ΓΔ: 2653.53 0.81% Τζίρος: 266.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία

Σ. Φάμελλος: Προγραμματική ενότητα για ενιαία προοδευτική απάντηση

Ο Σ. Φάμελλος απάντησε στην πρόταση του Χ. Δούκα για προγραμματική συμφωνία, τονίζοντας την ανάγκη προοδευτικής ενότητας και εστίασης σε πραγματικά προβλήματα των νησιών, όπως η εκπαίδευση, οι υποδομές και η κοινωνική πολιτική.

Άμεση ήταν η απάντηση του Σωκράτη Φάμελλου, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην πρόταση του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, για μια «προγραμματική συμφωνία, αποτέλεσμα προγραμματικού διαλόγου, με στόχο την εναλλακτική πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης».

Προσερχόμενος στην ημερίδα με θέμα «Νησιωτικότητα και Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική - Ανθρώπινη ανάπτυξη, κοινωνική ευημερία και διακυβέρνηση στη νησιωτική Ελλάδα», που πραγματοποιείται σήμερα, Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, στη Μυτιλήνη, ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι «αντί να συζητάμε για το τι χρειάζονται τα νησιά, για το πώς θα έχουμε δασκάλους, για το πώς θα έχουμε υποδομές, νερό, πρωτογενές ποιοτικό προϊόν, συζητάμε για "Χασάπηδες", για "Φραπέδες" και για σκάνδαλα».

Όπως σημείωσε, «αυτή η πολιτική κρίση απαιτεί απάντηση από την προοδευτική παράταξη. Χρειάζεται μια προοδευτική διέξοδος στις επόμενες εκλογές. Η μεγάλη ευκαιρία που μας δίνεται σήμερα είναι ότι μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών προοδευτικών κομμάτων, ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε την προγραμματική βάση για να υπάρχει μία ενιαία προοδευτική απάντηση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο». Κατά τον ίδιο, «τα νησιά πληρώνουν ακριβό τίμημα εξαιτίας μιας συντηρητικής, διεφθαρμένης και επικίνδυνης κυβέρνησης. Η απάντηση πρέπει να έρθει από τον προοδευτικό χώρο. Μόνο αν είμαστε όλοι ενωμένοι στον προοδευτικό χώρο μπορούμε να δώσουμε μια απάντηση που δίνει κυβέρνηση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης βάζει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το δημόσιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι βάζει το προσωπικό συμφέρον πάνω από το δημόσιο, επιδιώκοντας αξίωμα στις Βρυξέλλες και θυσιάζοντας τις ανάγκες της κοινωνίας με πρόωρες αποπληρωμές δανείων, σε βάρος της πλειοψηφίας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Εκλογές στην Ουκρανία θα προκαλούσαν διχασμό στη χώρα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε τις εκλογές εν καιρώ πολέμου «τεράστιο κίνδυνο» για την Ουκρανία, μετά από πρόταση του πρώην Υπ. Άμυνας για προσφυγή στις κάλπες, τονίζοντας ότι θα μπορούσαν να διχάσουν τη χώρα.
Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Άγκυρα: Ο Νετανιάχου χρησιμοποιεί μικροπολιτική για εκλογικά οφέλη

Η τουρκική προεδρία καταγγέλλει τις μικροπολιτικές τακτικές του Νετανιάχου για εκλογικό όφελος και τονίζει ότι η παρουσίαση της Τουρκίας ως απειλή από το Ισραήλ αποτελεί μέρος αυτών των ελιγμών, σύμφωνα με ανακοίνωση στο X.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μελίδης: Σε κινητοποίηση ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για ΔΕΘ και εκλογές

Ο Δ. Μελίδης του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την κυβέρνηση για τον τρόπο διάθεσης των πόρων, επικρίνοντας την πρόωρη αποπληρωμή χρέους 13 δισ. ευρώ. Υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει τη στρατηγική του ενόψει εκλογών και παραμένει ισχυρή αντιπολίτευση.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μιχαΐλο Φέντοροφ ζητά άνοιγμα δρόμου για εκλογές στην Ουκρανία

Ο πρ. υπ. Άμυνας Ουκρανίας Μιχαΐλο Φέντοροφ τόνισε πως η χώρα πρέπει να εξασφαλίσει συνθήκες για εκλογές, παρά την επέλαση της Ρωσίας. Ζήτησε ασφαλή και νόμιμο μηχανισμό για δημοκρατικές διαδικασίες εν μέσω πολέμου.