ΓΔ: 2130.37 -2.43% Τζίρος: 317.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
Φώτο: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, Credits: Aris Oikonomou / SOOC

Μητσοτάκης: Η νομιμότητα παντού εφαρμόζεται στην καθημερινότητα των πολιτών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει σε ανάρτησή του ότι το σύνθημα Νομιμότητα Παντού γίνεται πράξη, παρουσιάζοντας επιχειρήσεις της ΑΑΔΕ και της ΕΛΑΣ κατά κυκλωμάτων απάτης και λαθρεμπορίου. Επισημαίνει ότι οι επιτυχίες είναι συνεχείς και πως η μάχη με την ατιμωρησία έχει διάρκεια.

Σε μια περίοδο όπου η αντιμετώπιση της παραβατικότητας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύοντας τις πρόσφατες επιχειρησιακές επιτυχίες των αρχών.

 Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το σύνθημα «Νομιμότητα Παντού» μετατρέπεται σε απτό αποτέλεσμα στην καθημερινότητα των πολιτών.

«Κι όμως, παρά τις δυσκολίες, το σύνθημα "Νομιμότητα Παντού" γίνεται πράξη στην καθημερινότητα.

 Από τους δρόμους των πόλεων, τις συνοικίες και τα πανεπιστήμια, μέχρι τα γήπεδα, τις καταλήψεις και την οικονομική δραστηριότητα, το μήνυμά μας είναι σαφές: η μάχη με την παραβατικότητα και την ατιμωρησία είναι συνεχής», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Επιχειρησιακές επιτυχίες και παραδείγματα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι «ήδη, η ΑΑΔΕ εξάρθρωσε ένα δίκτυο απάτης με εκατοντάδες "αχυρανθρώπους", που υπεξαιρούσαν 43 εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Χρήματα που κανονικά θα μπορούσαν να δοθούν για καλύτερα νοσοκομεία και σχολεία αντί να καταλήξουν στις τσέπες συμμοριών».

Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε μία μεγάλη εγκληματική οργάνωση που παρασκεύαζε και διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα, με δομή και λειτουργία που της επέτρεπαν να δρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. «Κάτι που αναδεικνύει και τη δυσκολία της αναμέτρησης με τη σύγχρονη παρανομία», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Στοιχεία και επιδόσεις των αρχών

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι οι επιτυχίες αυτές δεν είναι μεμονωμένες. Από τον Οκτώβριο του 2024, η Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος έχει διαχειριστεί 958 υποθέσεις, διαλύοντας 173 οργανώσεις και συλλαμβάνοντας 3.094 δράστες, οι οποίοι βρίσκονται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Στο ίδιο διάστημα, οι φορολογικές αρχές έχουν εντοπίσει δεκάδες περιπτώσεις σοβαρής φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, αντιμετωπίζοντας κυκλώματα που δρουν με θρασύτητα στην αγορά και, όπως αναφέρεται, ακόμη και σε επίορκους θύλακες του «βαθέος κράτους».

Μάχη με διάρκεια και συνέπεια

«Αξίζει να υποδεχτούμε θετικά την πρόοδο που σημειώνεται, καθώς πράγματι δηλώνει ότι γίνονται σοβαρά βήματα κατά της παραβατικότητας. Επαναλαμβάνω, ωστόσο, ότι πρόκειται για μάχη η οποία απαιτεί χρόνο και συνέπεια. Αποτελώντας έναν καταλύτη ασφάλειας για τον πολίτη και κλειδί για την εμπιστοσύνη του προς την Πολιτεία», υπογραμμίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Συνεχίζουμε, λοιπόν. Η "Νομιμότητα Παντού" είναι για εμάς μία διαρκής δέσμευση», καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Χωρίς πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό-Στηρίζουμε την Κύπρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκλείει πρόωρες εκλογές λόγω δημοσκοπικής ανάκαμψης και ανασχηματισμό, τονίζοντας τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας και δηλώνοντας πως θα εξαντλήσει την τετραετία με την παρούσα κυβέρνηση.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κυβέρνηση και πρωθυπουργός οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνες εξελίξεις

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για επικίνδυνη εξωτερική πολιτική και εμπλοκή της χώρας σε δυσμενείς διεθνείς εξελίξεις. Καλεί σε πολυδιάστατη και φιλειρηνική πολιτική, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αποφάσεις εντός Ιουνίου για περιορισμούς social media στους ανήλικους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο Athens Alitheia Forum τη σημασία της εκπαίδευσης νέων πολιτών για τη διαχείριση ειδήσεων, σχολιάζοντας τη διάδοση fake news και τις επιδράσεις των social media σε όλες τις ηλικίες.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Νικητιάδης: Ο Μητσοτάκης να ψάξει για ευθύνες για ακρίβεια στην κυβέρνησή του

Ο Γ. Νικητιάδης του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας και την απουσία ουσιαστικής στήριξης πολιτών, τονίζοντας ότι αγνοούνται προτάσεις για μείωση φόρων και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης προσδένει τη χώρα σε Τραμπ και Νετανιάχου

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για στροφή στον τραμπισμό, παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και εμπλοκή της Ελλάδας σε πολέμους, ζητώντας να μην χρησιμοποιηθούν οι στρατιωτικές βάσεις, όπως έκανε η Ισπανία.