ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 20:49:28
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
Ο Σωκράτης Φάμελλος μιλά σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το λογότυπο του κόμματος.

Φάμελλος: H Ελλάδα, οφείλει να κινηθεί στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, τόνισε ότι η στρατιωτική δράση ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν αποτελεί πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, αυξάνοντας τον κίνδυνο γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε την πολεμική επιχείρηση των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν ως μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη, η οποία, όπως σημείωσε, απειλεί να βυθίσει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή σε γενικευμένη σύρραξη.

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και καμία νομιμοποιητική βάση για έναν νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζοντας πως μια τέτοια ενέργεια συνιστά ευθεία παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας του ΟΗΕ.

Επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οφείλει να κινηθεί στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης, της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να μετατρέπει τη χώρα σε «ουρά των ΗΠΑ και του Ισραήλ» και προειδοποίησε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να εμπλακεί με κανέναν τρόπο στις εχθροπραξίες.

Τέλος, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μεριμνήσει άμεσα για την προστασία και την ασφαλή επιστροφή όλων των Ελλήνων που βρίσκονται σε περιοχές κινδύνου, καθώς και να ενημερώσει χωρίς καθυστέρηση τους πολιτικούς αρχηγούς για τις ενέργειες και τη στάση της κυβέρνησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Στόχος πλήγματος η κρατική τηλεόραση, διακοπή στη μετάδοση

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν ανέφερε ότι επλήγη από αεροπορικές επιδρομές μετά από ισχυρές εκρήξεις στην Τεχεράνη, διακόπτοντας προσωρινά τη μετάδοση. Οι ζημιές αξιολογούνται, ενώ το κτήριο είχε ξαναγίνει στόχος τον Ιούνιο.
Αμπάς Αραγκτσί πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Χωρίς όρια στο δικαίωμα άμυνας, δηλώνει o ΥΠΕΞ Αραγτσί

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί δήλωσε στο ABC πως το Ιράν δεν θέτει όρια στο δικαίωμα αυτοάμυνας απέναντι σε επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ, τονίζοντας ότι υπερασπίζεται τον λαό του με κάθε κόστος και κατηγορώντας τις ΗΠΑ για επιθετικότητα.
Διαδηλωτής στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Δυνατές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Τεχεράνη, Ιράν

Τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Τεχεράνη μετά τις 7 μμ, στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν. Πλήγματα δέχθηκαν εγκαταστάσεις της κρατικής ραδιοτηλεόρασης σύμφωνα με το Reuters.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Μόνο 1 στους 4 Αμερικανούς στηρίζει επιθέσεις στο Ιράν, δείχνει έρευνα

Μόλις το 27% των Αμερικανών στηρίζει τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν, ενώ το 56% θεωρεί πως ο Τραμπ είναι υπερβολικά πρόθυμος για στρατιωτική δράση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ipsos για το Reuters.
Φρίντριχ Μερτζ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ικανοποιημένος ο Μερτς για την πτώση του καθεστώτος στο Ιράν

Ο καγκελάριος Μερτς χαιρέτησε το τέλος του «τρομοκρατικού» καθεστώτος στο Ιράν, ζήτησε άμεσο τερματισμό των επιθέσεων της Τεχεράνης και υπογράμμισε ότι η Γερμανία συμμερίζεται τις ανησυχίες Ισραήλ-ΗΠΑ για την ιρανική τρομοκρατία.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Προειδοποιεί για κινδύνους από ενδεχόμενο κλείσιμο Χορμούζ

Το ρωσικό ΥΠΕΞ τόνισε πως το κλείσιμο του Χορμούζ στη ναυσιπλοΐα απειλεί να προκαλέσει αναταράξεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου και αερίου, ενώ εξέφρασε βαθιά λύπη για τον θάνατο του αγιατολάχ Χαμενεΐ και Ιρανών αξιωματούχων.