ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ομιλία
Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε επίσημο χώρο.

Επαφές της υφυπουργού Εξωτερικών Α. Παπαδοπούλου στην Ουάσιγκτον

Η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον, συμμετείχε σε υπουργικό φόρουμ και το Φόρουμ Δελφών, ενώ είχε σημαντικές επαφές με μέλη της αμερικανικής Γερουσίας και της Ελληνικής-Ισραηλινής Συμμαχίας.

Μια παραγωγική επίσκεψη πραγματοποίησε η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με αναρτήσεις του υπουργείου Εξωτερικών στο X. Η επίσκεψη χαρακτηρίστηκε από σειρά σημαντικών επαφών και συμμετοχών σε διεθνή φόρουμ.

Η υφυπουργός εκπροσώπησε την Ελλάδα στην πρώτη συνάντηση του Υπουργικού Φόρουμ για τα Κρίσιμα Ορυκτά, πρωτοβουλία που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ελληνική συμμετοχή ανέδειξε τον ρόλο της χώρας σε ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας και στρατηγικών πρώτων υλών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η κα Παπαδοπούλου συμμετείχε επίσης στο 7ο Φόρουμ Δελφών στην Ουάσιγκτον. Εκεί είχε επαφές με την ηγεσία της Ελληνικής-Ισραηλινής Συμμαχίας του Κογκρέσου (CHIA), δηλαδή τους Γκας Μπιλιράκη, Μπραντ Σνάιντερ και Τεντ Ντόιτς. Επιπλέον, συναντήθηκε με ηγέτες των Επιτροπών Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και της Βουλής, Τζιμ Ρις και Μπράιαν Μαστ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην αμερικανική πρωτεύουσα, η υφυπουργός είχε συνεργασία με σημαντικά think tanks, όπως το Center for American Progress, το Foundation for Defense of Democracies, το Chicago Council on Global Affairs και το Foreign Policy Research Institute.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και σε ευρύτερα περιφερειακά ζητήματα, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση για εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη με Ισπανό ΥΠΕΞ: Έμφαση στη στρατηγική αυτονομία ΕΕ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε στη Μαδρίτη με τον Ισπανό ΥΠΕΞ, συζητώντας για το μέλλον της Ευρώπης και διεθνή ζητήματα, επισημαίνοντας τη στενή συνεργασία Ελλάδας-Ισπανίας και την κοινή προσήλωση σε πολυμέρεια και διεθνές δίκαιο.
Γιώργος Γεραπετρίτης χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης στη Μαδρίτη αύριο για συνάντηση με τον Ισπανό ΥΠΕΞ Αλμπάρες

Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης επισκέπτεται αύριο, Τρίτη 3/2, τη Μαδρίτη για συνάντηση με τον Ισπανό ομόλογό του Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες (13:30). Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και δηλώσεις στις 15:00.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: 81 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς Μνήμη και Ποτέ ξανά

Το Υπουργείο Εξωτερικών τιμά την 27η Ιανουαρίου, επέτειο απελευθέρωσης του Άουσβιτς και Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, τονίζοντας τη διατήρηση της μνήμης, την ενημέρωση των νέων και τη μάχη κατά αντισημιτισμού, ρατσισμού και ρητορικής μίσους.
Γιώργος Γεραπετρίτης συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Σημαντικό να επιλύονται ειρηνικά οι διαφορές εντός του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με συνέντευξη του, στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις πρωτοβουλίες που προωθούν την ειρήνη και στηρίζει τη πολυμερή διπλωματία.
Γιώργος Γεραπετρίτης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Πρόσκληση Τραμπ στην Ελλάδα για το Συμβούλιο Ειρήνης

Η Ελλάδα εξετάζει την πρόσκληση του Προέδρου Τραμπ να γίνει ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Ειρήνης, τόνισε ο ΥΠΕΞ Γεραπετρίτης, υπογραμμίζοντας τη στήριξη της χώρας σε διεθνείς πρωτοβουλίες υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας.