ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Γιώργος Γεραπετρίτης συνάντηση

Γεραπετρίτης: Χαιρετισμός στην 9η Υπουργική Σύνοδο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών

Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης θα μιλήσει την Παρασκευή στο Μουσείο Ακρόπολης, στη 9η Σύνοδο του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, που φέρνει κοντά χώρες με μακραίωνη πολιτιστική κληρονομιά για ενίσχυση διαλόγου και συνεργασίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα απευθύνει χαιρετισμό στην 9η Υπουργική Σύνοδο του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών (Ancient Civilization Forum - AFC), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, στις 13:00, στο Μουσείο Ακρόπολης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η Σύνοδος συγκεντρώνει εκπροσώπους από χώρες με μακραίωνη πολιτιστική κληρονομιά, ενισχύοντας τον διάλογο και τη συνεργασία σε θέματα πολιτισμού και διεθνών σχέσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβήματα της Σαουδικής Αραβίας για το υποθαλάσσιο καλώδιο πιέζουν την Αθήνα

Αιφνιδιασμός στην Αθήνα από τις δύο ρηματικές διακοινώσεις της Σαουδικής Αραβίας με επίκεντρο το καλώδιο δεδομένων που θα ενώσει τις δύο χώρες. Τι λένε διπλωματικές πηγές για την εξέλιξη της υπόθεσης. Η αποστασιοποίηση του Ριάντ από τον IMEC, το σύμφωνο της Μέκκας και οι ελληνικοί Patriot.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο νέος επικεφαλής της Ελληνικής Προεδρίας και η κριτική για την προετοιμασία

Ο Αλ. Βιδούρης αναλαμβάνει επικεφαλής του Γραφείου της Ελληνικής Προεδρίας. Πώς κατέληξε το υπ. Εξωτερικών στην επιλογή του έμπειρου διπλωμάτη. Το BD αποκαλύπτει στοιχεία της επιστολής του απερχόμενου επικεφαλής.
Μητσοτάκης, Μελόνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «σύνδρομο της Κάσου» παραλίγο να τορπιλίσει το καλώδιο Ελλάδας - Ιταλίας

Το BusinessDaily αποκαλύπτει το παρασκήνιο του καλωδίου δεδομένων Ελλάδας - Ιταλίας. Πώς ο GreenMed πήγε να τιναχτεί στον αέρα. Η ασάφεια της Ρώμης, η στιβαρή στάση της Αθήνας και τα επόμενα βήματα ενός σημαντικού γεωπολιτικά έργου.
Σημαίες Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα παράνομα θαλάσσια πάρκα, οι στόχοι της Αγκυρας και η αντίδραση της Αθήνας

Τι επιδιώκει η Άγκυρα με την χωροθέτηση παράνομων θαλάσσιων πάρκων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Η απάντηση της Αθήνας, η κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα σύννεφα που πυκνώνουν πάνω από τα ελληνοτουρκικά.
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης-ΥΠΕΞ Μπαχρέιν: Συζήτηση για Μέση Ανατολή και Συμβούλιο ΟΗΕ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ΥΠΕΞ Μπαχρέιν και αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή-Κόλπο, ενώ υπογράμμισαν τη συνεργασία τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλία του Γ. Γεραπετρίτη με τον Ιρανό ΥΠΕΞ Σ. Αραγτσί

Ο Γ. Γεραπετρίτης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιρανό ΥΠΕΞ για τις εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ. Έδωσε έμφαση στην ασφάλεια ναυσιπλοΐας και συμφώνησαν σε διαβουλεύσεις και ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας.