ΓΔ: 2229.59 -1.37% Τζίρος: 232.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:11
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
Φώτο: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, Credits: Aris Oikonomou / SOOC

Μητσοτάκης: Η νομιμότητα παντού εφαρμόζεται στην καθημερινότητα των πολιτών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει σε ανάρτησή του ότι το σύνθημα Νομιμότητα Παντού γίνεται πράξη, παρουσιάζοντας επιχειρήσεις της ΑΑΔΕ και της ΕΛΑΣ κατά κυκλωμάτων απάτης και λαθρεμπορίου. Επισημαίνει ότι οι επιτυχίες είναι συνεχείς και πως η μάχη με την ατιμωρησία έχει διάρκεια.

Σε μια περίοδο όπου η αντιμετώπιση της παραβατικότητας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύοντας τις πρόσφατες επιχειρησιακές επιτυχίες των αρχών.

 Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το σύνθημα «Νομιμότητα Παντού» μετατρέπεται σε απτό αποτέλεσμα στην καθημερινότητα των πολιτών.

«Κι όμως, παρά τις δυσκολίες, το σύνθημα "Νομιμότητα Παντού" γίνεται πράξη στην καθημερινότητα.

 Από τους δρόμους των πόλεων, τις συνοικίες και τα πανεπιστήμια, μέχρι τα γήπεδα, τις καταλήψεις και την οικονομική δραστηριότητα, το μήνυμά μας είναι σαφές: η μάχη με την παραβατικότητα και την ατιμωρησία είναι συνεχής», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Επιχειρησιακές επιτυχίες και παραδείγματα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι «ήδη, η ΑΑΔΕ εξάρθρωσε ένα δίκτυο απάτης με εκατοντάδες "αχυρανθρώπους", που υπεξαιρούσαν 43 εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Χρήματα που κανονικά θα μπορούσαν να δοθούν για καλύτερα νοσοκομεία και σχολεία αντί να καταλήξουν στις τσέπες συμμοριών».

Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε μία μεγάλη εγκληματική οργάνωση που παρασκεύαζε και διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα, με δομή και λειτουργία που της επέτρεπαν να δρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. «Κάτι που αναδεικνύει και τη δυσκολία της αναμέτρησης με τη σύγχρονη παρανομία», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Στοιχεία και επιδόσεις των αρχών

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι οι επιτυχίες αυτές δεν είναι μεμονωμένες. Από τον Οκτώβριο του 2024, η Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος έχει διαχειριστεί 958 υποθέσεις, διαλύοντας 173 οργανώσεις και συλλαμβάνοντας 3.094 δράστες, οι οποίοι βρίσκονται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Στο ίδιο διάστημα, οι φορολογικές αρχές έχουν εντοπίσει δεκάδες περιπτώσεις σοβαρής φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, αντιμετωπίζοντας κυκλώματα που δρουν με θρασύτητα στην αγορά και, όπως αναφέρεται, ακόμη και σε επίορκους θύλακες του «βαθέος κράτους».

Μάχη με διάρκεια και συνέπεια

«Αξίζει να υποδεχτούμε θετικά την πρόοδο που σημειώνεται, καθώς πράγματι δηλώνει ότι γίνονται σοβαρά βήματα κατά της παραβατικότητας. Επαναλαμβάνω, ωστόσο, ότι πρόκειται για μάχη η οποία απαιτεί χρόνο και συνέπεια. Αποτελώντας έναν καταλύτη ασφάλειας για τον πολίτη και κλειδί για την εμπιστοσύνη του προς την Πολιτεία», υπογραμμίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Συνεχίζουμε, λοιπόν. Η "Νομιμότητα Παντού" είναι για εμάς μία διαρκής δέσμευση», καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Απαραίτητο το plan b αν επεκταθεί η κρίση στη Μ. Ανατολή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, προειδοποίησε ότι η σύγκρουση στο Ιράν μπορεί να φέρει εκτόξευση τιμών ενέργειας, ελλείψεις και μείωση ανάπτυξης, ενώ τόνισε την ανάγκη για μόνιμη κατάπαυση πυρός.
Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτηση φόρουμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Απαραίτητο σχέδιο Β αν επεκταθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών τόνισε την ανάγκη διπλωματικής λύσης στον πόλεμο του Ιράν, αλλά και ετοιμότητας για τα χειρότερα, καλώντας την ΕΕ να έχει πλάνο b και να ενισχύσει τη στήριξη στα μέλη της.
Νίκη Κεραμέως ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Το πλεόνασμα επιστρέφει στην κοινωνία με νέα μέτρα στήριξης

Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε ότι το πλεόνασμα επιστρέφει στην κοινωνία, αναδεικνύοντας τις νέες ενισχύσεις για συνταξιούχους, άτομα με αναπηρία και οφειλέτες του ΕΦΚΑ.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου πορτραίτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Ανάσα στην αγορά από τα νέα μέτρα στήριξης

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου χαιρετίζει τα μέτρα της κυβέρνησης για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην ακρίβεια, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επιδότησης καυσίμων, ενίσχυσης ευάλωτων και ρύθμισης ιδιωτικών χρεών.