ΓΔ: 2275.7 -2.22% Τζίρος: 246.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
Φώτο: ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Σοβαρά προβλήματα ασφάλειας στις πτήσεις και αγνόηση προειδοποιήσεων

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και στελέχη του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι τα προβλήματα στα συστήματα ασφαλείας παραμένουν, οι εργαζόμενοι αγνοούνται και καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της χωρίς υπεκφυγές.

Τα προβλήματα στα συστήματα ασφαλείας της αεροναυτιλίας παραμένουν άλυτα, σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία επικαλούνται καταγγελίες της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. 

Όπως επισημαίνουν, το νέο σοβαρό περιστατικό στα συστήματα ασφαλείας επιβεβαιώνει ότι οι υποδομές αντιμετωπίζουν διαρκείς δυσλειτουργίες, ενώ οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ο υπεύθυνος ΚΤΕ Υποδομών-Μεταφορών, Αναστάσιος Νικολαΐδης, και ο γραμματέας του Τομέα Μεταφορών, Νίκος Ηλιού, τονίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση πως «η απομάκρυνση του πρώην διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας είναι προφανές ότι δεν επέφερε ουσιαστική βελτίωση». 

Παράλληλα, σημειώνουν ότι «όσο η κυβέρνηση επιλέγει την επικοινωνιακή διαχείριση και τη μετάθεση ευθυνών, τόσο οι σοβαροί κίνδυνοι θα παραμένουν».

Οι εκπρόσωποι του κόμματος υπογραμμίζουν ότι «η ασφάλεια των πτήσεων και η διεθνής αξιοπιστία της χώρας δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο πειραματισμών».

 Καλούν την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να αναλάβουν άμεσα και χωρίς υπεκφυγές τις πολιτικές τους ευθύνες, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία των συστημάτων αεροναυτιλίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Η σκανδαλολογία δεν είναι πρόταση, τεκμήριο αθωότητας για όλους

Η Αλ. Σδούκου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την υπόθεση ΟΠΕΚΑ, επέκρινε τη «σκανδαλολογία» της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη και ότι όλοι έχουν τεκμήριο αθωότητας. Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θέλει να αποκαλύπτονται και να τιμωρούνται οι υποθέσεις διαφθοράς και χαρακτήρισε την αυτοδυναμία επιλογή σταθερότητας.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μαρινάκης δε χρειάζεται να αναζητά τη θέση μας

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε στον κ. Μαρινάκη, τονίζοντας πως διαχρονικά στηρίζει τη σοβαρότητα, το εθνικό καθήκον και τη διαφάνεια, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπονόμευση των θεσμών, τοξικότητα και διχασμό.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Η νομιμότητα εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας για την υπόθεση ΟΠΕΚΑ, επισήμανε ότι δεν πρέπει να στοχοποιούνται κόμματα για ατομικές υποθέσεις, ενώ τόνισε πως όλες οι περιπτώσεις διαφθοράς πρέπει να καταλήγουν στη δικαιοσύνη.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει δυναμικά για πρόοδο στη χώρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε στον Real Fm ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει ως προοδευτικός πόλος απέναντι στη συντήρηση, ζητώντας πολιτική αλλαγή υπέρ της ισότητας και στήριξης της νέας γενιάς, ενώ άφησε ανοιχτές τις μετεκλογικές συνεργασίες.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ προς Κακλαμάνη: Να συνεχιστεί η Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ

Το ΠΑΣΟΚ ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ και τη συνέχιση των εργασιών της Εξεταστικής, επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία εμπόδισε την κλήτευση μαρτύρων και την εξέταση νέων στοιχείων.
Υπουργείο Οικονομικών κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση βυθίζει την οικονομία στα χρέη»

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει ότι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για υπερπλεονάσματα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ στα τέλη του 2025, δημιουργώντας πιέσεις στην οικονομία.