ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Στέφανος Φάμελλος παρέλαση
Φώτο: Ο Σωκράτης Φάμελλος στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Credit: Konstantinos Tsakalidis/SOOC.

Φάμελλος: Η ανάπλαση της ΔΕΘ επηρεάζει οικονομία και ζωή στη Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO στις 14 Μαρτίου 2026, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την έκθεση και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, είχε συνάντηση με τη νέα διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO, όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές του έργου της Ανάπλασης της ΔΕΘ και η συμβολή του στην οικονομία και την ποιότητα ζωής της Θεσσαλονίκης.

Ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Έκθεση και η ανάπλασή της αποτελούν ένα αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό και πολεοδομικό σχέδιο που αφορά ολόκληρη την πόλη και την οικονομία της. Όπως σημείωσε, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει ζημιά και στην Έκθεση και στη Θεσσαλονίκη», επισημαίνοντας ότι εδώ και επτά χρόνια δεν έχει υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο έργο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε πως η κυβέρνηση του κόμματος, όταν ο ίδιος ήταν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, είχε προχωρήσει σε εκτενή διαβούλευση για το μέλλον της ΔΕΘ, εισάγοντας την ιδέα δημιουργίας πάρκου στο κέντρο της πόλης. «Δυστυχώς από το 2019 μέχρι το 2026 βλέπουμε μόνο υποσχέσεις και παλινωδίες με σχέδια για real estate και ΣΔΙΤ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δημόσια ΔΕΘ και ενιαίο πάρκο πρασίνου

Ο Σωκράτης Φάμελλος επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπέρ μιας δημόσιας ΔΕΘ, σημειώνοντας ότι η υποχώρηση της κυβέρνησης από τα σχέδια ιδιωτικοποίησης αποτελεί θετική εξέλιξη, αν και –όπως είπε– «δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση σκανδάλων». Τόνισε επίσης ότι η πόλη χρειάζεται «ένα ενιαίο πάρκο υψηλού πρασίνου» και δημόσιες υποδομές στάθμευσης που να εξυπηρετούν τα πανεπιστήμια, το μετρό και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Άσκησε κριτική στην απόφαση διατήρησης του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά στη δημιουργία νέου εκθεσιακού χώρου, ενώ κάλεσε να ενσωματωθούν οι περιοχές της Αγίας Φωτεινής και του 3ου Σώματος Στρατού σε ένα ενιαίο σχέδιο ελεύθερων δημόσιων χώρων.

Απουσία φορέων από το συμβούλιο της ΔΕΘ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε διαφωνία για την απουσία των παραγωγικών φορέων από το συμβούλιο της Έκθεσης, ζητώντας να επανέλθει η προηγούμενη σύνθεση που περιλάμβανε εργαζόμενους, αυτοδιοίκηση και παραγωγικούς φορείς. «Η κοινωνία πρέπει να συμμετέχει στη διοίκηση της Έκθεσης», υπογράμμισε.

Επαφές με εργαζόμενους και αγρότες

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO, ο Σωκράτης Φάμελλος συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της Έκθεσης και περιόδευσε στην 31η Διεθνή Έκθεση Agrotica. Εκεί συνομίλησε με επιστήμονες, πανεπιστημιακούς και επιχειρηματίες, δηλώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να βάλει ταφόπλακα στην ελληνική αγροτική παραγωγή», τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται «με τη μεριά των αγροτών και όχι με τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών».

Περαιτέρω επαφές στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα, ο Σωκράτης Φάμελλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμη Κιουρτζή, και τον πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, Χρήστο Σταυράκη. Στις επαφές του στη Θεσσαλονίκη τον συνόδευσαν οι βουλευτές Βασίλης Κόκκαλης, Καλλιόπη Βέττα, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Κατερίνα Νοτοπούλου, καθώς και στελέχη των Νομαρχιακών Επιτροπών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης και της Νεολαίας του κόμματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όχι του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης σε δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ, παρά τη συγκέντρωση 23.214 υπογραφών. Ο δήμαρχος Αγγελούδης τόνισε την ανάγκη για άμεσες αποφάσεις και έργα.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκκληση για αποδοχή αιτήματος δημοψηφίσματος σχετικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ

Η Οργανωτική Επιτροπή Δημοψηφίσματος καλεί τον Δήμο Θεσσαλονίκης να δεχτεί το αίτημα 23.214 πολιτών για δημοψήφισμα σχετικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ, ενόψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την 1η Απριλίου.
Βαγγέλης Μεϊμαράκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Μεϊμαράκης: Χρειάζεται Ευρωπαϊκό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας

Ο Β. Μεϊμαράκης πρότεινε τη δημιουργία ευρωπαϊκού Γενικού Επιτελείου Άμυνας, ώστε η ΕΕ να διαμορφώνει κοινή πολιτική για τον εξοπλισμό και την προστασία συνόρων, χωρίς να καταργεί τα εθνικά επιτελεία ή τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Στόχος η Θεσσαλονίκη να γίνει κέντρο καινοτομίας

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε τη σημασία της καινοτομίας για τη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας επενδύσεις σε υγεία και τεχνολογία, και δήλωσε πως στόχος είναι να γίνει η πόλη κέντρο καινοτομίας της Ελλάδας.