ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
Φώτο: ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κατάθεση Λιονή κατέρριψε το αφήγημα της ΝΔ για τις επιδοτήσεις

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι η κατάθεση της Μαρίας Λιονή στην Εξεταστική επιβεβαίωσε τις στρεβλώσεις στις δηλώσεις ζώων και ανέδειξε ευθύνες της κυβέρνησης για το σκάνδαλο επιδοτήσεων.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η κατάθεση της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρίας Λιονή, στην Εξεταστική Επιτροπή, ανέτρεψε το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το σκάνδαλο στις επιδοτήσεις.

Όπως τονίζεται, μετά από ερώτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βασίλη Κόκκαλη, επιβεβαιώθηκε ότι τα 4,5 εκατομμύρια δηλωμένα ζώα στο Ρέθυμνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Επιπλέον, υπογραμμίστηκε ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να μεταθέτει την ευθύνη στις Περιφέρειες.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως το σκάνδαλο σχετίζεται άμεσα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία φέρεται να άφησε το σύστημα ανεξέλεγκτο, επιτρέποντας σε λίγους να εκμεταλλευτούν τις επιδοτήσεις εις βάρος των πραγματικών κτηνοτρόφων.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαμηνύει ότι θα συνεχίσει να αποκαλύπτει την αλήθεια και να υπερασπίζεται τον αγροτικό κόσμο, ο οποίος επωμίζεται τις συνέπειες μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε αποδρομή και ενός παρακράτους που λειτουργούσε ανενόχλητο με την υποστήριξη του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ και αγροτικές ενισχύσεις

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος στη Βουλή, κάνοντας λόγο για έλλειψη διαφάνειας, καθυστερήσεις στις ενισχύσεις και υποβάθμιση του αγροτικού τομέα.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί Παπασταύρου για αγροτικές ενισχύσεις

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τον Στ. Παπασταύρου ότι παρουσίασε αυξημένες ενισχύσεις στους αγρότες, ενώ περιλαμβάνονται παλαιές οφειλές, και ότι υπερασπίστηκε τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ χωρίς θεσμική κάλυψη.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κριτική Κοβέσι στην Κομισιόν επιβεβαιώνει τις θέσεις μας

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για το άρθρο 86 και την ασυλία υπουργών δικαιώνει τις θέσεις του για το κράτος δικαίου, ζητώντας ευρωπαϊκή δράση και διαφάνεια.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το σόου Λαζαρίδη δεν κρύβει τη λεηλασία αγροτών από την κυβέρνηση

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν έλλειψη ελέγχων στα κέντρα δηλώσεων και πρακτικές που ζημιώνουν τους αγρότες τονίζοντας ότι οι αποκαλύψεις για τις δηλώσεις εκτάσεων εκθέτουν πλήρως την κυβέρνηση Μητσοτάκη