ΓΔ: 2366.48 -1.69% Τζίρος: 325.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
Φώτο: SOOC

Νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους συνεχάρη το προσωπικό του Νοσοκομείου Χίου για την άμεση δράση μετά το τραγικό συμβάν. Τόνισε ότι οι τραυματίες νοσηλεύονται, με τρεις σε ΜΕΘ, ενώ επεσήμανε την ανάγκη αδειοδότησης για είσοδο σε νοσοκομεία.

Ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στο προσωπικό του Νοσοκομείου Χίου και στις υγειονομικές δυνάμεις που αντέδρασαν άμεσα στο τραγικό περιστατικό στη Χίο. 

Όπως γνωστοποίησε, «νοσηλεύονται 23 άτομα, από τα οποία τρία χειρουργήθηκαν και βρίσκονται σε καταστολή στη ΜΕΘ», ενώ οι υπόλοιποι ασθενείς είναι εκτός κινδύνου.

Σχετικά με την αναφορά για παρουσία μελών ΜΚΟ σε νοσοκομειακή δομή στη Χίο, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «για να μπει κάποιος σε ένα νοσοκομείο χρειάζεται άδεια. 

Ο κανόνας αυτός υπάρχει πρωτίστως για την προστασία των ίδιων των ασθενών». Σύμφωνα με τον ίδιο, τα άτομα εντοπίστηκαν άμεσα από το προσωπικό και απομακρύνθηκαν, ενώ ειδοποιήθηκαν αμέσως οι αρμόδιες αρχές.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας διαθέτει σήμερα το μεγαλύτερο αριθμό γιατρών και νοσηλευτών που είχε ποτέ. Σε αρκετά νοσοκομεία, κυρίως στην Αττική, έχουν καλυφθεί ακόμη και οι οργανικές θέσεις.

Επιπλέον, σημείωσε ότι στο τέλος Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για 3.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού, επισημαίνοντας πως «στα μεγάλα αστικά κέντρα όποιος νοσηλευτής δηλώσει, θα τον προσλάβουμε».

Παράλληλα, προανήγγειλε την προκήρυξη 5.000 μόνιμων θέσεων, διευκρινίζοντας ότι οι μόνιμες προσλήψεις καλύπτονται κατά κανόνα από ήδη υπηρετούντες επικουρικούς, ενώ οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού ανανεώνονται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ