ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αγροτική διαμαρτυρία οχημάτων
Αγροτικά οχήματα σχηματίζουν μπλόκο σε διαμαρτυρία στην εθνική οδό.

Αγροτικά μπλόκα: Πολύωροι αποκλεισμοί σε τελωνεία Ελλάδας - Βαλκανίων

Σε πολύωρους και κατά τόπους επ’ αόριστον αποκλεισμούς προχωρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι σε Εξοχή, Προμαχώνα, Νίκη και Ευζώνους, επηρεάζοντας κυρίως τη διέλευση φορτηγών στα σύνορα.

Σε 24ωρο αποκλεισμό του κόμβου της Μπάρας Σιάτιστας, επί της Εγνατίας Οδού, προχώρησαν από τις 12:00 σήμερα οι παραγωγοί της περιοχής, αποκλείοντας τη διέλευση φορτηγών παντός τύπου. 

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης των συμμετεχόντων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, η εξέλιξη της κινητοποίησης θα επανεκτιμάται διαρκώς, με το ενδεχόμενο αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας να παραμένει ανοιχτό, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο για την αποφυγή σοβαρών προβλημάτων.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από όλη τη Δυτική Μακεδονία, παρατάσσοντας τρακτέρ και αγροτικά οχήματα. 

Κατά τις ώρες του αποκλεισμού, η κυκλοφορία επιβατικών οχημάτων, τουριστικών λεωφορείων και οχημάτων έκτακτης ανάγκης διεξάγεται μέσω παράκαμψης από την παλαιά Εθνική Οδό Κοζάνης - Καστοριάς.

Καθημερινά, αγρότες και κτηνοτρόφοι διανέμουν αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα στους διερχόμενους οδηγούς, ενώ το μπλόκο ενισχύεται συνεχώς από νέες αφίξεις συναδέλφων τους, καθώς και από εκπροσώπους άλλων εργατικών σωματείων.

Παράλληλα, παραμένει σε ισχύ το αγροτοκτηνοτροφικό μπλόκο στον κόμβο Φιλώτα, στον κάθετο άξονα Κοζάνης - Φλώρινας του Πανευρωπαϊκού Άξονα Χ. 

Εκεί βρίσκονται αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι, μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, καθώς και του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου.

Για σήμερα δεν έχει προγραμματιστεί νέα μορφή κινητοποίησης στο σημείο, ενώ το πλαίσιο των ενεργειών για αύριο αναμένεται να καθοριστεί σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ο ΟΑΣΘ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας σήμερα

Σήμερα ο ΟΑΣΘ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας λόγω Πρωτομαγιάς. Τα δρομολόγια είναι περιορισμένα, εκτός από τα οχήματα ΑμεΑ και τη νυχτερινή γραμμή Ν1. Οι επιβάτες να προγραμματίσουν έγκαιρα τις μετακινήσεις τους.
Κλειστός σταθμός μετρό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ωράριο λειτουργίας των μέσων μεταφοράς για σήμερα

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς μετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις για τα τρία χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο σε σιδηρόδρομο και Προαστιακό σήμερα.
Σταθμός μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Στροφή στο μετρό χάρη στη μείωση του χρόνου μετακίνησης

Έρευνα του Κ. Μηλιώνη για το Μετρό Θεσσαλονίκης δείχνει πως ο σύντομος χρόνος διαδρομής και η ποιότητα υπηρεσίας προσελκύουν επιβάτες από το λεωφορείο. Η μελέτη βασίστηκε σε ερωτηματολόγια 356 ατόμων και στατιστική ανάλυση το 2025.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ορεστιάδα: 700 παραβάσεις ταχογράφων σε φορτηγά και λεωφορεία σε 3 μήνες

Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2026, η Τροχαία Ορεστιάδας βεβαίωσε 699 παραβάσεις σε ελέγχους φορτηγών για ταχογράφους, ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, εντοπίζοντας σημαντικές παραβάσεις σχετικά με τη χρήση και τον τύπο ταχογράφων.