ΓΔ: 2587.93 -2.11% Τζίρος: 333.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Άγνωστος Στρατιώτης Αθήνα
Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με Ευζώνους στη σκοπιά στο Σύνταγμα, Αθήνα.

Δένδιας και Μενδώνη: Επιτροπή για το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη

Με κοινή απόφαση Δένδια και Μενδώνη συγκροτείται 5μελής Μικτή Συμβουλευτική Επιτροπή για συντονισμό ενεργειών ανάδειξης, συντήρησης και προβολής του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη συγκροτείται Μικτή Συμβουλευτική Επιτροπή, με αντικείμενο την ανάδειξη και συντήρηση του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Επιτροπή συγκροτείται με σκοπό τον συντονισμό ενεργειών για τη διατήρηση και προβολή του ιστορικού μνημείου, το οποίο αποτελεί εμβληματικό σημείο αναφοράς της χώρας.

Τη Μικτή Συμβουλευτική Επιτροπή απαρτίζουν οι:

α) Αντώνιος Οικονόμου, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ως πρόεδρος.

β) Αντιστράτηγος Ιωάννης Κορωνάκης, υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), ως μέλος.

γ) Κωνσταντίνα Σιούντρη, Μόνιμη Υπάλληλος (ΜΥ) Α' βαθμού του Κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων - Μηχανικών του υπουργείου Πολιτισμού, προϊσταμένη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς και Κυκλάδων, ως μέλος.

δ) Μαρία Μερτζάνη, Μόνιμη Υπάλληλος (ΜΥ) Α' βαθμού του Κλάδου ΠΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων - Έργων Τέχνης του υπουργείου Πολιτισμού, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων, ως μέλος.

ε) Κωνσταντίνος Βαρώτσος, καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εικαστικός, ως μέλος εγνωσμένου κύρους, σε τομείς που σχετίζονται με την αποστολή και τις αρμοδιότητες της Επιτροπής.

Η θητεία των μελών της Επιτροπής ορίζεται σε έξι μήνες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογραφή σύμβασης δωρεάς για το Εθνικό Μουσείο του 1821

Υπογράφηκε η σύμβαση δωρεάς για το Εθνικό Μουσείο 1821 από Δένδια και Μενδώνη, με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Κομνηνού και της Εθνικής Πινακοθήκης. Τονίστηκε η στενή συνεργασία των υπουργείων Άμυνας και Πολιτισμού.
Φρεγάτα ΠΝ εν πλω
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολεμικό Ναυτικό: Έως 200 μέρες στη θάλασσα τα στελέχη μετά τις αλλαγές

Το ΥΠΕΘΑ προσανατολίζεται σε όριο 200 ημερών ετησίως για τη θητεία πληρωμάτων του Π.Ν. στη θάλασσα, με αυξημένη αποζημίωση αν υπερβούν το όριο λόγω αναγκών, σύμφωνα με τον Ν. Δένδια. Στόχος η βελτίωση των συνθηκών υπηρεσίας.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Ο μετασχηματισμός Ενόπλων Δυνάμεων είναι αναγκαίος για την ασφάλεια

Ο Ν. Δένδιας τόνισε στο Cyber Greece 2026 ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μετασχηματίζονται σε ενιαίο δίκτυο άμυνας, με διασύνδεση αισθητήρων και άμεση αντίδραση. Επεσήμανε τον κίνδυνο υβριδικών απειλών και τη σημασία της πληροφορίας.
Σύγχρονο drone στον ουρανό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις με έμφαση σε τεχνολογία και drones

Ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε τη Γ' φάση της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, με έμφαση σε τεχνολογία, μη επανδρωμένα και διάστημα, καθώς και συγχωνεύσεις στρατοπέδων για εξοικονόμηση πόρων υπέρ στελεχών και αποστράτων.
Μιχάλης Κατρίνης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Διευκρίνιση ρόλων Ενόπλων Δυνάμεων και αμυντικής βιομηχανίας

Ο Μιχάλης Κατρίνης του ΠΑΣΟΚ προειδοποιεί για κίνδυνο αποδυνάμωσης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας λόγω σύγχυσης ρόλων κράτους και επιχειρήσεων σχετικά με το μη επανδρωμένο σκάφος «Πυρπολητής».