ΓΔ: 2613.23 -0.02% Τζίρος: 212.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φοιτητές στο πανεπιστήμιο
Φώτο: Shutterstock

Παράρτημα στις Βρυξέλλες σχεδιάζει το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Το ΔΙΠΑΕ σχεδιάζει παράρτημα στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε σε εκδήλωση ο πρύτανης, Σταμάτης Αγγελόπουλος. Στα άμεσα σχέδια έργα αναβάθμισης 10 εκατ. ευρώ και ενίσχυση υποδομών, με στόχο τη διεθνοποίηση και την ανάπτυξη.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) προχωρά στον σχεδιασμό δημιουργίας παραρτήματος στις Βρυξέλλες, όπως γνωστοποίησε ο πρύτανης του Ιδρύματος, καθηγητής Σταμάτης Αγγελόπουλος, σε εκδήλωση της πανεπιστημιακής κοινότητας για την κοπή πίτας με αφορμή το νέο έτος.

Ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε ότι πρόσφατα τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία του παραρτήματος στις Βρυξέλλες, με στόχο το ΔΙΠΑΕ να λειτουργήσει ως "κόμβος στο κέντρο της Ευρώπης".

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι δρομολογούνται έργα συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας. Τα έργα περιλαμβάνουν την αναμόρφωση των χώρων υγιεινής, την ανακαίνιση αμφιθεάτρων και την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών.

Επιπλέον, μέσω προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα υλοποιηθούν έργα εκσυγχρονισμού των ψηφιακών υποδομών σε όλους τους κόμβους του ΔΙΠΑΕ, καθώς και στοχευμένες παρεμβάσεις για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

Αναφερόμενος στον απολογισμό του προηγούμενου έτους, ο πρύτανης σημείωσε τη σημαντική εξελικτική πορεία του πανεπιστημίου στους τομείς της αριστείας, της διεθνοποίησης και της ακαδημαϊκότητας.

 Τόνισε ότι στόχος για τη νέα χρονιά είναι η υλοποίηση σημαντικών έργων και η περαιτέρω αναβάθμιση της ακαδημαϊκής παιδείας, ενώ υπογράμμισε τη συμβολή του ΔΙΠΑΕ στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τη σύνδεσή του με τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται.

Σε αυτό το πλαίσιο, το πανεπιστημιακό γυμναστήριο συνδέθηκε με αθλητικούς συλλόγους του δήμου Δέλτα, ενώ προχωρά η υλοποίηση Master Plan για την αξιοποίηση των 1.400 στρεμμάτων του πανεπιστημιακού αγροκτήματος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως Βαρνάβας που τέλεσε τον αγιασμό, ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Γιάννης Παπαγεωργίου και ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Χρήστος Μήττας.

Ο κ. Γκιουλέκας δήλωσε ότι η περιοχή διαθέτει πλέον ένα διεθνές πανεπιστήμιο και τόνισε πως η αναβάθμισή του συμβάλλει συνολικά στην πρόοδο της τοπικής κοινωνίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λεωφορείο ΚΤΕΛ στάση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινά αύριο ο νέος διαγωνισμός για τα σχολικά δρομολόγια Θεσσαλονίκης

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκηρύσσει διαγωνισμό για τα σχολικά δρομολόγια Θεσσαλονίκης με αυξημένη αποζημίωση μεταφοράς μαθητών, διασφαλίζοντας τη μετακίνηση 16.500 μαθητών τα έτη 2023-2029. Προηγούμενοι διαγωνισμοί είχαν αποτύχει.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο υγιεινής τροφίμων για εθελόντριες από HELLENiQ ENERGY

Η HELLENiQ ENERGY εκπαίδευσε 100 εθελόντριες σε υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΕ και την Ιερά Μητρόπολη, ενισχύοντας τη γυναικεία ενδυνάμωση και τις κοινωνικές δράσεις.
Λεωφορείο ΚΤΕΛ στάση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξάνεται η κατώτατη αποζημίωση για σχολικά δρομολόγια

Αυξήθηκε η ελάχιστη αποζημίωση για τη μεταφορά των μαθητών στη Θεσσαλονίκη, μετά από έγκριση συναρμόδιων υπουργείων. Η αλλαγή διευκολύνει την ομαλή έναρξη των σχολικών δρομολογίων για 16.500 μαθητές τον Σεπτέμβριο.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

9 υποτροφίες για επαγγελματική εκπαίδευση στην Κ. Μακεδονία

Εννέα υποτροφίες επαγγελματικής εκπαίδευσης σε νέους της Κεντρικής Μακεδονίας παρέχουν το Mediterranean College και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και πλήρη κάλυψη διδάκτρων, στο πλαίσιο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα Πρύτανη ΑΠΘ Κυρ. Αναστασιάδη στους νέους φοιτητές

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Κυριάκος Αναστασιάδης, καλωσορίζει τους πρωτοετείς φοιτητές, τονίζοντας τις υψηλές επιδόσεις και τη μεγάλη ζήτηση των σχολών, και εκφράζει τη βεβαιότητα για διεθνή αναγνώριση του ιδρύματος.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογραφή συμφωνίας ΠΕΔΚΜ-ΑΠΘ για νέα έδρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΠΕΔΚΜ και ΑΠΘ για την ίδρυση Έδρας «Τοπικής Αυτοδιοίκησης» στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης, με στόχο τη διασύνδεση πανεπιστημίου και κοινωνίας.