ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σφύρα δικαστηρίου
Η σφύρα του δικαστή σε εστιασμένο δικαστικό περιβάλλον, σύμβολο απονομής δικαιοσύνης.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ελαφρυντικό σε πέντε καταδικασθέντες από το δικαστήριο

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη σε πέντε καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, απορρίπτοντας τα αιτήματα των υπολοίπων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προέδρου του δικαστηρίου, οι δικαστές, κατά πλειοψηφία 4 προς 1, αναγνώρισαν το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγο και Δημήτρη Κουκούτση, καθώς και στους Αριστόδημο Δασκαλάκη, Μάρκο Ευγενικό και Θωμά Μαρία. 

Οι τρεις τελευταίοι κατηγορούνται για ένταξη στην οργάνωση, ενώ οι δύο τελευταίοι είχαν ήδη λάβει, βάσει της πρωτόδικης απόφασης, το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Το μέλος της έδρας που μειοψήφισε υποστήριξε ότι δεν έπρεπε να χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό στους πέντε καταδικασθέντες.

Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, η πρόεδρος ανέφερε πως το δικαστήριο «Απορρίπτει όλα τα υπόλοιπα», απορρίπτοντας δηλαδή τα αιτήματα για αναγνώριση ελαφρυντικών.

Η εισαγγελέας πρότεινε να παραμείνουν αμετάβλητες οι ποινές για τους 37 καταδικασθέντες, όπως είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως, ενώ για τους πέντε στους οποίους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά εισηγήθηκε τη μείωση των ποινών τους.

Η απόρριψη των αιτημάτων για ελαφρυντικά ενισχύει το ενδεχόμενο φυλάκισης για κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και πέντε πρώην βουλευτές που δεν είχαν τεθεί υπό κράτηση σε προηγούμενα στάδια της υπόθεσης.

Η εξέλιξη αυτή, μετά από τέσσερις συνεδριάσεις στις οποίες οι συνήγοροι υπεράσπισης επιχείρησαν να πείσουν για την αναγνώριση ελαφρυντικών, ενδέχεται να οδηγήσει στην επικύρωση των πρωτόδικων ποινών κάθειρξης πέντε ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. 

Σε μια τέτοια περίπτωση, οι καταδικασθέντες, ανάμεσά τους και η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, θα πρέπει να εκτίσουν την ποινή τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη φυλακή οδηγείται σήμερα η Ελένη Ζαρούλια της Χρυσής Αυγής

Στη φυλακή οδηγείται η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, μετά την τελεσίδικη καταδίκη της σε 5 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Θα κρατηθεί στις φυλακές Θηβών.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδόθηκε στο ΑΤ Πεύκης η Ελένη Ζαρούλια για τη φυλάκισή της

Η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, παραδόθηκε στο ΑΤ Πεύκης μετά την καταδίκη της σε 5 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές.
Δίκη Χρυσής Αυγής δικαστήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσή Αυγή: Το Εφετείο επικύρωσε το ποινικό τέλος της υπόθεσης

Ολοκληρώθηκε η δίκη για τη Χρυσή Αυγή με καταδίκες φυλάκισης για την Ελένη Ζαρούλια και τρεις ακόμη, ενώ διατηρήθηκαν οι ποινές για 32 από τους 42 κατηγορούμενους. Μειώσεις ποινών και αναγνώριση ελαφρυντικών για εννέα.
Δίκη Χρυσής Αυγής δικαστήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σχόλιο για τις ποινές στα μέλη της Χρυσής Αυγής

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαιρετίζει ως νίκη της δημοκρατίας την οριστική καταδίκη και φυλάκιση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, υπογραμμίζοντας ότι απορρίφθηκαν όλα τα ελαφρυντικά και πως εγκρίθηκαν βαριές ποινές για τους πρώην βουλευτές και τον Γ. Ρουπακιά.
Δίκη Χρυσής Αυγής δικαστήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδίκη Ζαρούλια και τριών ακόμη στο εφετείο Χρυσής Αυγής

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή της, η δίκη της Χρυσής Αυγής οδηγεί στη φυλακή τέσσερις καταδικασθέντες, περιλαμβανομένης της Ελένης Ζαρούλια. Από τους 42 κατηγορούμενους, οι 24 έχουν ήδη αποφυλακιστεί υπό όρους.
Δίκη Χρυσής Αυγής δικαστήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια, απέρριψε το Εφετείο τη μετατροπή ποινής

Στη φυλακή οδηγείται η πρώην βουλευτής Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, μετά από απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Το αίτημά της για μετατροπή της ποινής απορρίφθηκε, όπως και για τρεις ακόμα καταδικασθέντες.