ΓΔ: 2467.5 0.74% Τζίρος: 239.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Στέφανος Φάμελλος ομιλία Βουλή
Φωτο: Aris Oikonomou/ SOOC

Σ. Φάμελλος: Δημόσια η ΔΕΘ-Helexpo και νέο εκθεσιακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Ο Σωκράτης Φάμελλος ζητά η ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε. να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, σημειώνοντας πως η τοπική κοινωνία πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις. Επανέλαβε την έλλειψη εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό και πρότεινε νέο συνεδριακό κέντρο.

Την ανάγκη να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο η ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε., ώστε να ανήκει στην πόλη της Θεσσαλονίκης και οι τοπικοί φορείς να έχουν τον καθοριστικό λόγο στη λειτουργία και τον έλεγχο της εκθεσιακής δραστηριότητας, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη διάρκεια της πρώτης του συνάντησης με τη νέα διοίκηση της εταιρείας.

«Δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό των σκανδάλων για το τι θα επιχειρηθεί να γίνει σχετικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ», ανέφερε ο κ. Φάμελλος, προσθέτοντας: «Δυστυχώς για 7 χρόνια η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει κάνει ζημιά στη ΔΕΘ και στη Θεσσαλονίκη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε την κατασκευή ενός νέου συνεδριακού κέντρου από την αρχή, αντί της «αναπαλαίωσης» του Βελλιδείου, επισημαίνοντας ότι η πόλη χρειάζεται ένα σύγχρονο έργο με αναπτυξιακή προοπτική.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «παλινωδίες και καθυστερήσεις» στο θέμα της ΔΕΘ, τονίζοντας ότι τα τελευταία επτά χρόνια δεν έχει υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στα σχέδια ανάπλασης.

Τοποθετήσεις της νέας διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε., Χρήστος Τσεντεμεΐδης, σημείωσε ότι η νέα διοίκηση διαθέτει την τεχνογνωσία και την ικανότητα να υλοποιήσει τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα της ΔΕΘ. Όπως ανέφερε, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται τις προσεχείς ημέρες.

Για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ, ο κ. Τσεντεμεΐδης ανέφερε πως οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το 2027, με ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός τριετίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε., Ανδρέας Μαυρομμάτης, δεσμεύτηκε ότι, αξιοποιώντας την εμπειρία του, θα εργαστεί για την περαιτέρω ανάδειξη του εκθεσιακού οργανισμού και την ενίσχυση της παρουσίας εκθετών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Ο κ. Φάμελλος είχε επίσης συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΘ-Helexpo, με αντικείμενο τα ζητήματα που αφορούν την εργασιακή ασφάλεια και τη μελλοντική πορεία της εταιρείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Στόχος εξαγωγές 70 δισ. ευρώ ως το 2030 με σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις

Ο Κ. Χατζηδάκης, στη συνέλευση του ΣΕΒΕ, τόνισε πως η ελληνική οικονομία γίνεται διαρκώς πιο εξωστρεφής, με το νέο παραγωγικό μοντέλο να υλοποιείται σταθερά και την επιτυχία να ανήκει τόσο στους πολίτες όσο και στην κυβέρνηση.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πιερρακάκης: Εθνική επιτυχία το Κέντρο Εφοδιαστικής του ΔΟΜ

«Εθνική επιτυχία» χαρακτήρισε ο Κ. Πιερρακάκης το νέο Κέντρο Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΟΜ στη ΔΕΘ, υπογραμμίζοντας το ισχυρό οικονομικό του αποτύπωμα και τις ευκαιρίες για ελληνικές επιχειρήσεις και ερευνητικά ιδρύματα.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στις απαλλοτριώσεις για τη διάνοιξη της Πόντου στην Καλαμαριά

Οριστικά κλείνει το θέμα των απαλλοτριώσεων για τη διάνοιξη της οδού Πόντου, καθώς εγκρίθηκε χρηματοδότηση 6,97 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καλαμαριάς για αποζημιώσεις, ολοκληρώνοντας έτσι το σχετικό έργο.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: 1.000€ επίδομα για τρίτο και τέταρτο παιδί από το Δήμο

Εφάπαξ επίδομα 1.000 ευρώ για τρίτο και τέταρτο παιδί, δωρεάν πάνες μωρού για ένα έτος, μείωση δημοτικών τελών 70% για νέα ζευγάρια με πρώτο παιδί και πρόγραμμα στήριξης μητρότητας ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα 15.000 ευρώ για παράνομες μεταφορές

Στοχευμένοι έλεγχοι της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, από 22 έως 25 Ιουνίου, εντόπισαν 5 παραβάσεις παράνομου μεταφορικού έργου σε 14 Ι.Χ., με πρόστιμα 15.000 ευρώ. Οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν για την οδική ασφάλεια.