ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Στρατιώτης σε παρέλαση
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Αντιπροσωπεία της ΣΜΥ πραγματοποίησε επίσκεψη στη Γαλλία

Αντιπροσωπεία της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών επισκέφθηκε τη Safran Helicopter Engines στη Γαλλία, στο πλαίσιο Erasmus+, ενημερώθηκε για κινητήρες αεροσκαφών και απέκτησε σύγχρονες τεχνικές γνώσεις, ενισχύοντας την εκπαίδευσή της.

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από 10 σπουδαστές και έναν αξιωματικό της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (Υ) πραγματοποίησε επίσκεψη από τις 9 έως τις 18 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Safran Helicopter Engines, στην πόλη Tarnos της Γαλλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, τα μέλη της αντιπροσωπείας ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες σχεδίασης, ανάπτυξης, παραγωγής και συντήρησης αεροπορικών κινητήρων.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σύγχρονες τεχνολογίες και τεχνικές διεθνούς εφαρμογής, ενώ παρακολούθησαν πρόγραμμα εξοικείωσης στους κινητήρες RTM 322 των ελικοπτέρων ΝΗ-90, που χρησιμοποιούνται και από τον Ελληνικό Στρατό.

Η δράση αυτή, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενισχύει τις τεχνικές και επαγγελματικές δεξιότητες των συμμετεχόντων, προσφέροντας ευρωπαϊκή εμπειρία μάθησης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον. Παράλληλα, συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης που παρέχει η Σχολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας - Βοτρίν: Στο επίκεντρο η αμυντική συνεργασία και η ασφάλεια στη θάλασσα

Ο Ν. Δένδιας συνομίλησε με τη Γαλλίδα ομόλογό του για ανανέωση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας, αντάλλαξε συλληπητήρια για την απώλεια Γάλλου αξιωματικού και συζήτησαν για Ιράν, Μ. Ανατολή και ενίσχυση ναυτικής συνεργασίας.
Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η παρουσία μας εδώ προστατεύει συμμάχους και ιδιαίτερα την Κύπρο

Ο Εμανουέλ Μακρόν, επισκέπτοντας το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ, τόνισε τη σημασία της προστασίας Γάλλων και συμμάχων στην περιοχή, τη διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και ότι η Γαλλία δεν μετέχει ενεργά στη σύρραξη.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Βαθύτερη στρατηγική αμυντική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας επιδιώκουμε

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε, μετά την αποχώρηση του Εμανουέλ Μακρόν, ότι το μήνυμα του Γάλλου Προέδρου ήταν ξεκάθαρο για τη στήριξη προς Ελλάδα και Κύπρο και ότι οι ελληνογαλλικές σχέσεις θα ενισχυθούν περαιτέρω.
Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Παραχώρηση αεράμυνας και φρεγάτας στην Κύπρο από τη Γαλλία

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την αποστολή του αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ στη Μεσόγειο, παροχή αεράμυνας στην Κύπρο κι αποστολή της φρεγάτας Λαγκεντόκ, τονίζοντας τη συνεργασία με Ελλάδα για την ασφάλεια στη περιοχή.
Πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία για Γαλλία: Ανοιχτή σε διάλογο για πρωτοβουλία πυρηνικής αποτροπής

Η Νορβηγία δήλωσε έτοιμη να συζητήσει με τη Γαλλία την πρόταση Μακρόν για ευρωπαϊκή συνεργασία στην πυρηνική αποτροπή, όπως ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ Έιντε, επισημαίνοντας υπάρχουσες συνομιλίες και με άλλες χώρες ασφαλείας.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΝΑΤΟ χαιρετίζει τις εξελίξεις στη γαλλική πυρηνική αποτροπή

Το ΝΑΤΟ χαιρετίζει τις πρόσφατες ανακοινώσεις του προέδρου Μακρόν για τη γαλλική πυρηνική αποτροπή και επιδιώκει στενότερη συνεργασία με το Παρίσι για τα πυρηνικά, τονίζοντας τη συμβολή της Γαλλίας στην ασφάλεια της Συμμαχίας.