ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
Ο Παύλος Πολάκης απευθύνεται στη Βουλή κατά τη διάρκεια συνεδρίασης.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται άρση ασυλίας του Π. Πολάκη

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη για δύο δικογραφίες που αφορούν ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και αθέμιτη επιρροή σε δικαστικούς λειτουργούς το 2024.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται προς την Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη. Η απόφαση ελήφθη μετά την εξέταση δύο δικογραφιών που αφορούν αναφορές του Σταματίου Πουλή.

Η πρώτη δικογραφία σχηματίστηκε κατόπιν της από 19 Ιουλίου 2024 αναφοράς και της από 7 Αυγούστου 2024 συμπληρωματικής αναφοράς του κ. Πουλή, για διερεύνηση τυχόν τέλεσης του πλημμελήματος της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή, σύμφωνα με το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα. Το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε στην Αθήνα κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο 2024.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά την από 19 Νοεμβρίου 2024 αναφορά του ίδιου προσώπου, για διερεύνηση ενδεχόμενης αθέμιτης επιρροής σε δικαστικούς λειτουργούς, βάσει του άρθρου 167Α του Ποινικού Κώδικα, επίσης στην Αθήνα το 2024.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Πολάκη τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση. Αντίθετα, καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά και η «Νίκη», ενώ δεν υπήρξε παρουσία εκπροσώπου από την Πλεύση Ελευθερίας.

Ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας στην Επιτροπή, χαρακτήρισε την υπόθεση «την πιο χυδαία άρση ασυλίας που μου έχουν κάνει», σημειώνοντας ότι «είναι προκλητική» και υποστηρίζοντας πως «με μηνύει ο Πουλής επειδή κατέθεσα στο δικαστήριο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Ξανθόπουλος: Λάθος η συναίνεση με κυβέρνηση που αγνοεί θεσμούς

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε πως η επόμενη αναθεωρητική Βουλή πρέπει να απαιτεί υπερπλειοψηφία, επικρίνοντας την πρόταση της ΝΔ ως φλύαρη και αναποτελεσματική και κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδιαφορία προς τους θεσμούς.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη στη ρύθμιση για συντάξεις χηρείας και τον «Προσωπικό Βοηθό ΑμεΑ»

Η Βουλή ενέκρινε την κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις χηρείας με ευρεία πλειοψηφία. «Ναι» είπαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και Νίκη. Εγκρίθηκε και το νομοσχέδιο για τον «Προσωπικό Βοηθό ΑμεΑ».
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμανατίδης: Να εφαρμόζονται ουσιαστικά τα δικαιώματα των ΑμεΑ, όχι μόνο λόγια

Ο Γιάννης Αμανατίδης τόνισε πως το νομοσχέδιο για τα άτομα με αναπηρία αγγίζει σημαντικά θέματα, αλλά περιλαμβάνει αποσπασματικές ρυθμίσεις. Έμφαση στον Προσωπικό Βοηθό και την Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση.