ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
Φώτο: SOOC

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Βάντεφουλ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συναντά σήμερα στο Βερολίνο τον Γερμανό ΥΠΕΞ Βάντεφουλ, ακολουθούν δηλώσεις Τύπου. Θα έχει επαφές με Λάσετ και Ράχελ και θα συμμετάσχει σε εκδήλωση στο Bertelsmann. Θέματα: Μέση Ανατολή, Ουκρανία, Ευρώπη.

Συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόχαν Βάντεφουλ θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο. Οι δύο υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τον Τύπο στις 11:15 (ώρα Ελλάδος).

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη γερμανική πρωτεύουσα, ο κ. Γεραπετρίτης θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Άρμιν Λάσετ (CDU), καθώς και με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γερμανίας - Ελλάδας και Εντεταλμένο της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για θέματα Θρησκευτικής Ελευθερίας, Τόμας Ράχελ (CDU).

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει ακόμη σε συζήτηση στο Ίδρυμα Bertelsmann, με αντικείμενο τις τρέχουσες διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ευρώπης.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, καθώς και ζητήματα ευρωπαϊκής, διεθνούς και διμερούς συνεργασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης από Βερολίνο: Διπλωματία και ασφάλεια στα Στενά του Χορμούζ

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο Βερολίνο ως επιβεβαίωση της συμπόρευσης Ελλάδας-Γερμανίας. Επεσήμανε τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας περνώντας τα Στενά του Χορμούζ και απέκλεισε ελληνική στρατιωτική εμπλοκή στον Κόλπο.
Γιόχαν Βάντεφουλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ τη Δευτέρα στην Αθήνα

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ θα επισκεφθεί Αθήνα, Βουλγαρία και Ρουμανία τη Δευτέρα για συνομιλίες με θέμα την υποστήριξη στην Ουκρανία, την άμυνα, την οικονομία και τη διεύρυνση της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε η Γερμανία.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Ιστορική η υιοθέτηση της Διακήρυξης Δελφών από τα Βαλκάνια

Ιστορικής σημασίας είναι η υιοθέτηση της Διακήρυξης των Δελφών από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, τόνισε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση Ελλάδας για την ένταξη και υποστήριξη της περιοχής στην ΕΕ.
Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Λιβάνου

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης υποδέχτηκε τον Λιβανέζο αντιπρόεδρο Ταρέκ Μιτρί, με επίκεντρο της συζήτησης τις εξελίξεις στο Λίβανο, την εκεχειρία με το Ισραήλ και τις επικείμενες συνομιλίες στην Ουάσινγκτον. Η Ελλάδα στηρίζει το Λίβανο.
Συνέντευξη για εργασία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Webinar του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για το ψηφιακό δελτίο αποστολής

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο διοργανώνει, στις 27 Απριλίου, διαδικτυακό workshop για το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής, εστιάζοντας σε εξελίξεις της Β' φάσης και πρακτικές εφαρμογής για τη συμμόρφωση και βελτίωση διαδικασιών.