ΓΔ: 2690.76 -0.30% Τζίρος: 63.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:31:38
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Τον Μάιο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Χριστοδουλίδης μιλούν στη Βουλή

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης θα μιλήσουν στην Ολομέλεια της Βουλής ύστερα από πρόσκληση του Νικήτα Κακλαμάνη, στις 5 και μεταξύ 12-14 Μαΐου 2026 αντίστοιχα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αποδέχθηκαν την πρόσκληση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτα Κακλαμάνη, να απευθυνθούν στην Ολομέλεια του Σώματος. 

Η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη έχει προγραμματιστεί για τις 5 Μαΐου 2026, ενώ εκείνη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 12 και 14 Μαΐου 2026.

Η επικείμενη παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Βουλή έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς υπενθυμίζει την ιστορική του ομιλία πριν από 27 χρόνια, στις 24 Μαΐου 1999, επί προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη.

Τότε, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε απευθύνει «Χαιρετισμόν της αγάπης και την ευλογίαν της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας εις τους αντιπροσώπους του Ελληνικού Έθνους και δι' αυτών προς ολόκληρον τον ευλαβή και αγαπητόν Ελληνικόν Λαόν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χάρης Θεοχάρης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο ο υφΥΠΕΞ Χάρης Θεοχάρης για επενδύσεις και οικονομική συνεργασία

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης επισκέπτεται την Κύπρο στις 14-15/9, εστιάζοντας στην οικονομική διπλωματία, τις επενδύσεις και τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων Ελλάδας-Κύπρου, με σειρά σημαντικών συναντήσεων.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ελλάδα-Κύπρος άξονας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε τον Κύπριο Υπουργό Άμυνας Βασίλη Πάλμα στην Αθήνα, εκφράζοντας θλίψη για την απώλεια δύο αεροπόρων και τονίζοντας τη στενή σχέση Ελλάδας-Κύπρου ως αδελφών λαών σε δύσκολες στιγμές.
Σημαίες Ελλάδας Αιγύπτου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα, Αίγυπτος, Κύπρος: Συμφωνίες για θαλάσσιες ζώνες με βάση το Διεθνές Δίκαιο

Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος τόνισαν την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της Θάλασσας με κοινή διακήρυξη, υπογραμμίζοντας την ενεργειακή συνεργασία και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: «Από κοινού προστασία ευρωπαϊκών κοινωνιών και οικογενειών»

Ο Β. Κικίλιας στη 9η Τριμερή Υπουργών Ναυτιλίας τόνισε ότι οι αποφάσεις για τη ναυτιλία επηρεάζουν άμεσα τις τιμές ενέργειας, προϊόντων και τροφίμων, υπογραμμίζοντας τη σημασία κοινής στήριξης της ευρωπαϊκής ναυτιλίας και της οικονομίας.
Σημαίες Ελλάδας Αιγύπτου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηβασιλείου: Στενή συνεργασία με Κύπρο και Αίγυπτο σε ασφάλεια και σταθερότητα

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου υπογράμμισε την ισχυρή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στην ασφάλεια και τη σταθερότητα, ενώ διαβεβαίωσε για την απρόσκοπτη πρόοδο του ευρωπαϊκού έργου του καλωδίου.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Β. Κικίλιας στην Κύπρο για την 9η Τριμερή Συνάντηση Ναυτιλίας

Ο Βασίλης Κικίλιας συμμετέχει στην 9η Τριμερή Συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Μάλτας, με Ιταλία, στη Λεμεσό, όπου οι χώρες εξετάζουν ενίσχυση ναυτιλιακής συνεργασίας και σημαντικά θέματα αποανθρακοποίησης και EU ETS στη ναυτιλία.