ΓΔ: 2129.82 -0.62% Τζίρος: 286.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Γιώργος Παπανδρέου ομιλία
Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλά σε οικονομικό φόρουμ απαντώντας σε ερωτήματα του κοινού.

Πρωτοβουλία Παπανδρέου υπέρ Ολυμπιακής Εκεχειρίας πριν τους Χειμερινούς Αγώνες

Ο Γ. Παπανδρέου, ως πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, απέστειλε επιστολές σε ηγέτες και αξιωματούχους, καλώντας τους να στηρίξουν την Ολυμπιακή Εκεχειρία και να προωθήσουν πρωτοβουλίες ειρήνης ενόψει των Αγώνων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, με την ιδιότητα του προέδρου του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, απέστειλε επιστολές προς κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και σε σημαντικούς θρησκευτικούς ηγέτες, όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας.

Στις επιστολές του, ο κ. Παπανδρέου αναδεικνύει τη διαχρονική σημασία της Ολυμπιακής Εκεχειρίας ως παγκόσμιου συμβόλου ειρήνης, διαλόγου και σεβασμού του διεθνούς δικαίου. Τονίζει ότι, εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων, η ανάγκη για συλλογικές πρωτοβουλίες υπέρ της ειρήνης γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι θρησκευτικοί και πολιτικοί θεσμοί, καθώς και η διεθνής κοινότητα, στην ενίσχυση μηνυμάτων συμφιλίωσης, αποκλιμάκωσης και προστασίας των αμάχων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο κ. Παπανδρέου καλεί τους αποδέκτες των επιστολών να στηρίξουν ενεργά την Ολυμπιακή Εκεχειρία, αξιοποιώντας το ηθικό και θεσμικό τους κύρος. Στόχος είναι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες να αποτελέσουν αφετηρία για ουσιαστικές πρωτοβουλίες ειρήνης και διεθνούς συνεργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η Ελλάδα, ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, συνεχίζει να έχει ιδιαίτερη ευθύνη και ρόλο στην προώθηση των πανανθρώπινων αξιών του Ολυμπισμού, της ειρήνης και της αλληλεγγύης».

Ως πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται από χθες στο Μιλάνο και θα παραστεί σήμερα στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Ολυμπιακό Στάδιο San Siro.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο Deutsche Welle
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Αυτιά στην Κομισιόν για ανάκληση απόφασης της Deutsche Welle

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς ζήτησε από την Κομισιόν να παρέμβει για να ανακληθεί η κατάργηση του ελληνικού προγράμματος της Deutsche Welle, προστατεύοντας θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την πολυγλωσσία στα ΜΜΕ.
Αίθουσα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ηγέτες ΕΕ: Συντονισμός για Μέση Ανατολή και έμφαση στην ενέργεια

Οι ηγέτες της ΕΕ συναντιούνται στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν κρίσιμα ζητήματα όπως η Μέση Ανατολή, ο πόλεμος στο Ιράν, οι ενεργειακές τιμές, η Ουκρανία, η ανταγωνιστικότητα, ο προϋπολογισμός, άμυνα και μετανάστευση.
Σημαίες Κύπρου ΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βέλγιο: Συνάντηση Αναστασιάδη με φον ντερ Λάιεν για στήριξη στην Κύπρο

Συνάντηση στις Βρυξέλλες είχαν ο Ν. Χριστοδουλίδης και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με κύρια θέματα την κρίση στη Μέση Ανατολή, την ασφάλεια των κρατών-μελών και τη στήριξη προς τον Λίβανο με 100 εκατ. ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια.
Κάγια Κάλας πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ σε Ιράν: Σημαντική η ασφαλής διέλευση πλοίων από το Χορμούζ

Η Κάγια Κάλας τόνισε στον Ιρανό ΥΠΕΞ τη σημασία της ασφαλούς διέλευσης των πλοίων στο Χορμούζ, ζήτησε να σταματήσουν οι επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές, και επανέλαβε πως η ΕΕ στηρίζει τη διπλωματική επίλυση και αποκλιμάκωση του πολέμου.
Μικρομεσαία επιχείρηση γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΣΕΒΕΕ: Οι θέσεις των ΜμΕ για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 19-20/3/2026

Η ΕΒΕΕ, με επιστολή της στον πρωθυπουργό, μεταφέρει τη θέση των ΜμΕ για την ανταγωνιστικότητα ενόψει της Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης και βελτιώσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ΕΕ.