καταδικάζονται σε πολυετείς ποινές φυλάκισης ως διακινητές, επειδή βρέθηκαν να κρατούν το τιμόνι σκαφών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς την Ελλάδα, συχνά εξαναγκασμένοι από τους πραγματικούς διακινητές».

Το ντοκιμαντέρ έχει ήδη αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Παρισιού και Βερολίνου, το βραβείο «Edward Snowden», καθώς και τιμητική διάκριση στο Festival Internazionale Segni della Notte της Ιταλίας.

Επιπλέον, το «142 χρόνια» απέσπασε το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο διεθνές φεστιβάλ Zeichen der Nacht στο Βερολίνο, επιβεβαιώνοντας τη διεθνή αναγνώριση του έργου του Στέλιου Κούλογλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καβάλα πανοραμική θέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθητές Μουσικού Σχολείου Καβάλας ψάχνουν την ιστορία στα κειμήλια

Μαθητές της Α' Γυμνασίου Μουσικού Σχολείου Καβάλας συγκέντρωσαν 37 οικογενειακές ιστορίες-κειμήλια, δημιουργώντας την βραβευμένη εργασία «Σιωπηλοί Μάρτυρες», που απέσπασε το 2ο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό ψηφιακής δημιουργίας.
Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

90 χρόνια από τον θάνατο του Λόρκα – Η φωνή του ζει ακόμη

Σαν σήμερα το 1936, ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα δολοφονήθηκε από το καθεστώς Φράνκο, με τη φωνή του να αντηχεί ακόμα ως σύμβολο αντίστασης και θύμηση της σκοτεινής όψης του Ισπανικού Εμφυλίου. Ο τάφος του παραμένει άγνωστος.
Υπουργός σε συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Χάσαμε έναν από τους σπουδαίους διανοούμενους, τον Κ. Τσουκαλά

Η Λίνα Μενδώνη αποχαιρέτησε τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά, χαρακτηρίζοντάς τον ως εξέχοντα διανοούμενο που διαμόρφωσε την ελληνική κοινωνιολογία με το έργο, την αφοσίωση και τις διεισδυτικές του αναλύσεις για δεκαετίες.
Κενή κορνίζα μουσείου
ΔΙΕΘΝΗ

Σικελία: Κλοπή τεσσάρων έργων του Αντονέλο ντα Μεσίνα από μουσείο

Τέσσερα ανεκτίμητα έργα του Αναγεννησιακού ζωγράφου Αντονέλο ντα Μεσίνα κλάπηκαν από μουσείο στη Μεσίνα. Μεταξύ αυτών, τρία τμήματα του Πολύπτυχου του Αγίου Γρηγορίου. Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία στις αρχές.
αναμμένο κερί πένθους
ΔΙΕΘΝΗ

Ουαλία: Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε την τραγουδίστρια Μπόνι Τάιλερ

Χιλιάδες θαυμαστές της Μπόνι Τάιλερ αποχαιρέτησαν τη διάσημη τραγουδίστρια στο χωριό της στην Ουαλία, τραγουδώντας το "Total Eclipse of the Heart" καθώς περνούσε το φέρετρό της ενόψει της κηδείας της τη Δευτέρα.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Η Παναγία σύμβολο ενότητας και διαρκούς έμπνευσης για τους Έλληνες

Το Υπουργείο Εξωτερικών τονίζει τη σημασία της Κοίμησης της Θεοτόκου για την Ορθοδοξία και την ισχυρή της σύνδεση με την ελληνική παράδοση, στέλνοντας ευχές στους Έλληνες σε όλο τον κόσμο για τον Δεκαπενταύγουστο.