ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
Φώτο: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, Credits: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τσουκαλάς: Ερώτημα προς Μαρινάκη για τις δηλώσεις Φλωρίδη περί «εθίμου»

Ο Κώστας Τσουκαλάς καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντήσει για τις δηλώσεις Φλωρίδη σχετικά με «εθιμικές» δολοφονίες, κατηγορώντας την κυβέρνηση για υποκρισία και έλλειψη αποφασιστικότητας στην αντιμετώπιση της ανομίας.

Ερώτημα προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη απευθύνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη. Ο κ. Τσουκαλάς κατηγορεί την κυβέρνηση για υποκρισία σχετικά με το ζήτημα των «εθιμικών» ανθρωποκτονιών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσουκαλάς επικαλείται δήλωση του κ. Φλωρίδη σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε: «Όπως φαίνεται τελικά, κάτω από ένα έθιμο -όπως και να το πούμε αυτό που κρατάει αιώνες- βεντέτα και δεν συμμαζεύεται, στην πραγματικότητα κρύβονται εγκληματικές οργανώσεις. Και δεν είναι το έθιμο. Όλοι τώρα, όταν γίνεται πόλεμος συμμοριών, λένε "είναι βεντέτα". Κολοκύθια βεντέτα είναι. Εγκληματικές οργανώσεις είναι».

Με αφορμή τη συγκεκριμένη τοποθέτηση, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ζητά διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για το τι εννοεί ο υπουργός όταν κάνει λόγο για «έθιμο που κρατά αιώνες». Παράλληλα, θέτει το ερώτημα αν υφίστανται «εθιμικές» ανθρωποκτονίες ή αν ο κ. Μαρινάκης θα επιλέξει να μην σχολιάσει τη δήλωση του κυβερνητικού στελέχους.

Ο κ. Τσουκαλάς υποστηρίζει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει επιδείξει διαχρονικά διάθεση διαστρέβλωσης και αποφυγής απαντήσεων σε ουσιαστικά ζητήματα. Τέλος, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικής βούλησης στην αντιμετώπιση της ανομίας, επισημαίνοντας πως η ευθύνη δεν οφείλεται σε νομοθετικό κενό αλλά σε απουσία αποφασιστικότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταθέτουν σήμερα για το σκάνδαλο στο μπάσκετ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και συνεργάτης

Στον ανακριτή απολογούνται σήμερα ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ευάγγελος Λιόλιος και επιχειρηματίας για στημένους αγώνες στο μπάσκετ. Η διαδικασία απολογιών για τους 6 κατηγορούμενους ολοκληρώνεται αύριο με τρεις ακόμη διαιτητές.
Ritz-Hotel-London
ΔΙΕΘΝΗ

Το 2019 είχαν υπάρξει καταγγελείες εναντίον του πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ

Η αστυνομία Λονδίνου επιβεβαίωσε πως το 2019 έλαβε καταγγελία για τον Τόμας Μαρκλ, πατέρα της Μέγκαν. Η δούκισσα του Σάσεξ δήλωσε συγκλονισμένη και έχει σταματήσει κάθε επαφή του με τα παιδιά της.
Παρίσι, αστυνομία
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος γύρος διαδηλώσεων στη Γαλλία, αλλαγές στην πορεία στο Παρίσι

Η Γαλλία προετοιμάζεται για νέες διαδηλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής με αυξημένη παρουσία αστυνομίας. Αλλαγές στην πορεία στο Παρίσι προκάλεσαν αντιδράσεις, ενώ ένταση επικρατεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανές χαρακτηρίζει η Ολομέλεια του Α.Π. δημοσίευμα του αντεισαγγελέα στην «Καθημερινή»

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος καταγγέλλει δημόσια παρέμβαση αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε εκκρεμή υπόθεση και ζητά πειθαρχική έρευνα, τονίζοντας πως με το δημοσίευμά του βλάπτεται η Δικαιοσύνη.
Σημαία Αργεντινής
ΔΙΕΘΝΗ

Αργεντινή: Ταυτοποιήθηκαν λείψανα 8 αγνοουμένων της δικτατορίας

Η δικαιοσύνη της Αργεντινής ανακοίνωσε την ταυτοποίηση λειψάνων οκτώ αγνοουμένων της χούντας σε ομαδικό τάφο κοντά στο πρώην κέντρο βασανιστηρίων «Λα Πέρλα», αυξάνοντας τους ταυτοποιημένους σε 38 μέσα σε έναν χρόνο.