ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο

Θ. Κοντογεώργης: Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον θάνατο του Κώστα Σημίτη

Ένας χρόνος από τον θάνατο του Κώστα Σημίτη, ο Θανάσης Κοντογεώργης θυμάται το έργο του για εκσυγχρονισμό και εξευρωπαϊσμό, αλλά και την ανθρώπινη πλευρά του, όπως σημειώνει.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα μνήμης για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης.

Αφορμή αποτελεί η συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του Κώστα Σημίτη, ενός πολιτικού που, σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη, άφησε τη δική του σφραγίδα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας.

Ο υφυπουργός τονίζει ότι ο Κώστας Σημίτης εργάστηκε συστηματικά και συνέδεσε το όνομά του με σημαντικές εθνικές κατακτήσεις, καθώς και με τη διαρκή προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό και τον εξευρωπαϊσμό της Ελλάδας.

Ο κ. Κοντογεώργης αναφέρεται επίσης στην ανθρώπινη πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν καλό, ευγενή και ειλικρινά υποστηρικτικό άνθρωπο, καθώς και ως πρόσωπο ιδεών, ήθους και προσφοράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παύλος Μαρινάκης συζητά στο Forum «Διάλογοι της Νισύρου» με Π. Παπαντωνίου

Η απομάκρυνση των νέων από το πολιτικό σύστημα δεν οφείλεται σε αδιαφορία, αλλά στην έλλειψη ταύτισης με τα πρόσωπα της πολιτικής και στον τρόπο που διεξάγεται ο δημόσιος διάλογος και διατυπώνονται οι υποσχέσεις.
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Θα συμβουλευτείτε τον κ. Ντόκο σε έκτακτη ανάγκη;

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσουκαλάς, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για διασυρμό της χώρας και ζήτησε να αντικατασταθεί ο κ. Ντόκος, προτείνοντας μάλιστα να μετονομαστεί ο θεσμικός του ρόλος.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Η γεωργία στην Ευρώπη γίνεται γεωπολιτικό εργαλείο

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μαργαρίτης Σχοινάς θέτει ως στόχο τρεις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον πρωτογενή τομέα έως την Προεδρία της ΕΕ το 2027, υπογραμμίζοντας τη γεωπολιτική σημασία της επισιτιστικής ασφάλειας.
Maria Sferruzza
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΣΦΑ: Επίσκεψη στα Σκόπια - Εντός πλάνου η διασύνδεση αερίου

Ο αγωγός Φυσικού Αερίου Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027, όπως επαναβεβαιώθηκε σε συνάντηση στα Σκόπια, τονίζοντας τη σημασία του έργου για την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής.