ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Βάντεφουλ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συναντά σήμερα στο Βερολίνο τον Γερμανό ΥΠΕΞ Βάντεφουλ, ακολουθούν δηλώσεις Τύπου. Θα έχει επαφές με Λάσετ και Ράχελ και θα συμμετάσχει σε εκδήλωση στο Bertelsmann. Θέματα: Μέση Ανατολή, Ουκρανία, Ευρώπη.

Συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόχαν Βάντεφουλ θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο. Οι δύο υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τον Τύπο στις 11:15 (ώρα Ελλάδος).

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη γερμανική πρωτεύουσα, ο κ. Γεραπετρίτης θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Άρμιν Λάσετ (CDU), καθώς και με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γερμανίας - Ελλάδας και Εντεταλμένο της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για θέματα Θρησκευτικής Ελευθερίας, Τόμας Ράχελ (CDU).

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει ακόμη σε συζήτηση στο Ίδρυμα Bertelsmann, με αντικείμενο τις τρέχουσες διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ευρώπης.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, καθώς και ζητήματα ευρωπαϊκής, διεθνούς και διμερούς συνεργασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Γερμανό ομόλογό του θα συναντήσει αύριο ο Γεραπετρίτης

Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης θα συναντηθεί στις 4 Μαΐου με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόχαν Βάντεφουλ, που επισκέπτεται την Αθήνα. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις Τύπου μετά το πέρας των συνομιλιών τους.
Γιώργος Γεραπετρίτης χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης από Βερολίνο: Διπλωματία και ασφάλεια στα Στενά του Χορμούζ

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο Βερολίνο ως επιβεβαίωση της συμπόρευσης Ελλάδας-Γερμανίας. Επεσήμανε τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας περνώντας τα Στενά του Χορμούζ και απέκλεισε ελληνική στρατιωτική εμπλοκή στον Κόλπο.
Φρίντριχ Μερτς με σμόκιν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ τη Δευτέρα στην Αθήνα

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ θα επισκεφθεί Αθήνα, Βουλγαρία και Ρουμανία τη Δευτέρα για συνομιλίες με θέμα την υποστήριξη στην Ουκρανία, την άμυνα, την οικονομία και τη διεύρυνση της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε η Γερμανία.
Χάρης Θεοχάρης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμμαχία ΥΠΕΞ και εξαγωγέων για ενίσχυση της ελληνικής εξωστρέφειας

Υπουργείο Εξωτερικών και ΠΣΕ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών και της οικονομικής διπλωματίας, στοχεύοντας σε αποτελεσματικότερο, συστηματικό συντονισμό και προώθηση των ελληνικών προϊόντων διεθνώς.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνύματα Αθήνας για F-35, Τουρκία: Ας «προσγειωθούμε» στην πραγματικότητα

Με προεκλογικό άρωμα, υψηλούς τόνους και σκληρές διαπιστώσεις το κυβερνητικό «ταμείο» για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ . Τι λένε ανώτατες διπλωματικές πηγές για F-35, casus belli και τις σχέσεις της Αθήνας ΗΠΑ, Άγκυρας, Ιερουσαλήμ.