ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Συνέδριο στο ΕΒΕΑ
Ομιλητές σε συνέδριο στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Κοινή επίσκεψη ηγετών ελληνοαμερικανικών και εβραϊκών οργανώσεων

Από 22 έως 27 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί κοινή αποστολή ηγετών ελληνοαμερικανικών και αμερικανικών εβραϊκών οργανώσεων σε Ιερουσαλήμ, Αθήνα και Λευκωσία, για την ενίσχυση τριμερούς συνεργασίας σε ενέργεια και άμυνα.

Μια κοινή αποστολή ηγετικών στελεχών ελληνοαμερικανικών και αμερικανικών εβραϊκών οργανώσεων θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 27 Φεβρουαρίου σε Ιερουσαλήμ, Αθήνα και Λευκωσία, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ και την προώθηση του διαλόγου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, η αποστολή αποτελεί την έκτη κατά σειρά πρωτοβουλία αυτού του είδους και αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ των ελληνοαμερικανικών και αμερικανικών εβραϊκών οργανώσεων. Παράλληλα, υπογραμμίζει τη στήριξη της διασποράς στην τριμερή συνεργασία των χωρών της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, τα μέλη της αντιπροσωπείας θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους, στρατιωτικούς και εκπροσώπους δεξαμενών σκέψης, ενώ έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Στο επίκεντρο των επαφών θα βρεθούν οι οικονομικές εξελίξεις, η ενεργειακή συνεργασία καθώς και ζητήματα άμυνας και ασφάλειας.

Στην αποστολή συμμετέχουν η οργάνωση ΑΧΕΠΑ, το Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο (AHI) και η αμερικανική εβραϊκή οργάνωση B'nai B'rith International.

Η αποστολή θα ξεκινήσει από την Ιερουσαλήμ στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, θα συνεχιστεί στην Αθήνα στις 24 και 25 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στη Λευκωσία στις 26 και 27 Φεβρουαρίου.

Όπως τονίζουν οι τρεις οργανώσεις, η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή.

Οι διοργανωτές υπενθυμίζουν ότι έχουν προηγηθεί πέντε αντίστοιχες αποστολές, τα έτη 2014, 2016, 2018, 2020 και 2022, οι οποίες, όπως επισημαίνουν, συνέβαλαν καθοριστικά στην ενίσχυση της συνεργασίας και της επικοινωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλατεία Συντάγματος Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κρητική γαστρονομία παρουσιάζεται στην Πλατεία Συντάγματος

Ο Δήμος Ηρακλείου παρουσιάζει κρητικό πρωινό από γνωστούς chef στην πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή 24 Μαΐου 2026, στο πλαίσιο των «Ημερών Πολιτισμού, Τουρισμού & Γαστρονομίας», προβάλλοντας την κρητική γαστρονομία.
ΟΑΚΑ από ψηλά
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Οδηγίες για θεατές στο ΟΑΚΑ ενόψει της συναυλίας των Iron Maiden

Το ΟΑΚΑ εξέδωσε οδηγίες για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση στη σημερινή συναυλία των Iron Maiden στο Ολυμπιακό Στάδιο. Διευκρινίζεται η είσοδος, η στάθμευση και οι προβλέψεις για ΑμεΑ και κατόχους εισιτηρίων αρένας.
Ακρόπολη Αθήνας φόντο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Το Final Four στην Αθήνα τιμά την Ελλάδα, ευχή για Ολυμπιακό

Ο Γ. Βρούτσης δήλωσε ότι η φιλοξενία του φάιναλ φορ της EuroLeague στην Αθήνα αποτελεί αθλητική γιορτή διεθνούς εμβέλειας, επιβεβαιώνοντας την ικανότητα της Ελλάδας να διοργανώνει σημαντικά αθλητικά γεγονότα και να προβάλλεται διεθνώς.
Μπάλα EuroLeague παρκέ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Το Final Four εμπνέει τη νεολαία και αναβαθμίζει τον αθλητισμό

Η Σοφία Ζαχαράκη τόνισε τη σημασία του φάιναλ φορ της EuroLeague για την προβολή της Ελλάδας, την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού και την έμπνευση των νέων, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα είναι έτοιμη για μεγάλα αθλητικά γεγονότα.