ΓΔ: 2587.93 -2.11% Τζίρος: 333.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κτίριο Βουλής Ελλάδας
Το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων με επισκέπτες στην Πλατεία Συντάγματος, σε ηλιόλουστη ημέρα.

Στη Βουλή η κύρωση συμφωνιών στρατιωτικής συνεργασίας με Μαυροβούνιο και Αρμενία

Στη Βουλή κατατέθηκαν για κύρωση δύο διεθνείς συμφωνίες για τη στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Μαυροβούνιο και την Αρμενία, που αφορούν στρατιωτική εκπαίδευση και τεχνική συνεργασία, υπογεγραμμένες πρόσφατα.

Δύο σημαντικές διεθνείς συμφωνίες που ενισχύουν τη στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Μαυροβούνιο και την Αρμενία κατατέθηκαν προς κύρωση στη Βουλή. Η πρώτη αφορά το Πρωτόκολλο Ελλάδας-Μαυροβουνίου «για την Παροχή Στρατιωτικής Μορφωτικής Βοήθειας σε Σπουδαστές από το Μαυροβούνιο», ενώ η δεύτερη σχετίζεται με τη Συμφωνία Ελλάδας-Αρμενίας για τη στρατιωτικοτεχνική συνεργασία, η οποία υπεγράφη στην Αθήνα στις 14 Δεκεμβρίου 2023.

Τα δύο νομοσχέδια κατατέθηκαν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πρόκειται να εξεταστούν από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026. Η ψήφισή τους από την ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη αντιπαράθεση Ζ. Κωνσταντοπούλου με Π. Χρηστίδη στη Βουλή για τη συνάντηση

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ Ζωής Κωνσταντοπούλου και Παύλου Χρηστίδη, με αφορμή τη συμμετοχή του στην πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών. Αλληλοκατηγορίες περί ξένων συμφερόντων και επικοινωνιακών τρικ.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Προσπαθείτε να περιορίσετε τους νέους και να τους φιμώσετε

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στην κυβέρνηση στη Βουλή, κατηγορώντας τη πως επιχειρεί να περιορίσει τους νέους με το νομοσχέδιο για τα social media και πως αδιαφορεί για τη φωνή τους και το μέλλον τους.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Το rebranding αλλάζει εικόνα, όχι όμως και την ιστορία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα πως αγνοεί τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, υπογραμμίζοντας ότι στη θητεία του δεν υπήρξε ουσιαστικό επίτευγμα και πως σήμερα ασκεί αβάσιμη κριτική για εθνικά θέματα.
Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Καμία μυστική συνάντηση, στηρίζω τη σχέση Ελλάδας-Ισραήλ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διέψευσε στη Βουλή ύπαρξη λόμπι υπέρ Ισραήλ, απαντώντας σαρκαστικά σε αιχμές του Αλέξανδρου Καζαμία (Πλεύση Ελευθερίας), που ζήτησε εξηγήσεις για φερόμενη μυστική συνάντηση με ισραηλινό λόμπι.
Γιώργος Κώτσηρας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλά στην υγεία του ο Γ. Κώτσηρας – Αδιαθεσία στη Βουλή

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Γιώργος Κώτσηρας, αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία στη Βουλή, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο ίδρυσης του ΝΠΔΔ Ψυχολόγων

Ξεκίνησε στην Επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία νομοσχεδίου Υγείας για τη σύσταση ΝΠΔΔ «Πανελλήνιος Σύλλογος Ψυχολόγων» και εθνικών παρατηρητηρίων. Στις 29/10 η ψήφιση. Διχογνωμίες για τις ρυθμίσεις και τον αντίκτυπό τους.