ΓΔ: 2715.17 0.27% Τζίρος: 124.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:47:38
Φώτο: ΑΠΕ

Μητσοτάκης: Διαφορετικό το καλοκαίρι εφέτος, πρώτα η ασφάλεια

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στα Ζάππειο Μέγαρο την καμπάνια «Restart Tourism». Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού.

«Φέτος τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από ότι τα περιμέναμε. Και το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από αυτό που σχεδιάζαμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση «Restart Tourism». Η πανδημία άλλαζε πολλά. Επέφερε βαθιά, ελπίζουμε πρόσκαιρη, οικονομική κρίση, ανέφερε.

«Στην Ελλάδα τα καταφέραμε καλά γιατί δουλέψαμε όλοι μαζί και ακούσαμε τις συμβουλές των ειδικών. Η επιτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μας επιτρέπει σταδιακά να επανερχόμαστε στη νέα οικονομική κανονικότητα απελευθερώνοντας σταδιακά διάφορους κλάδους. Δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο σημαντικότατος κλάδος του τουρισμού από τον οποίο η ελληνική οικονομία είναι πολλαπλώς εξαρτημένη». Από 1η Ιουλίου θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε σχεδόν σε όλες τις χώρες εφόσον δεν έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι οι τουρίστες «θα έρθουν σε μια Ελλάδα που θα είναι ίδια αλλά ταυτόχρονα διαφορετική. Θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τα βασικά υγειονομικά πρωτόκολλα. Η προστασία της δημόσιας υγείας, η ασφάλεια των επισκεπτών και εργαζομένων στον τουρισμό παραμένουν η πρώτη μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Πλεονέκτημα ότι το καλοκαίρι βρισκόμαστε έξω όπου οι ειδικοί λένε ότι οι πιθανότητες μετάδοσης μειώνονται σημαντικά».

«Θα πρέπει οι εργαζόμενοι στον τουρισμό να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Θα είμαστε αυστηροί στους ελέγχους σε αυτό το επίπεδο. Βρήκα πολύ ευρηματικό το σποτ. Τι τελικά είναι η Ελλάδα σε αυτόν τον κόσμο που αντιμετωπίζει αυτή την πρόκληση. Σίγουρα είναι κάτι περισσότερο από τον ήλιο και τη θάλασσα. Ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Το καλοκαίρι δεν είναι μια εποχή, είναι μια αντίληψη, μια ματιά στα πράγματα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εύχομαι και ελπίζω το σποτ αυτό να είναι καλοτάξιδο. Η τουριστική σεζόν να πάει όσο καλύτερα γίνεται σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Από την πρώτη στιγμή αποφύγαμε προβλέψεις για ύψος ύφεσης. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ήταν σχετικά ενθαρρυντικά. Ύφεση 0.9% όταν η μέση ευρωπαϊκή είναι της τάξης του 3,8%. Η ελληνική οικονομία συνάντησε την κρίση του κορονοϊού με μεγάλη ορμή. Το β’ τρίμηνο θα είναι πολύ δύσκολο και ελπίζουμε ότι από το γ’ τρίμηνο τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδόθηκε ο νέος χώρος Κεραμεικού – Παρουσία Μητσοτάκη, Μενδώνη

Με παρουσία Μητσοτάκη και Μενδώνη εγκαινιάστηκε το έργο προσβασιμότητας στον Κεραμεικό, που αναδεικνύει τον αρχαιολογικό χώρο και διατηρεί το ιστορικό τοπίο, ενώ ο πρωθυπουργός μίλησε για τη διαχρονική αξία της Δημοκρατίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Η Κρήτη βουλιάζει από τουρίστες, όχι μετανάστες»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη ειδικής διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών προς Κρήτη και ανακοίνωσε δομή προσωρινής φιλοξενίας στο Ηράκλειο, σημειώνοντας πως απαιτούνται υποδομές και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Λιβάνου: Παράδειγμα οι σχέσεις μας

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, εξήρε τις ιστορικά άριστες σχέσεις με την Ελλάδα, τονίζοντας τη σημασία συνεργασίας σε οικονομία, πολιτισμό και τουρισμό, και εξέφρασε τη βεβαιότητα για συνεχή στήριξη της Ελλάδας στον Λίβανο.
Μετρό Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εγκαινιάστηκε η επέκταση προς Καλαμαριά

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε στα εγκαίνια της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά πως με 5 νέους σταθμούς το μετρό μεταμορφώνει την πόλη, μειώνει την κυκλοφορία και ενισχύει τον τουρισμό.
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο Δευτέρα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

Με ευρεία θεματολογία, το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει τη Δευτέρα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζητώντας για το «Ελλάδα 2.0», την ακρίβεια, τη νέα σχολική χρονιά, τη νησιωτικότητα και τα νέα πλαίσια για τουρισμό και ΑΠΕ.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστρία: Η Ελλάδα πρότυπο μεταρρυθμίσεων και προστασίας συνόρων ΕΕ

Ο καγκελάριος της Αυστρίας τόνισε την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας και τα κοινά συμφέροντα με την Αυστρία, αναφέροντας την ανάγκη για ανταγωνιστικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη και μείωση ενεργειακού κόστους στην Ευρώπη.