ΓΔ: 2038.22 -0.88% Τζίρος: 98.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:06:36
Ολυμπία Τελιγιορίδου Βουλή
Φώτο: ΑΠΕ

Μιχαηλίδου: Στο επίκεντρο η διεθνής συνεργασία κατά των γυναικοκτονιών

Η Δόμνα Μιχαηλίδου εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Διάσκεψη κατά των Γυναικοκτονιών στη Ρώμη, αναδεικνύοντας τη σημασία διεθνούς συνεργασίας, των δομών στήριξης και εργαλείων όπως το panic button για την προστασία των γυναικών.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, εκπροσωπεί σήμερα την Ελλάδα στη Διεθνή Διάσκεψη κατά των Γυναικοκτονιών, που διεξάγεται στη Ρώμη με πρωτοβουλία της ιταλικής κυβέρνησης και τη συνεργασία του ΟΑΣΕ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2023 καταγράφηκαν παγκοσμίως 85.000 δολοφονίες γυναικών, με το 60% των δραστών να είναι σύντροφοι ή μέλη της οικογένειας των θυμάτων.

Η διάσκεψη στη Ρώμη προσφέρει τη δυνατότητα διαλόγου και ανταλλαγής σχεδίων δράσης, με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών.

Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας και της ανταλλαγής καλών πρακτικών, επισημαίνοντας το θετικό αντίκτυπο πρωτοβουλιών όπως το «panic button», που έχει ήδη βοηθήσει πάνω από εξακόσιες γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα να νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα 44 συμβουλευτικά κέντρα που λειτουργούν στη χώρα, προσφέροντας κοινωνική και ψυχολογική στήριξη σε γυναίκες ώστε να αντιμετωπίσουν καταστάσεις βίας και να προληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη εκπαίδευσης κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και άλλων επαγγελματιών ψυχοκοινωνικής στήριξης, καθώς και στην ευαισθητοποίηση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να διασφαλιστεί ότι καμία γυναίκα δεν θα παραμένει θύμα βίας λόγω φύλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινέζικα νομίσματα yuan
ΔΙΕΘΝΗ

Η Univer Group επενδύει 300 εκατ. γιουάν στην Ταϊτσάνγκ της Κίνας

Η Univer Group υπέγραψε επενδυτική συμφωνία 300 εκατ. γιουάν με την πόλη Ταϊτσάνγκ στην Κίνα για την ίδρυση κεντρικών γραφείων και παραγωγής, με έμφαση στην έρευνα, ανάπτυξη και ενίσχυση της βιομηχανικής αυτοματοποίησης.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Μελόνι - Ματαρέλα μετά την πρόσφατη πολιτική ένταση

Η Μελόνι συναντήθηκε με τον Ματαρέλα για ειλικρινή διάλογο μετά την ένταση για τις δηλώσεις του συμβούλου Γκαρόφανι σχετικά με πολιτικές συμμαχίες. Η πρωθυπουργός εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Η Βουλή ενέκρινε νόμο που ορίζει τι είναι σεξουαλική βία

Η ιταλική Βουλή ψήφισε ομόφωνα νόμο που αναγνωρίζει ως σεξουαλική βία κάθε πράξη χωρίς ελεύθερη και επίκαιρη συναίνεση των γυναικών, ευθυγραμμίζοντας τη χώρα με τη Σύμβαση Κωνσταντινούπολης.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Η Ελλάδα ενισχύει τον ρόλο της ως ενεργειακός και επενδυτικός κόμβος

Ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε τις στρατηγικές ενεργειακές συμφωνίες, τις αμερικανικές επενδύσεις, τη βελτίωση της οικονομίας και τις παρεμβάσεις για το κόστος ενέργειας, τονίζοντας την αξιοπιστία και την ανάπτυξη της χώρας.
Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι
ΔΙΕΘΝΗ

Σύγκρουση Αντιπροέδρου Ιταλικής Βουλής με Προεδρία για τη Μελόνι

Στη Ρώμη ξέσπασε σφοδρή κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης Μελόνι και της ιταλικής προεδρίας, μετά από δημοσίευμα που φέρεται να υποστηρίζει ότι σύμβουλοι του προέδρου Ματαρέλα επιδιώκουν να μπλοκάρουν την κεντροδεξιά και τη Μελόνι.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα στην Ιταλία για «τουρισμό ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο

Ιταλική έρευνα για κατηγορίες ότι ξένοι πλήρωσαν για να πυροβολούν αμάχους στη Βοσνία την περίοδο 1992-1995 αυξάνει τις ελπίδες επιζώντων για δικαιοσύνη. Υπό διερεύνηση φαινόμενο «τουρισμού ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο.