ΓΔ: 2593.57 -0.90% Τζίρος: 244.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Μητσοτάκης: Στηρίζουμε έμπρακτα την έρευνα και την καινοτομία

Εταιρεία τεχνολογίας επισκέφθηκε το απόγευμα ο πρωθυπουργός, ο οποίος στάθηκε στη ρύθμιση που έκανε η κυβέρνηση σχετικά με τις υπεραποσβέσεις των δαπανών έρευνας και τεχνολογίας.

Μήνυμα στήριξης στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην εταιρία ηλεκτρονικών συστημάτων BETA CAE Systems A.E., στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης.

Εκεί, τον υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Παναγιώτης Κουβράκης και τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις. «Στηρίζουμε την έρευνα και την καινοτομία και το αποδεικνύουμε και έμπρακτα με την τελευταία ρύθμιση την οποία κάναμε, με τις υπεραποσβέσεις των δαπανών έρευνας και τεχνολογίας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι αυτό θα δώσει σε καινοτόμες επιχειρήσεις τεχνολογίας ένα επιπρόσθετο συγκριτικό πλεονέκτημα και κίνητρα να επενδύσουν ακόμη περισσότερο στην έρευνα. Σημείωσε, δε, ότι η ρύθμιση αυτή αποτελούσε πάγιο αίτημα του κλάδου.

«Αυτά τα εργαλεία είναι πολύ σημαντικά, εμείς θέλουμε να επεκταθούμε σαν εταιρία», παρατήρησε ο κ. Κουβράκης. «Μακάρι, το πρόβλημα των εταιριών να είναι πως θα μεγαλώσουν. Αυτό είναι ένα ευχάριστο πρόβλημα», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

«Να επενδύσουμε στις νέες τεχνολογίες, έχουμε όλα τα προσόντα έχουμε καλούς επιστήμονες, σε πολύ υψηλό επίπεδο» συνέχισε ο κ. Κουβράκης, υπογραμμίζοντας ότι το επίπεδο των σπουδών των νέων Ελλήνων επιστημόνων είναι υψηλό σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες.

Ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι αυτό είναι θετικό. «Σε αυτό στηριζόμαστε» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «επιδίωξη είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες, ώστε πολλοί νέοι επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν και να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Κοντογεωργής πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Ακατανόητη η κριτική της αντιπολίτευσης για το χρέος

Συνέντευξη του Θ. Κοντογεώργη στον ΣΚΑΪ: Στο επίκεντρο το «καλάθι» της ΔΕΘ, η πρόωρη εξόφληση χρέους, τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα και οι κινήσεις Τσίπρα-Σαμαρά. Τόνισε τη σημασία της σταθερής οικονομικής πολιτικής.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Χρήστου, Σίσκο - Στόχος το Ευρωπαϊκό Πόλο 2028

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τους Απόστολο Χρήστου και Απόστολο Σίσκο για τις επιτυχίες τους στην κολύμβηση και ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης 2028.
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκης Σκέρτσος: Ο Στέφανος Μάνος, παράδειγμα ενεργού και ορθολογικού πολίτη

Ο Άκης Σκέρτσος αποχαιρετά τον Στέφανο Μάνο τονίζοντας πως η πολιτική του παρακαταθήκη είναι να είσαι χρήσιμος, όχι απλώς αρεστός. Εκφράζει σεβασμό, θλίψη και ευγνωμοσύνη για την πορεία και το έργο του εκλιπόντος.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η σκέψη και στήριξή μας σε όσους παλεύουν με τις φωτιές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα Χανιά, αφιέρωσε το μήνυμα του Δεκαπενταύγουστου σε όσους μάχονται στις πυρκαγιές, τονίζοντας πως για αυτούς δεν υπάρχουν αργίες και γιορτές, ενώ κάλεσε σε αναστοχασμό και πίστη.