ΓΔ: 2611.98 0.01% Τζίρος: 14.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:48:34
Ολυμπία Τελιγιορίδου Βουλή
Φώτο: ΑΠΕ

Μιχαηλίδου: Στο επίκεντρο η διεθνής συνεργασία κατά των γυναικοκτονιών

Η Δόμνα Μιχαηλίδου εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Διάσκεψη κατά των Γυναικοκτονιών στη Ρώμη, αναδεικνύοντας τη σημασία διεθνούς συνεργασίας, των δομών στήριξης και εργαλείων όπως το panic button για την προστασία των γυναικών.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, εκπροσωπεί σήμερα την Ελλάδα στη Διεθνή Διάσκεψη κατά των Γυναικοκτονιών, που διεξάγεται στη Ρώμη με πρωτοβουλία της ιταλικής κυβέρνησης και τη συνεργασία του ΟΑΣΕ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2023 καταγράφηκαν παγκοσμίως 85.000 δολοφονίες γυναικών, με το 60% των δραστών να είναι σύντροφοι ή μέλη της οικογένειας των θυμάτων.

Η διάσκεψη στη Ρώμη προσφέρει τη δυνατότητα διαλόγου και ανταλλαγής σχεδίων δράσης, με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών.

Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας και της ανταλλαγής καλών πρακτικών, επισημαίνοντας το θετικό αντίκτυπο πρωτοβουλιών όπως το «panic button», που έχει ήδη βοηθήσει πάνω από εξακόσιες γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα να νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα 44 συμβουλευτικά κέντρα που λειτουργούν στη χώρα, προσφέροντας κοινωνική και ψυχολογική στήριξη σε γυναίκες ώστε να αντιμετωπίσουν καταστάσεις βίας και να προληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη εκπαίδευσης κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και άλλων επαγγελματιών ψυχοκοινωνικής στήριξης, καθώς και στην ευαισθητοποίηση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να διασφαλιστεί ότι καμία γυναίκα δεν θα παραμένει θύμα βίας λόγω φύλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισπανικό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ένταση Ισπανίας-Ιταλίας για το μεταναστευτικό ζήτημα

Συνεχίζεται η κόντρα Ισπανίας-Ιταλίας για το μεταναστευτικό. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ Χοσέ Μανουέλ Άλβαρες τόνισε ότι πολλές χώρες, μεταξύ τους και η Ιταλία, δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς σε κρίσεις, όπως αυτές στη Λαμπεντούζα.
Κτίριο Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θερμά συγχαρητήρια του ΑΠΘ στον Πέτρο Γκαϊδατζή για το χρυσό στην κωπηλασία

Το ΑΠΘ συγχαίρει τον φοιτητή Ιατρικής Πέτρο Γκαϊδατζή για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Βαρέζε, ενώ επόμενοι στόχοι του είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και οι Μεσογειακοί Αγώνες.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Σε συναγερμό 25 πόλεις σήμερα λόγω καύσωνα και κινδύνου πυρκαγιάς

Η Ιταλική Πολιτική Προστασία σε ύψιστη επιφυλακή σε 25 πόλεις λόγω καύσωνα. Πυροσβεστική σε ετοιμότητα σε Μπολώνια και Σαρδηνία. Προβλήματα λειψυδρίας σε πάνω από 100 δήμους, περιορισμοί στη χρήση νερού σε περιοχές της χώρας.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Μεσόγειος: Έλεγχος ευρωπαϊκής δύναμης σε τάνκερ του ρωσικού στόλου

Ιταλική αποστολή στη Μεσόγειο σταμάτησε για έλεγχο το δεξαμενόπλοιο Toa Payoh, που ανήκει σε ρωσικό “σκιώδη στόλο” και υπόκειται σε κυρώσεις. Το πλοίο έπλεε με σημαία Καμερούν προς Κωνσταντινούπολη, χωρίς να ανακοινωθεί κράτηση.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: 21 τραυματίες από τον σεισμό στη Νάπολη και 30 μετασεισμοί

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Νάπολη με 21 τραυματίες, δύο σοβαρά. Πάνω από 30 μετασεισμοί καταγράφηκαν, ενώ κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα εκτός σπιτιού από φόβο. Πολυκατοικία εκκενώθηκε λόγω ρωγμών.