ΓΔ: 2468.81 0.37% Τζίρος: 174.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:23:39
Βασίλης Σπανάκης ομιλία

Β. Σπανάκης: 228 έργα 110 εκατ. ευρώ στα Δωδεκάνησα από τη ΝΔ

Ο Βασίλης Σπανάκης παρέστη σε εκδήλωση της ΝΔ στη Ρόδο, τονίζοντας την εκτέλεση 228 έργων στα Δωδεκάνησα με προϋπολογισμό άνω των 110 εκατ. ευρώ. Ξεχώρισε έργα όπως το Εθνικό Θέατρο Ρόδου και τις αυξημένες χρηματοδοτήσεις δήμων.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Β3' Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βασίλης Σπανάκης, βρέθηκε χθες στη Ρόδο, όπου ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση κοπής πίτας της Δ.Ε.Ε. Νέας Δημοκρατίας Δωδεκανήσου, της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Ρόδου και της ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα με τη στήριξη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 110 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Σπανάκης τόνισε ότι «στο σύνολό τους τα έργα αυτά φθάνουν τα 228», επισημαίνοντας πως μόνο το υπουργείο Πολιτισμού εκτελεί έργα ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ. Η αναφορά αυτή ανέδειξε τον ρυθμό υλοποίησης επενδύσεων και παρεμβάσεων σε κρίσιμες υποδομές του νησιού.

Ξεχωριστή θέση στην παρουσίασή του είχε το Εθνικό Θέατρο Ρόδου, όπου το έργο αγγίζει τα 17 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και η Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου, για την οποία προβλέπεται έργο 5 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Καλλιπάτειρα (έργο 1,4 εκατ. ευρώ), ενώ έκανε ειδική μνεία στην αύξηση των χρηματοδοτήσεων προς τους δήμους των Δωδεκανήσων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, η συνολική χρηματοδότηση των δήμων αυξήθηκε από 25 εκατ. ευρώ το 2019 σε 42,7 εκατ. ευρώ το 2025, με εντυπωσιακές ποσοστιαίες αυξήσεις: Χάλκη 189%, Μεγίστη/Καστελόριζο 225%, Σύμη 105% και Τήλος 214%.

Ο υφυπουργός σημείωσε επίσης ότι η κρατική χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία "Bora" στη Ρόδο τον Δεκέμβριο του 2024 ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια ευρώ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της άμεσης ανταπόκρισης της κυβέρνησης στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Σταθερότητα και επόμενες δράσεις

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σπανάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει σήμερα μια σταθερή, μονοκομματική και αυτοδύναμη κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι αυτό αποτελεί σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με προηγούμενες περιόδους πολυκομματικών συνεργασιών.

Σήμερα, Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2026, ο υφυπουργός Εσωτερικών θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κω, στην αίθουσα της Μαρίνας Κω, όπου θα συναντήσει φορείς του νησιού και θα συζητήσει ζητήματα που αφορούν την τοπική ανάπτυξη και τις προοπτικές της περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ανάγκη, όχι πολυτέλεια

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε στον Real FM πως οι τιμές των ακτοπλοϊκών δεν αυξήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, παρά το κόστος καυσίμων, ενώ τόνισε τις μεγάλες εκπτώσεις στα ταχύπλοα και αύξηση χρηματοδότησης στις άγονες γραμμές.
Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Χρηματοδοτικό κενό 4,7 δισ. στην άμυνα από την κυβέρνηση Στάρμερ

Το νέο αμυντικό πρόγραμμα της Βρετανίας αφήνει κενό 4,7 δισ. λιρών, που πρέπει να καλυφθεί από τον επόμενο προϋπολογισμό. Ο διάδοχος του Στάρμερ, Άντι Μπέρναμ, θα κληθεί να επιλύσει το δημοσιονομικό αυτό δίλημμα.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μηδενική ανοχή στη νέα τρομοκρατία, θα σας οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταδίκασε την επίθεση με γκαζάκια κατά στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει στην πόλη για να συμπαρασταθεί στους τραυματίες.
Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Δολοφονικές επιθέσεις με γκαζάκια σε στελέχη της ΝΔ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε δολοφονικές τις επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια και αυτοκίνητα στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τους δράστες.