ΓΔ: 2553.35 0.52% Τζίρος: 116.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:12:34
Γυναίκα σε συνέδριο
Φώτο: Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σέβη Βολουδάκη, Credits: Menelaos Myrillas / SOOC

Συνάντηση Βολουδάκη με την πρέσβη Ολλανδίας για μετανάστευση

Η Σ. Βολουδάκη συναντήθηκε με την Πρέσβη της Ολλανδίας, συζητώντας τις ευρωπαϊκές εξελίξεις στο μεταναστευτικό, το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης, την παράνομη μετανάστευση και τη συνεργασία κατά της εμπορίας και εκμετάλλευσης ανθρώπων.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σέβη Βολουδάκη είχε σήμερα συνάντηση με την Πρέσβη του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Μπάρμπαρα φαν Χέλεμοντ.

 Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εξελίξεις του ευρωπαϊκού μεταναστευτικού πλαισίου και στην προετοιμασία για την εφαρμογή του Νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης, την ευρωπαϊκή διάσταση των επιστροφών και την ανάγκη για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των δικτύων διακινητών. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κοινή δράση Ελλάδας και Ολλανδίας για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και της εργασιακής εκμετάλλευσης.

Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στα προγράμματα Embrace και Host, μέσω των οποίων ενισχύεται η συνεργασία στους τομείς της πρόληψης της εργασιακής εκμετάλλευσης, της προστασίας ευάλωτων γυναικών και της υποστήριξης των θυμάτων τράφικινγκ.

 Οι πρωτοβουλίες αυτές συμβάλλουν σημαντικά στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και στη θεσμική ενίσχυση απέναντι σε σύγχρονες μορφές εκμετάλλευσης.

Επιπλέον, συζητήθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας στο πλαίσιο του Νέου Συμφώνου, με στόχο την ενίσχυση της συλλογικής ευρωπαϊκής ευθύνης, την αύξηση των επιστροφών και τη διαμόρφωση πολιτικών που περιορίζουν τη δράση των διακινητών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Συναντά τον Ολλανδό ΥΠΕΞ και Μετανάστευσης Ντέιβιντ φον Γουίλ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα συναντηθεί την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου με τον Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ φον Γουίλ. Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο υπουργών προς τα ΜΜΕ στις 2:00 μ.μ.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία Ελλάδας-Μπαγκλαντές για μετανάστευση και επιστροφές

Στο επίκεντρο συνάντησης του υπ. Μετανάστευσης με την πρέσβη Μπαγκλαντές βρέθηκαν η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, η ενίσχυση νόμιμων οδών και οι άμεσες επιστροφές πολιτών Μπαγκλαντές που δεν δικαιούνται άσυλο.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Στο επίκεντρο η συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ για το μεταναστευτικό

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, συζητώντας ενίσχυση συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ στη διαχείριση μετανάστευσης, με έμφαση στην παράνομη μετανάστευση, επιστροφές και ανταλλαγή τεχνογνωσίας.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλείνει οριστικά στις 30 Σεπτεμβρίου η δομή μεταναστών στις Θερμοπύλες

Στις 30 Σεπτεμβρίου κλείνει οριστικά η δομή φιλοξενίας μεταναστών στις Θερμοπύλες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Θάνος Πλεύρης. Η απόφαση ήρθε μετά από συνεννόηση με τις τοπικές αρχές για αξιοποίηση του χώρου.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Η νομική καθοδήγηση θα γίνεται μόνο από δικηγόρους

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, διευκρίνισε ότι η εποπτεία αφορά μόνο οργανωτικά ζητήματα, ενώ η πρόσθετη αμοιβή των 250 ευρώ θα εξαρτηθεί από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων.