ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
μαχητικό αεροσκάφος F-16
Φώτο: SOOC

Η 330 και η 347 Μοίρα στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά του TLP 2026

Η 330 και 347 Μοίρα της 111 Πτέρυγας Μάχης από τη Νέα Αγχίαλο έλαβαν μέρος στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά TLP 2026 από 15 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου, στέλνοντας 8 F-16 στην αεροπορική βάση Los Llanos στην Ισπανία.

Η 330 Μοίρα και η 347 Μοίρα της 111 Πτέρυγας Μάχης, από την αεροπορική βάση Νέας Αγχιάλου, συμμετείχαν από τις 15 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το έτος 2026 του Tactical Leadership Programme (TLP), που πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, για τον σκοπό αυτό μεταστάθμευσαν οκτώ αεροσκάφη F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης, συνοδευόμενα από το απαραίτητο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι ελληνικές Μοίρες ανέλαβαν αποστολές σύμφωνες με τον επιχειρησιακό τους ρόλο, τόσο σε εθνικό όσο και σε νατοϊκό πλαίσιο. Στόχος ήταν η ενίσχυση της εξοικείωσης και της διαλειτουργικότητας του προσωπικού, βάσει των προτύπων και διαδικασιών του ΝΑΤΟ.

Στην εκπαιδευτική σειρά συμμετείχαν, εκτός από την Ελλάδα, οι Πολεμικές Αεροπορίες του Βελγίου με F-16, της Γαλλίας με Rafale, της Ισπανίας με Eurofighter και F-18, καθώς και της Πορτογαλίας με F-16, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμυρισμένος δρόμος Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από πλημμύρες και βροχές στην ανατολική Ισπανία

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές βροχές και πλημμύρες στην ανατολική Ισπανία. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους Βαλένθια και Αλικάντε να μείνουν στα σπίτια λόγω αδιάκοπων βροχοπτώσεων που μετατρέπουν δρόμους σε χειμάρρους.
Πλημμυρισμένος δρόμος Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Δύο νεκροί από πλημμύρες στα ανατολικά λόγω ισχυρής βροχής

Δύο νεκροί και σοβαρές πλημμύρες στην ανατολική Ισπανία από ισχυρές βροχές. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους Βαλένθια να παραμείνουν σπίτια τους, καθώς δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, παρασύροντας οχήματα.
Αεροφωτογραφία πλημμυρισμένης περιοχής
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Ισχυρές βροχές και πλημμύρες, μια νεκρή κοντά στη Βαρκελώνη

Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν την Ισπανία, με τον κίνδυνο να ενισχύεται μετά από φονικές πλημμύρες. Κόκκινος συναγερμός σε Μαγιόρκα και Βαλένθια, κλειστά σχολεία και ακυρώσεις δρομολογίων στις πληγείσες περιοχές.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Ρεκόρ ζέστης για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Aemet

Ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν ο θερμότερος στην Ισπανία από το 1961, σύμφωνα με την Aemet. Η μέση θερμοκρασία έφτασε τους 22,5°C, κατά 3,4°C υψηλότερη από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020, παρατείνοντας το καλοκαίρι.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει τη φορολόγηση υπερκερδών

Ο Νίκος Παππάς καλεί την κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα ευρωπαϊκών χωρών και να φορολογήσει τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων, με έσοδα που θα διατεθούν για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Προβάδισμα Σοσιαλιστών σε νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της CIS, το κυβερνών PSOE προηγείται με 34% έναντι 22,2% του PP, ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Τα αποτελέσματα διαφέρουν από άλλες έρευνες που δείχνουν πιθανή πλειοψηφία PP και Vox.